Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lacerta

    aktív tag

    válasz freelanced #67574 üzenetére

    Ti találkoztatok már problémával a mágneses töltést illetően, főleg a H04 RC kapcsán

    Igen.
    A Skilhuntok mágneses aljzatán potenciál van, ha rövidre zárod, folyik áram. Szerencsére van rajta védelem, 3A fölött valamivel lekapcsolja a portot ( a rövidzár megszűntével visszakapcsolja ). Amúgy nem könnyű rövidre zárni, a kialakítása elég jól megakadályozza. De nem érdemes a lámpát kulcscsomó, aprópénz, fémforgács, stb. közt tárolni.
    Vagy, amikor nem használod, egyszerűen meglazítod a zárókupakot. Elektronikus kapcsolós lámpáknál egyébként is ez az elterjedt megoldás a véletlen bekapcsolás ellen ( egyszerűbb, mint gombbal lezárni a lámpát ).
    Az összes mágneses töltős Skilhunt ugyanilyen megoldású, az M300-asom is így viselkedik. Nem mondom, hogy korrekt megoldás, de IRL nem okoz gondot. Tokban hordom a lámpáimat, meglazított zárókupakkal. Az S03 PRO ( ez jó kis thrower amúgy ) mikro USB töltős, annak nincs hasonló problémája.
    Van még egy Rofis R3-asom mágneses töltéssel, annak ugyan nem volt potenciál a töltőportján, ellenben amikor a kábelt csatlakoztattam, rendszeresen rövidre zárta a kábelt, és a fejben lévő PTC biztosítékot kiütötte. Másik kábellel is. Amikor feljebb húztam a korlátot, az első csatlakoztatáskor kinyírta a töltő áramkör részt a lámpában, azóta is itt áll szétszedve. Mondjuk ez téged nemigen fenyeget, megszűnt a gyártó.
    Szóval a Skilhunt megoldása legalább működik, és nem megy tönkre benne semmi.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák