Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FBLLMAG
senior tag
válasz domedee #62748 üzenetére
Futásra a nem túl nehéz fejlámpa lenne az ideális. A Fenix HL26R szerintem nem rossz választás. Vagy, ha kibírod, most jön ki a Fenix HL18RW, ami akkut is használ, de szükség szerint, akár 3 db AAA akkuval / elemmel is üzemelhet. Esetleg a MH65 is érdekes lehet, de ez drágább.
-
JHMEG
csendes újonc
Tudtok ajánlani 26650-es aksit,lehetőleg védettet Lumintop ODF30-ba?
Nem biztos,hogy az öreg keeppowereim hozzák azt a szintet...de az se biztos,hogy tudnak 10A-t,a védelem miatt. -
domedee
senior tag
válasz FBLLMAG #62751 üzenetére
Köszi az ötleteket, neked és a többieknek. A súly annyira nem zavar, inkább legyen jó fénye, mint vakoskodjak. Anno futottam én még diákkoromban bányászlámpával, ha az mond valamit... Az a könnyed akksi a derekamon futás közben. Meg az ujjjnyi vastag kábel. Legalább lepkefing volt a fénye távolra, de tudtam, hogy azt napkeltéig adja. Szóval ha eltévedek, sem gond, szépen megvárom a reggelt... Normálisan keresni sem egyszerű, mert a kis 50-100 lumenesek találom csak rakatszámra, ha arra keresek, hogy led fejlámpa.
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
WestBam
Topikgazda
válasz domedee #62748 üzenetére
Nem akarok én jósolgatni, mert lehet, hogy tévedek, de amit keresel fejlámpát azt szerintem nem találták fel sajnos.
Már alapból az is problémás, hogy 2 órán át tudja a maximális fényáramot, mert akkor vagy nincs benne turbó fokozat, vagy megelégszel ~600 lumennel, amit a rendes stabilizált fényáramú lámpák képesek egy 18650 akkuból szinte merülésig tartani, ellenben ez nem fog a költségkeretedbe beleférni, vagy én nem ismerem még ezt a típust.
Az MH7-es egyébként azért a pénzért nagyon jó vétel, ha színével meg tudsz barátkozni, megy cerka elemmel is, illetve a benne lévő akku egyedi, szóval ha azt cserélni kell akkor az biztosan nem lesz két fillér. Viszont az 400 lument tud, mert a 600 lumen az csak "boost" mód, talán 10 másodpercig tart aztán visszalép.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
Vlah
tag
válasz WestBam #62755 üzenetére
Itt van egy jó bemutató: az MH8-ról, itt sima AA elemekkel is tudja hajtani, szerintem mennie kell bármilyen ilyen méretű elemről, akkuról(Nimh, lítium), szóval nem drága pótolni. A 400 lm-t kb 1,5 h-t bírhatja. Bár azért nem tudom nem-e lép vissza onnan is. Szóval vihetsz magaddal pót áramforrást.
[ Szerkesztve ]
-
domedee
senior tag
válasz WestBam #62755 üzenetére
Értem, sejtettem, hogy nehéz szülés lesz. A régi, 15-20 évvel ezelőtti lámpákból indultam ki a 2 óra maxos üzemidővel. Főleg, hogy volt,a mit még én raktam össze. Össze is olvadt a foncsor a halogénnel . De a stabil 2 óra kellett. Az azt jelentette, hogy kibírta a verseny 1-1,5 órás idejét felváltva fele/max fényerőn meg az előtte a rajtban levő világítást, bemelegítést, etc. és nem kellett félnem, hogy ha eltévedek az erdőben, akkor lemerül. Egyszer volt olyan. Na vaksötétben 2 hegyen át visszamenni a célba...kalandos. Azóta háklis vagyok ezekre. Bár akkor hol volt még specifikált lumen érték. Volt izzó a boltba vagy nem volt. Ezért örültem ennek a fórumnak, hogy itt több az infó a realitásokról. Remlétem, a mostani ledlámpák már elég olcsók ehhez. A kis decathlonhoz tudok viszonyítani, ami 200 lumenes, attól keresnék jobbat és akkor az mehet tartaléknak a kis zsebembe. Van tapasztalatod a HLM 5R 1000lm / Cattara LED 570lm vagy hasonló csodákkal? Amit találtam, hogy 2*18650-es akksival pl. 9 órát mondanak üzemidőre. Na most, ha csak 4-500 lumen körül, de tudna 2 órát, már egy optimális kompromisszum lenne. A szín, súly nem annyira számít. A ledlenser mh7 jónak tűnik, csak ennyit nem szántam rá. Nem használnám ki, csak porosodna, évente 6-8 órát használnám. Én sem szeretek valamiből gagyit ajánlani, de ennyi időre kiadni többet... Még agyalgatok, nézegetem az ajánlott típusokat.
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
bwoay
nagyúr
válasz domedee #62757 üzenetére
az ilyen szituációkra való a BOCO metódus: Buy Once, Cry Once nehéz belátni, de szerintem te most pont abban a helyzetben vagy, amikor vagy pénzt spórolsz meg, vagy bosszúságot ilyen megvilágításból (sic) már talán nem is olyan nehéz szülés ez.
[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
FBLLMAG
senior tag
A LL MH8 esetében az eco módban a magas fokozat a 400 lm, viszont erről, időzítve, visszalép. A CC módban 220 lm a magas fokozat, ezt viszont stabilan tudja, 3 órán keresztül. A lm ennél a lámpánál nem annyira lényeg. Az a 220 lm is 3000+ cd fényerőt biztosít. Ezen a fokozaton a gyors fókusszal érdemes játszani. Körbenézni ott a fókusz, de szerintem a szórt fénnyel futnál vele, ami kb a 400 lm -es Convoy S2+ fényének felel meg.
[ Szerkesztve ]
-
domedee
senior tag
Ez jó...BOCO, megjegyzem. kicsi szenvedek ezzel a vásárlással mondhatni.
Ez milyen lámpa Nitecore NU32? [link] Azt írja, a turbo módbam 550lm, egy órán át bírja. Tényleg olyan lehet, hogy nem kapcsol vissza pár másodperc után, a "folyamatos" üzem megy így? Ahogy olvasgattam, jó néhány lámpa a turbo módban csak pár sec-et ad. Már az is jó lenne nekem, ha ezt1-2 percig tudná vagy csak akkor kapcsolna vissza, ha én kapcsolom. Próbálok csökkenteni az igényeimen, ha már a pénztárcán nehezebb növelni.Ja, mennyi idő alatt tölthető fel egy ilyen? A max töltőáram nincs írva.
-
ZozzV6
senior tag
válasz domedee #62761 üzenetére
Nu32 30 másodperxig tud 550 lument aztán 200 lumenre lelép. Így a 200 lumen a maradék 59.5 perc.
Plusz a homlok műanyag nagyon gyakran törik az NU10, NU30, NU32 szériáknál. Nekem 2 db NU10 is volt. Egyik 1 hetet bírt. A másik 2 hónapot. És vigyáztam rá. Szerintem inkább Skilhunt H03 vagy H03 RC amik talán éppen 10k felett lesznek kuponnal de 900 lumen turbó mód van 2-3 percig majd 450 lumen 2 óráig. De ha van nálad egy pótakku vész esetére ha eltévedsz megduplázhatod. Vagy nem mész végig 450 lumennel hanem 300 környékén néha és akkor bőven 3 óra felett vagy. Fejpántja kényelmes és nem durván nehéz. A töltő nélküli verziónál plusz töltővel is kell számolnod ami 2-3000 Ft pl egy Liitokala Lii100B. Valamint akku nincs a csomagban amiből 3400-3500mAh akkuval jársz a legjobban Sanyo 18650GA vagy Panasonic NCR18650B.Vagy most jutott eszembe a Wowtac A2S ami itthon is beszerezhető és 500 lument tart is rendesen és 15000 Ft-ért akksi és töltő is van a csomagban. Kicsit szűkebb a fénye de futásnál talán még jó is.
[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
-
WestBam
Topikgazda
válasz domedee #62761 üzenetére
Csak annyit tudok erre mondani, hogy nekem is fájt a futócipő tavaly 50e-ért, viszont pár hónapra rá műtötték a porckorongsérvem, mert kiszakadt, így el is lettem a futástól tiltva teljesen. Nem sírtam azóta sem, van egy kényelmes utcai gyalogló cipőm
Amiket írtál fejlámpákat azok a kínai legalsó kategória, ebay és aliexpressen olyan 1500Ft körüli áron elérhetőek, nagy csodát nem kell tőlük várni. Ezekkel az a probléma, hogy a fényük folyamatosan halványul a használat során, ráadásul a hozzájuk adott akkuk 99%-ban alapból hulladékok. 1000mAh kapacitás alatt van már újonnan is, szóval kezdhetnéd azzal, hogy veszel kettő normális 18650 akkut, ami egyből tovább emeli a kiadásod. Egy jó fejlámpát ha ráérzel akkor nem csak évente 1-2 alkalommal használsz, a mindennapok szerves részévé tud válni. Ilyenkor mondjuk előnyösebb a könnyebb, de vagy nehezebb lesz, vagy magasabb üzemidőt és több fényt tud.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
gyapo11
őstag
Ez így nem igaz, hogy amibe sok pénzt teszel, azzal nem lesz bosszúság. Volt itt már szó az Imalentekről, legutóbb az Armytekről, és számtalan olcsó lámpa kiválóan működik sok embernél, pl. nálam is.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
ZozzV6
senior tag
Én ismerek olyat akinek a 3. Wizard proja van mert kettő megdöglött nála. És nem gyilkolta csak simán meghalt a driver vagy a kapcsoló. Nekem meg egy töltéshibás van bár ezt legalább használni lehet csak külső töltőben kell az akksit tölteni amit amúgy is jobban szeretek.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
iatti
aktív tag
tegnap este még megsétáltattam az emisar d4sv2-őt. pulóverben voltam,nem vészes a súly,de megy a vitrinbe.jön velem helyette a kisöcsi
-
iatti
aktív tag
-
Sanki
addikt
Megjött a héten a sofirn SP40, teljesen elégedett vagyok vele, még csak próbaképpen a lakásban szórakoztam vele. Nem gondoltam, hogy egy ekkora cuccnak ilyen fénye is lehet..
Szereléshez még nem használtam, de lehet rendelek egy lencsét hozzá. -
gyapo11
őstag
válasz FBLLMAG #62769 üzenetére
Valószínűleg jobb a garanciális szolgáltatás színvonala egy drágább lámpánál, de a bosszúságot nem lehet kizárni. Az olcsónál jobban, mert ha rossz eldobom, veszek másikat, és még mindig sokkal olcsóbban megúsztam mint a drágával.
Van egy pár meghalt olcsó lámpám, leejtett is van közte, rugó forrasztása letört a panelről (ezt persze lehetne javítani), van hunyorgós a pocsék kapcsoló vagy oxidálódó fém alkalmazása miatt. De sokkal több olyan van, ami hiba nélkül működik és nem volt 10 $, de inkább 5 körül.[ Szerkesztve ]
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
bwoay
nagyúr
válasz gyapo11 #62767 üzenetére
nem is állítottam ilyet. de gyanítom, hogy a legtöbben voltak már olyan helyzetben, hogy spórolni próbáltak, és adott termékből vettek valamilyet azzal a felkiáltással, hogy "jó lesz ez is", mert sokallták az árát annak, ami a kínálatból a legmegfelelőbbnek tűnt. aztán használat közben kiderült, hogy mégiscsak jobb lett volna megvenni az eredeti kiszemeltet, mert a másik olyan kompromisszumokra kényszerít, amik csak bosszúságot okoznak a használat közben.
[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
FBLLMAG
senior tag
válasz gyapo11 #62776 üzenetére
Hány éves a legidősebb lámpád? Az Olight, Nitecore, Fenix lámpáimra 5 év, Led Lenser 7 év, Armytek, Maglite lámpáimra 10 év a gari, meghibásodás esetén. Nitecore, Armytek, Maglite lámpáknál már kipróbáltam (lényegtelen, hogy nem mindegyik volt az enyém). Minden esetben, rendben lezajlott a kárbejelentés utáni szolgáltatás. Az én lámpáimnál én voltam a hunyó (takarítás - zárlat, ill. bebugyolált lámpa, turbó fokozatban hajtva - kiégetve). Szerintem sok esetben a tulaj (felhasználó) a hunyó, csak nem ismeri el, vagy nem is tudja. Mármint a drágább lámpáknál. Nagy valószínűséggel. És itt nem ejtésre gondolok (nem csak ejtésre). 1, 2, ..., 6 ejtést, vagy többet is kibírnak a lámpák 1, 2 m magasságból. Ejtést, nem több G -s megterhelést. Ezt olyan forgó izével ellenőrzik, ahol, ha a tartály függőlegesen helyzetbe kerül, akkor pottyan a lámpa. Úsztatják is a lámpáikat, magas, vékony akváriumban, kosárban. De csak fél, 1 óráig (valaki meg ilyen lámpákkal merül, nem búvár lámpákkal). A kapcsolókat is automata nyomkodja, mint a régi nyomógombos mobiloknál. Így tudják garantálni a 100000, 150000 kapcsolást. Fénygömb, és sok más teszt, labor körülmények között. Persze, előfordulhat, hogy így is meghibásodhat a lámpa, hiszen nem labor körülmények között élünk. Pl a lámpa magasabbról is eshet. Az Acebeam lámpáknál L16, T27, a hátsó kapcsoló kapcsolja a turbó fokozatot. Vagy sokan csak ezt a kapcsolót használják, vagy a táskában, bepakolva, tokban kapcsol be véletlen, mert megnyomódik a kapcsoló (a kupak meglazításával a L16 nem kapcsol ki). Nekem, működik a védelme, ezért visszavesz.
A drágább lámpákban több védelem is működik - túlmelegedés, fordított polaritás, túlmerülés, stb. Stabil fényáram kimenetel rendelkeznek (Az Acebeam L16 lámpám 3,2 V -ig, gondolom ezért vesznek fel magasabb áramot). 60% - 70% -os akkumerülés esetén is még a 100 % -os fényerőt nyújtják.
Mindig fejlesztgetnek. Itt a Fenix 3 mm magas, alubevonatos, OP -s tir lencséje.
Nekem, nagyon bejön ez a lencse. Szerintem, ezzel a lencsével, javítottak a tir lencsék hatásfokán, fényáram áteresztő képességén.
A hatásfokuk is jobb a drágább lámpáknak. 160 lm/W vagy több is ma már elérhető.
Kiegészítők, akku jár a legtöbb esetben a lámpához.
Kezelésüket, az adott feladatokhoz szabják. A legtöbb esetben.
Az Anduril, Narsil más világ. Teljesen testre szabhatók. De nem az átlag felhasználónak valók. És nem is a legolcsóbb lámpák, legalábbis nem az a kategória, amit emlegetsz.
-
domedee
senior tag
Már említették, tetszetős, főleg, hogy egymástól függetlenül és egyszerre is megy a két led-je. Sőt, eddig ez jön be a legjobban. Ez a ti hibátok, túl jó lámpákat írtatok... Még a végén szembemegyek magammal és többet költök, mint terveztem...
Tényleg, mennyire megbízható a webshopja, milyen gyorsan érhet ide a lámpa oroszból? Kellhet vámot fizetnem?''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
iatti
aktív tag
válasz domedee #62780 üzenetére
annyira azért nem drága hobbi.kávé fórumon 8-10ezret is adunk egy kiló kávéért nekem tavaly ősszel jött kínából 2 kanyarban 80dodó körül egy egy lámpa.nem volt gond.persze az esély megvan hogy kiveszik vámolásra.itt is jött már pár lámpa be oroszból.néz rá Zozz yt oldalára.ő ott bemutatta valamelyik fejlámpáját a cégnek.
[ Szerkesztve ]
-
domedee
senior tag
Óóó, drága hobbim már van. Szeretek fotózni, inkább nem kezdenék bele egy másikba is mellette.
-
lkristóf
senior tag
Lumintop GT mini kapcsolót mennyire nehéz cserélni? Azt vettem észre, hogy nem mindig veszi a lenyomást, sőt valamikor duplának érzékeli.
-
ZozzV6
senior tag
válasz domedee #62780 üzenetére
Panda 3R, Unicorn 1.0 és Sherp S15 modelljeim vannak YLP-től. Teljesen megbízható a webshop. Nekem 1 hét alatt ideértek vám nélkül a lámpák. Mielőtt rendelsz szólj mert azokott lenni 10-20%-os kupon és akkor ránézek épp van-e.
-
ZozzV6
senior tag
válasz lkristóf #62784 üzenetére
Driver ragasztva van a fejbe. Először a ledet kell kiszedni a csillaggal majd onnan a led vezeték lyokon keresztül kibyomni valamivel a drivert és a kapcsoló a driveren van. Full műanyag és nem lesz könnyű pont olyat találni.
-
G@ben
addikt
Mivel a BG nem igazán akarta feladni a 3 hónapja rendelt Shockli akksikat, ezért kérdezem, hogy tudtok-e olyan helyet, ahol lehet ilyen akksit viszonylag olcsón szerezni és értelmes időn belül meg is érkezik? Alin látom, hogy van, de iszonyú időkkel megy most a csomagküldés.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
válasz Zoli-bácsi #62791 üzenetére
Első olvasásra olyan 10A-t tud folyamatosan leadni, a Shockli meg 20-at és annak elég nagy a kapacitása is, azért is választottam azt, csak nem akarták elküldeni!
-
G@ben
addikt
válasz Zoli-bácsi #62793 üzenetére
Nekem is abba menne, de többen 10A környékét mondtak folyamatos merítésre, az EC01 meg elvileg kicsi efölött eszik. Maradnék a Shocklinál.
-
bwoay
nagyúr
-
vince
őstag
Én a Shockli Battery Store-ból vettem összesen négy 26650-es akkut, az első kettő 17, a második kettő 25 napot futott, de arról fogalmam sincs, hogy covid-dal súlyosbítva mennyi idő alatt érkeznének meg
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
gyapo11
őstag
A fotózás is hasonló a lámpákhoz, lehet venni 20-40 k-ért egy szappantartót, ami nem olyan sok, de esetleg 40-80 k-ért egy bridge-et, vagy 100-200-600 k-ért egy MILC-et, meg 100-400 k-ért darabonként 1-2 obit, fókusz nyújtót, előtétlencsét, közgyűrűt, meg vakukat, meg vezérlést, meg ernyőket, háttereket, ahhoz állványokat, géphez állványt meg fejet, meg még pár dolgot, és akkor már nem is annyira olcsó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest