Új hozzászólás Aktív témák

  • WestBam

    Topikgazda

    válasz bedvóter #62993 üzenetére

    valamint #62994 Zoli-bácsi és #62995 bedvóter:

    A poén az, hogy egyébként egyáltalán nem rossz.
    Azt gondolom láttam már elég sok fejlámpát, próbálgattam is őket elég sokat, mivel szoktam éjszaka használni fejlámpát, de most a lakásfelújítás során is "rendes" munkalámpa hiányában pipalámpákkal oldottam meg a felületek megvilágítását, pl. ajtó festés, keret festés, stb., fejlámpával szereltem villanyt, díszlécet, de gletteltem is fejlámpával a fejemen.
    Nem titkoltan célirányosan a Ledlenser volt az amit kerestem, mert év elején rettentő sokat mentem ködös, vacak időben a hegyekben "kényszerből". Ilyenkor az átlagos és az általában (általam is) kiválónak gondolt fejlámpáim teljes kudarcot vallottak, a szórt fény ebben a közegben konkrétan ellenség, a jó fejlámpának pedig szórt fényből van bőségesen. Sajnos ott akkor nem volt nálam ilyen, de a lencsés lámpáim amik még voltak itthon (Sunwayman, Brinyte és SK68-SK98) kipróbáltam és bizony 100* használhatóbbak voltak, mint a reflektoros lámpáim. Reflektorosból az erősen hotspotos lámpákkal láttam távolabbra, de olyan anomáliákat is meg kellett tapasztalnom, mint az, hogy a C8+-al és a Maglite XL50-el pontosan ugyan olyan távolra tudtam ellátni és a kevesebb fény miatt az XL50 még valamivel komfortosabb is volt! Mivel idén is lesz ilyen időjárás várhatóan, terveimben pedig szerepel, hogy idén is lesznek éjjeli menetek a hegyekben, ezért ha írok róla, ha nem, akkor is beszereztem volna valamit tőlük magamnak, élesben kipróbálni őket. Mivel többeknek is van a régebbi, még beépített töltés nélküli MH5-ös és áradoztak róla, ezért becéloztam, hogy ilyet fogok venni. Az importőrnél elég sokat beszélgettem ezekről az ottani emberekkel, meglepően profi és hozzáértő csapat van összeválogatva náluk, így sikerült kimatekozni, hogy az "új" MH3 az már megegyezik a "régi" MH5-el, cserébe az MH7 pedig már minden speciálisabb funkciót tartalmaz és mint érdekességet azt is magaménak szerettem volna tudni, ezért elhoztam őket. Nem most és nem tegnap, még tél végén jutottam hozzájuk, pont a ködös időszak végére, hogy a kérdőjelek egy része megmaradjon az idei télre.

    Az ára valóban túlzó, ezzel nem tudok vitatkozni, konkrétan egy csúcs fejlámpa (legyen az Perun, HC65, HC33 vagy akár Wizard néven nevezve) árát kérik el érte és ez még náluk nem a csúcs kategória, az az MH11. Arra már én is sajnáltam a pénzt, mert látatlanban egyszerre vettem meg ezt a kettőt, próba nélkül úgy, hogy mindössze egyszer láttam FBLLMAG MH5-ös fejlámpáját pár percre. Ma már egyébként egyre többször fordul meg a fejemben az a modell is, hogy kipróbálnám mit tud :B . A túlárazás nem érdekel, ez egy evolúció, ahol előbb-utóbb ezekkel is találkoznom kell. Sokba kerül, tény. Ezt nem is szponzorálja meg senki, mint a kínaiaknál, ahol a reflinkekből valamennyi csak-csak visszajött, ezeket én is fizetésemből veszem meg, van mikor több pénzt, van mikor kevesebbet hagyok ott egy-egy boltban. Nincs már sajnos időm és kapacitásom arra, hogy hetente jelenjenek meg cikkek, azt a keveset amit tudok írni viszont szeretném minőségibb termékek bemutatásával tölteni, amiknek a használatát én is élvezem. Még mindig csak egy hobbyról beszélünk, nem bolt vagyok ahol a végeredmény majd kézzel fogható vásárló és ezáltal bevétel lesz számomra, csak egy élménymegosztás ez részemről, és ezen nem is tervezek változtatni, addig a jó Nektek is, mert nem fogtok elfogult véleményeket olvasni.
    A HC30 nálam is nagy visszatérő. Egy ismerősöm vett HC33-at és hónapok múltán is elismerően nyilatkozik róla, pedig használja rendszeresen, munkára is. Hanem félnék attól, hogy egyik napról a másikra kivezetik akkor vennék belőle egyet én is és kipróbálnám annak ellenére, hogy Zozz már írt róla és nem szerepelt nála valami túl fényesen. A téli szituban konkrétan a HC30 volt az a fejlámpa, ami a fejemre került hetente 6 alkalommal, mert azzal lehetett a legtöbbet látni a rendelkezésemre álló modellek közül. És igen, a mai napig jónak tartom azt, bár vannak olyan hiányosságai, amik engem zavarnak.
    Visszatérve a Ledlenser MH7-hez. Ennek fokozatmentesen lehet állítani a vetítési képét úgy, hogy közben a hotspot átmérője változik és nincsenek zavaró anomáliák benne, hacsak nem egy fehér falra világítasz, mert akkor azért itt-ott bele lehet kötni, de alapvetően a lencse rendszer nagyon jól ki van találva-kísérletezve.
    Nem titok, lesz még LL teszt a blogon, most kicsit "erőt" kell gyűjtenem a nyári táborok, nyaralások és lakásfelújítás közepette, szóval nem 1-2 hónapon belül, de még idén tervezek venni 1, de inkább 2 lámpát is tőlük. Vehetnék belőle 10 kicioccot is tudom, de hiába nézegetem őket, olyan amiben látom a potenciált vagy nincs, vagy ha van akkor pedig valamelyik okos firmware van rátolva, amiket én bojkottáltam teljesen a blogomról. Majd akkor lesz legközelebb ilyen, hogyha a telefonról wifin vagy bluetoothon keresztül tudom egy applikációval állítgatni és kapcsolgatni. Addig pedig ezekkel a vackokkal fogom magam szórakoztatni, higgyétek el, hogy nem olyan rosszak ezek, vagy még inkább gyertek el elemlámpás talira és győződjetek meg róla saját szemetekkel, hogy mi a különbség. Nem-nem, villantani és "hűházni" ezekkel nem lehet, ellenben használni őket életszerű helyzetekben igen jól lehet :K

    ⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

Új hozzászólás Aktív témák