Új hozzászólás Aktív témák

  • Gothmog

    aktív tag

    válasz Bad Pritt #8417 üzenetére

    Annyi a lehetőség, buff, exploit, hogy mindenre van valami megoldás...

    Ez így van, de persze ehhez az is kell, hogy kicsit megismerje az ember a játékot, és ki tudja használni ezeket. Pontosabban úgy fogalmaznék, hogy a rengeteg gyűjthető és legyártható dolog miatt, ha nem "fekszik rá" az ember, akkor könnyen elsikkadhat a figyelme a hasznos dolgok felett.
    Saját "user error" példámon szemléltetve: én kb. 50 játékóra után használtam először fegyveren "bevonatot" (tűz, villám stb. grease-re gondolok). Addig valahogy eszembe sem jutott ez. Arra pedig, hogy létezik pl. exalted flesh (vagy hasonló nevű cucc), amivel pl. a fizikai sebzésemet tudnám alaposan felbuffolni egy-egy bossharchoz pl., csak tegnapelőtt (közel 100 óra játék után) ébredtem rá.
    Ismétlem, ezek egyértelműen "user error" dolgok a részemről, én vagyok a nem elég alapos/figyelmetlen/szerencsétlen hülye stb. Viszont legyünk őszinték, a játék eléggé magára hagyja ezekkel az infókkal az embert, és ugyan minden le van írva, de egy full kezdőnek, amikor a karakterlapon meglátja a rengeteg statisztikát, majd azzal szembesül, hogy itt nem működik a diablós/átlag akcióRPG-s megyek oszt' ütök mentalitás sem, és mondjuk nem a "how to" oldalakat bújja, akkor bizony az ilyen dolgok sokáig elkerülhetik a figyelmét, mert egészen egyszerűen másra koncentrál.

    Mondjuk én úgy fogom fel, hogy ezek a nem akaratlagos önnehezítések abban segítettek, hogy jobban kiismerjem az ellenfeleket (hiszen így lassabban mennek le), kicsit többet kellett figyelnem, hogy mit tudnak.

    Jelenleg egyébként Lake of Rotnál vagyok (de gusztustalan ez a hely!), ahova Leyndell városából (annak a nagyobbik részét bejártam már) rándultam át, mert rájöttem, hogy Ranni küldetéséhez arra vezet az út. Olvastam, hogy Astel igazán finom falat lesz. talán ma este jut egy kis időm játszani, el is jutok addig. Már várom, hogy szentségelhessek majd! :D

    Endure. In enduring, grow strong.

Új hozzászólás Aktív témák