Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZozzV6
senior tag
Valahol érthető is mert az emberek 95%-a ha megpróbálja javítani csak több kárt okoz benne és ha előtte javítható is lett volna később már nem az. Ha valami jól meg van stabilan tervezve, nincsenek benne több paneles kapcsolatok élükön egymáshoz forrasztgatva ami potencális hibaforrás akkor a ragasztással kiöntéssel végül stabilizálnak egy jó állapotot. Nem tudnak kilazulni dolgok kontakt hibákat okozva. Persze ez azt is jelenti, hogy egy sima kis kapcsoló hiba esetén is lehet kuka a termék. De ezért vállalnak páran 5-7-10 év garikat. Csak azt meg is kell fizetni. Így az árban kb minden lámpára be van kalkulálva 1-2 cseredarab.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
FBLLMAG
senior tag
válasz WestBam #62450 üzenetére
Gari esetében több lehetőségünk is van itthonról rendelt lámpáknál.
1., Csere - ha gyártják (ez a leggyorsabb)
2., Javítás - visszaküldik a gyártóhoz
3., Levásárlás - az elromlott lámpa árában újat lehet választani (drágább - fel kell fizetni / olcsóbb - a különbözetet visszafizetik)1 hónapja van a forgalmazónak a válaszra, de általában hamarabb lefut az egész.
-
gyapo11
őstag
válasz FBLLMAG #62453 üzenetére
2., Javítás - visszaküldik a gyártóhoz
Ha be vannak ragasztva a menetek, ki van öntve a fej, akkor ennek ellenére a gyártó tudja javítani? Vagy a javítás egy csere formájában manifesztálódik? Vagy miért kell visszaküldeni?
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
-
gyapo11
őstag
válasz ZozzV6 #62458 üzenetére
És JóGéza-nak is, OK, akkor a visszaküldés érthető ezen okok miatt, de a javítás tehát nem játszik.
A menetrögzítőt mint ahogy írtátok párszor még csakcsak le lehet győzni melegítéssel, de egy kiöntött nyákot nincs az az olcsó munkaerő, amivel megérné megtisztítani a javításhoz.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Skilhunt H03 és H03SE között mi a különbség? Aliexpress oldalán bogarászom a használat útmutató képét. Jól értelmezem, hogy az SE-nél két előre beállított mód-csoport között tudok váltani? -
WestBam
Topikgazda
válasz gyapo11 #62456 üzenetére
Van ahol csak fődarabot cserélnek. Mondjuk marad a régi zárókupak és kapsz egy teljesen új komplett elejét. Vagy kapsz egy zsír új lámpát, a régit pedig kukázzák, mint írták is a keleti blokk "lehúzós" fiai miatt bekérik a cseredarabot, hogy ne legyen sok kis "ingyen lámpa". Ami ha kintről veszed szívás, mert önköltséges küldést feltételez, illetve nekem volt ilyen cserém, és csak a lámpát küldték cserébe üresen. Nitecore importőrtől komplett dobozos újat kaptam mikor garis gondom volt, de nekem csak a lámpát kellett elküldeni. Így lett hozzá plusz övtok, kábel, mindenegyéb
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
FBLLMAG
senior tag
A Fenix lámpákat itt nem nagyon ismeritek. Én már 6 lámpánál járok tőlük, meg 1 fejpánt szerelék, 1 bicikli szerelék, 1 diffúzor, 2 tok. Most meg jött az infó, kapok tőlük 1 taktikai tollat. Majd kiderül, hogy mennyire használható, hogy néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
ZozzV6
senior tag
válasz gyapo11 #62459 üzenetére
Plusz ami ki van öntve legtöbb esetben úgy jön szét hogy letépi az alkatrészeket a panelről. De röntgenes hibakeresés még játszhat.
Sunwayman C22C[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
Gargouille
őstag
válasz WestBam #62450 üzenetére
Igen ezt tudom én is (sőt meg is tapasztaltam az Armytek garival ), ennek ellenére azért mondjuk például egy berepedt üveg kicserélhetősége azért alap dolog kellene, hogy legyen, emiatt mondjuk kukázni egy amúgy jó lámpát elég pazarlás. Nyilván nem led cserére gondolok, de ilyen alapabb javíthatóság nem ördögtől való dolog. Vagy nem kéne annak lennie.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Gargouille
őstag
válasz ZozzV6 #62458 üzenetére
Ezt konkrétan így mondta a viszonteladó is nekem, mikor a saját lámpámat gariztattam. Én is csak a puszta szerencse miatt kaptam vissza a hibás lámpámat, mivel a gyártó nem vette át a postai küldeményt, így az visszapattant a viszonteladóhoz aki nem akart még egy postaköltséget kockáztatni, így visszaküldte a cseredarabbal együtt.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
i-sti
senior tag
Sziasztok,
Volt téma, hogy a lámpáknak a menetüket kell zsírozni.
Ez gondolom ugyanúgy érvényes akkus flexre/csavarbehajtó gépekrem, ahol a váz érintkezik az aksi kimeneteleivel.
1) Nagy kérdés, hogy ide milyen zsírt/WD40 Special kenőanyagot lehet használni?
2) Lámpákhoz és fentebbi gépekhez mehet ugyanolyan zsír vagy más?
3) Nem ilyen zsír jár az autó lámpáihoz is? Cseréltem H4-es izzót a #szarjapánban és csatlakozó televolt nyomva zsírral.Novum Forum Siculorum
-
ace22
tag
Van spéci lámpák meneteire szilikonzsírja a Nitecore-nak (SG7), de ipari, adalékmentes szilikonzsír, pl. Rubosil is megfelel.
A WD40 NEM kenőanyag! Viztaszító (Water Displacement), kosz/zsíroldó szer.
Autólámpához nézz bele a kézikönyvbe. Ahol mozgó alkatrészek vannak, oda szintén az előírt kémiájú és viszkozitású kenőzsír ajánlott.
-
Lacerta
aktív tag
Lámpáknál fém-fém érintkezés van, és a meneteken az eloxálást védi a zsír kopás ellen, illetve ( és ez a fontosabb ) a tömítőgyűrűket keni hogy a kupak csavargatásakor ne ugorjanak ki/csípődjenek be.
Szerszámnál nincs ilyen szituáció ( egyik sem ).A WD40 leginkább petróleum. Nem minden műanyagnak barátja.
-
Gargouille
őstag
Én aliexpress-ről rendeltem Xtar márkájú direkt lámpa menethez való zsírt, két pici tégely volt azt hiszem 2-3$ körül. De több lámpagyártónak is van, Armyteké például Nyogel néven fut.
-
WestBam
Topikgazda
válasz Gargouille #62474 üzenetére
Az xtar szilikonzsír amit a BG-ról rendeltem hamisítvány volt - refund lett a vége.
Figyelni kell, mert a felhasználói képeken látható, hogy sokan kaptak eredetit, eredeti csomagolásban. Persze egy kis flakonba Isten tudja mit tenni egyszerűbb és azt küldeni. Tényleg nem vágom, hogy ilyen pár $-os vackokon miért kell próbálkozni, mintha akkora haszon lenne rajta⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
-
gyapo11
őstag
válasz ZozzV6 #62476 üzenetére
Jaja, minél többet adnak el, annál jobban rágják a féceszt minden centért. Autóknál, szórakoztató elektronikáknál főleg játszik ez, miért pont a lámpák maradnának ki, profit mindenek előtt.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Vlah
tag
Skilhuntra éhezőknek: [link] 30$-
-
MittuDomain_
őstag
Nem. Szabad. Több. (Fej)lámpát vennem. Nem.
"Pedig ez jó ár. De nem szabad, Zoli, tudod, helyette csempe kell, járólap, sóder, hűtő, mosógép, konyhabútor..."Jelenetek az Egy lakásfelújító lámpab*zi önmarcangolásai c. műből.
Szerk: off
[ Szerkesztve ]
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
vince
őstag
válasz MittuDomain_ #62480 üzenetére
Na, a TIR lencsést, a reflektorosat vagy a hibridet vetted?
[ Szerkesztve ]
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
WestBam
Topikgazda
Ennek a fényénél szeretnél kézzel mosni? Vagy sötétben csinálja meg a gép helyetted?
A döntés a Te kezedben van⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
iatti
aktív tag
én a 8ledes emisar d4s-várom/állítólag nem lesz a palettára véve/ úgy hogy jól elvagyok hétvégente egyre későbbre csúszik a kutyasétáltatás.a d4sv2 mégse porosodhat a vitrinben
-
MittuDomain_
őstag
A sima TIR-t venném, de most (tényleg?) sikerült megállnom.
Persze kérdés, meddig, múlt héten vettem egy szép Kizer bicskát, amire előtte másfél hónapig tudtam nemet mondani.Szerk: persze a kosárba betettem, hátha még lejjebb árazzák.
Szerk2: meg persze úton a Q8, azzal majd bohóckodom egy kicsit, és nem fog annyira hiányozni a H03.
[ Szerkesztve ]
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
G@ben
addikt
A Panasonic NCR18650B 3400mAh védelem nélküli akksi ha jól tudom, 6,8A-t tud max leadni. Mi történik, ha olyan lámpába teszem, ami elvileg szintén ennyit tud turbón? Nem folyamatos használatra tenném bele, csak egy pár perces teszt erejéig. Okozhat bármilyen gondot, vagy legfeljebb a nem tudja kihajtani a lámpát teljesen?
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
WestBam
Topikgazda
Nem tudja a lámpát kihajtani, ha a feszültsége is beesik közben akkor a lámpa vissza is léphet 1-2 fokozatot. Annyira az akkunak sem fog ez hosszú távon jót tenni, célszerű lenne egy 30Q-t beszerezned hozzá, de kipróbálni természetesen ki tudod (hogy is lehetne megállni a próbát )
-
bedvóter
tag
Egy innovatív megoldás a Nitecore-tól.
Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
bedvóter
tag
válasz Gargouille #62490 üzenetére
Van hozzá akkutartó doboz, amibe belefér az akku, meg a lámpa is.
Amúgy olyan lámpát nem zársz rövidre, amit nem akarsz.Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
Gargouille
őstag
válasz bedvóter #62491 üzenetére
Persze ha dobozban hordod és következetesen mindig visszarakod, kiveszed akkor még oké. Persze zseblámpaként már kevésbé kényelmes így használni, mert körülményesebb. De ez egy pőre akku - ha jól látom - így önmagában akkor is sérülékenyebb (mondjuk leejted a betonra véletlenül, vagy hozzávered valamihez stb.) mint egy alu testbe zárt, por és víz védett akksi. De nagyon ötletes koncepció, ez nem vitás!
[ Szerkesztve ]
-
BennyRay
tag
Nekem eléggé lelohasztotta a lelkesedésemet, hogy nem standard akkuval megy. Nyilván előre kell valahogy varázsolni a negatívot, de így már nem univerzális.
[ Szerkesztve ]
-
-
woolwich
tag
Sziasztok,
Édesapámnak szeretnék rendelni egy zseblámpát.
A célnak (mezőgazdaság) és az elképzelésének a Convoy C8 szerintem megfelelne.
Alapvetően a külföldről rendelés nem lenne gond, de most nem biztos, hogy beleférne a több hetes kiszállítás.
Rendelt ilyet esetleg valaki mostanában? EU warehouseból esetleg?
Itthon egy webshopban látom ezt a lámpát.
Itt a 2 raktáron lévő típus a CONVOY C8 XPL HI V2 és a CONVOY C8 CREE XML U2 .
Ezek közül melyiket ajánlanátok?Köszönöm!
-
WestBam
Topikgazda
válasz woolwich #62496 üzenetére
Én apukádnak ezt nem ajánlom, hacsak nem ténylegesen az a cél, hogy nagy távolságra világítson. Sokkal ésszerűbb választás lehet számára pl. egy S2+, ez akár itt hardverapróról, vagy jófogásról is megvehető 5e Ft körül, ha nincs akkud akkor azt is illene hozzá kérni, mert azt még macerásabban szállítják, mint a lámpákat. Akkuhoz meg töltő kell, ha nincs akkor abból is valami belépő szintű olcsó megteszi, pl. xtar MC1-es.
-
WestBam
Topikgazda
válasz Gargouille #62495 üzenetére
A képeken láthatóan más kinézetű és XTAR logóval ellátott dobozban kapták meg a többiek, míg én egy jelölések nélküli, más alakú fiolában valamit, ami lehet, hogy szilikonzsír, de ezt nem tudhatom biztosra
-
JHMEG
csendes újonc
Sziasztok!
Valakinek tapasztalata vele?
https://ru.nkon.nl/zebralight-h604c-xhp50-flood-high-cri-headlamp.html -
WestBam
Topikgazda
Ez a modell eléggé flood, konkrétan csak a LED szórja a fényt. Biztosan ezt szeretnéd? Egy ismerősnek volt hasonló Zebrája, de emlékeim szerint az AA elemes modell volt és nem szereti/szerette meg ezt a kialakítást. Abban XP-L LED volt ha emlékeim nem csalnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest