Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
nekem oleo-mac elektromos van. detto, csak láncot meg csillagkereket kellett cserélni 24 hó garival vettem de azon már rég túl vagyok. Ja, és javítható tipus, ha a csillagkerék kopott, akkor elég azt megvenni hozzá.
mert előtte Obi és társai tipusok voltak, de pl amikor a csillagkereket cserélni kellett volna, kiderült hogy egybe van öntve gyártva a fogaskoszorus kerékkel meg a forgórésszel meg mittudomén mivel, lehet is kapni hozzá kínában valahol..szóval annyiba került volna a csillagkerék "csere" mint egy hasonló új..[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Akciók az Aldinál:
-asztali körfűrész
-akkus ütvefúró titanium
-lapostiplimaró, felsőmaróSajna dekopír nem lesz.
[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
zoli03
őstag
jézusom és YAS-dude: DeWalt van 72e Ft-ért. 50e Ft-ért én már nem veszek Einhellt, akkor már inkább spórolok egy kicsit. Az meg a másik, hogy ezt bármikor meg tudod venni itthon ugyanennyiért, igaz csak 1 akkut kapsz hozzá, de a töltő komolyabbnak néz ki (most meg még elég komoly akku akció is van rá). Meg otthonra mégis minek 4Ah-s akku? A halálnak se kéne, maximum 3Ah kéne nekem, inkább cserélgetem.
-
xxxjjjkkk
senior tag
Alapvetően egyet is értenék, de az érvelésed több ponton is hibás:
-einhell? honnan veszed?
-csak 1 akku ugyanennyiért, az a csak egy akku 15-20ezer
-komolyabbnak néz ki, ezt az érvelést az ebayes topicban hitelesnek is lehetne nevezni, de nem egy szakmai csoportban
-4Ah meg kell egy komoly gépnek, nem egy sima aldis gép ez, ami elketyeg egy 1.3Ah-s akkuval egy fél napot"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
Findzs
addikt
Szerintem jó vétel lesz, nem fogsz csalódni benne
Ha mégis, akkor elcserélem veled a workzone -omrazoli03
Azért az 5 év gar miatt nem olyan rossz vétel az.
Meg aztán nem is a hobbisták a célcsoport hanem mondjuk agy asztalos műhelybe biztos jól jönne.
Ha 4,5 év múlva megmakkan akkor meg cserélik ha van, vagy visszaadják az árát.
Ipari gépeknek nincs ilyen hosszú gar idejük. Vagy legalábbis én még nem láttam, hogy lenne."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
zoli03
őstag
válasz xxxjjjkkk #5310 üzenetére
"-einhell? honnan veszed?"
Onnan veszem, hogy Einhell, hogy utána néztem. Nem olyan rég pont erről az Einhellről ment a beszélgetés a topikban (vagy lehet a sima fúróról, nem az ütvefúróról, de az most lényegtelen). Amúgy ha megnézed a használati utasítás, ott is az Einhell szerviz van feltüntetve.
"-csak 1 akku ugyanennyiért, az a csak egy akku 15-20ezer"
Írtam, hogy van rá akku akció most. Úgy meg akár jobban is ki tudsz jönni.
"-komolyabbnak néz ki, ezt az érvelést az ebayes topicban hitelesnek is lehetne nevezni, de nem egy szakmai csoportban"
Nézd meg a két töltőt. Biztos ingyen van a műanyag, azért kétszer akkora az Einhell töltője. Meg több led van rajta, ezért biztos gagyibb.
"-4Ah meg kell egy komoly gépnek, nem egy sima aldis gép ez, ami elketyeg egy 1.3Ah-s akkuval egy fél napot"
Ami feladatot mindkettő gép el tud végezni, ahhoz ennek sem kell több energia. Akkor miért kéne rá nagyobb akku? Ha órákat a létrán vagy, nyújtózkodsz oldalra, biztos örülni fogsz a 4Ah-s akkunak. Vagy amikor órákig fúrsz meg csavarozol vele szar pozíciókban, akkor is nagy előny lehet a nehéz akku. A kisebb akkut se tudod lemeríteni átlagos felhasználással annyi idő alatt, minthogy ne töltene fel a másik. Persze akinek ez a munkája, neki lehet valamikor előnyösebb a nagyobb akku, meg a keze is biztos hozzászokott már.
Findzs megírta az egyetlen jelentős előnyét, hogy 5 év garancia van rá.
-
zoli03
őstag
válasz csemberlen #5314 üzenetére
Az akkus ütvefúróra. Ezekre a Workzone TITANIUM + Prémium gépekre az Aldi 5 évet ad, de itthon egy évben kb egyszer van, akkor is csak akkus ütvefúró, ha rákeresel, külföldön több ilyen gépet is futtat az Aldi.
-
Findzs
addikt
"Ha órákat a létrán vagy, nyújtózkodsz oldalra, biztos örülni fogsz a 4Ah-s akkunak. "
Lehet pont erre gondoltak mikor az egyik akkut csak 1,5 ah -ra tervezték a készletbe.
De vajon az a csavarhúzó szerű cucc mire való?
-
jézusom
addikt
Nekem speciel nem éri meg 50k-s gépet venni egyelőre, de gondolkodás nélkül megvenném az aldisat. 5 év gari és szó nélkül cserélik, nem szaroznak, ha baj van. És idáig nem volt bajom a worzoneal, de amúgy tényleg sok minden Einhell
-
xxxjjjkkk
senior tag
Valóban nem tudtam, hogy az einhell gyárt ilyet. Mondjuk utánanézni nem fogok, az 5 év gari miatt szükségtelen is.
Biztos ingyen van a műanyag, azért kétszer akkora az Einhell töltője. Meg több led van rajta, ezért biztos gagyibb.
Nem akarok személyeskedésbe belemenni, de ha fogalmad nincs valamiről, akkor inkább ne beszélj hülyeségeket.Egy liion akkut, egy fél gyufásdoboznyi cc cv modulról is fel lehet tölteni. Attól, hogy ráteszünk még 26 ledet, attól nem lesz jobb. Egyetlen dolog ami indokolhatja a nagy méretet, az a ventillátor.Az egész akku témához: ezt már ezerszer átbeszéltük, nagyon speciális a dolog, mindenhova más az ideális, de a minek 4Ah, nem érv, főleg egy 18V os gépen, ahol az 5Ah is elfér.
Azonkívül ki az, aki egész nap létrán nyújtózkodva fúr ütve akkus gépről?"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
kurtuzov
senior tag
Két évvel ezelőtt volt Workzone Titanium akkus ütvefúró
akkor is 50 eFt volt
75 Nm a 2015-ös, most 60 Nm
nem volt oldalmarkolat
kicsit más a tokmány és az akku[ Szerkesztve ]
-
kurtuzov
senior tag
válasz jeriko2 #5322 üzenetére
Ezt az Einhell terméket találtam, igencsak hajaz a Workzone-ra. Kiváncsi lennék aZ Einhell 18V akku jó-e a 20V Workzone készülékhez...
Árban a készülék Amazonon különösebb akció nélkül 85€
Mellék a két akku meg a toltő kb 100€ ér, bár pont ilyen szettet nem találtam. [link]
Itthon is kb ilyen árak vannak. Tehát az Aldis szett egy korrekt csomag ár, de azért nem egy hatalmas akció.
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Arról, hogy miért annyi V amennyi a bosch -al kapcsolatban már volt egy nyilatkozatuk.
[link]"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
DonThomasino
veterán
Format kézi szerszámok milyen minőségüek ? (ipari?)
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
szaszyka
senior tag
válasz DonThomasino #5330 üzenetére
Ha drága, akkor jó, ha olcsó akkor rossz.
Lenovo Thinkpad X220 :D
-
Keef_Lee
senior tag
Herkules Bauhausos gépek milyen minőségűek? Mivel saját márka így nem találtam, hogy ki gyártja.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz DonThomasino #5330 üzenetére
közép, elvileg ipari lenne, de az még az eladó szerint is túlzás, de használható
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
jézusom
addikt
a Herkules is einhell
-
vmatyko
tag
Lakasfelujitashoz es butorszereleshez keresek eszkozoket. Az egeszre kb 30k lenne.
A lakasfelujitasban pl betonfalba kene furni, de lesz tegla es fa is. Az emagon van 17ert 2 ev garival egy sbs+ kalapacs.
Csavarozashoz inkabb vezetekest neznek, sok butor osszeszereles es betonfalhoz rogzites muatt. Erre egy Einhellt neztem 14k-ert.
Lehet h teljesen elrontottam a gondolkodast, ugyhogy nagyon orulnek minden jo tanacsnak.
[ Szerkesztve ]
-
vmatyko
tag
válasz jézusom #5337 üzenetére
3-4k a különbség nem sok, így szívesebben vennék vezetékes csavarozót. EINHELL TH-DY 500 E vagy EINHELL BT-DY 720 E
Az ütvefúró, meg nem tudom, hogy jó lesz-e betont fúrni. Oda ezt a fúrókalapácsot néztem: Steinhaus PRO-RH1500
Ti hogyan költenétek el a kb 30k-t erre a 2 funkcióra?
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz vmatyko #5339 üzenetére
Ha van időd kivárni akkor a Lidl/Aldi csavarozót várd ki, fúrókalapács ügyben ez alá nem nagyon mennék, max egy einhell-t vennék azokból is a régebbi típusokat. Amit linkeltél fúrókalapácsot szerintem inkább bontásra való felépítés alapján mint fúrásra.(mellesleg én ebből is a Lidl-is parkside-ot vettem és semmi gond nincs vele, szépen dolgozik)
[ Szerkesztve ]
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
Kiscsőke
aktív tag
Csak ma! Vegyétek!
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
ecaddsell
aktív tag
válasz vmatyko #5339 üzenetére
Az a Steinhaus úgy néz ki mint a Lidlis amit tavaly vettem, csak 1 nagyon picit drágább. A lidlis nagyon jó, rengeteget használtam és még mindig megy bár mostanában nem használom mert nagyjából vége van a felújításnak. Viszont nem tudom mekkora lukakat és hova kell fúrni, én a plafonba nem azt használtam mert oda feleslegesen nehéz volt. Ha vésni is kell akkor persze OK.
Ma már annyira olcsón is ki lehet jó akkus csavarbehajtókat fogni, hogy felesleges a vezetékes ami ezért gyakran útban van (mondjuk a legutóbbi 10k Lidlis cuccért már roham volt amiből szerencsére kimaradtam). Nálam preferencia volt a nyélakkus, mert kisebb, könnyebb.
-
Nudlee
aktív tag
Na, ezt is megértük...
-
csmat
senior tag
Én is keresek asztali körfűrészt. Abból mit ajánlotok? Tudom pont van az aldiban, de én olyat keresek, amit a földre lehet tenni ( nagyobbak a lábai).
A korábban linkelt felsőmaró, biztos profi cucc, de én megelégedtem az aldissal, remélem beválik.
Ryobi akcióval nem találkoztatok? Körfűrész kéne leginkább, meg abból van akkis élmaró is.
metabo inpuls ütvefúróval szemezek. Betonba segíthet az inpuls funkció? Tudom oda inkább fúrókalapács a jobb. De akár a bútorszerelős kollégának is jó lehet szerintem.
-
Findzs
addikt
Ez a herkules meg a toolson asztali körfűrész jónak néz ki.
2000w os motor 85mm vágási magasság szemben az aldis 1200w és 45mm magassággal.
És "csak" 9-10 ezerrel kerül többe állványostól.
Keef_Lee is most akar olyat venni.Az impuls nem a beton fúrást segíti.
"impulzus-üzemmód a szoros csavarok kicsavarásához és a sima felületeken való fúráskezdéshez"[ Szerkesztve ]
-
csmat
senior tag
einhell asztali körfűrészén ezt néztem
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest