Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
flymi
addikt
válasz demars #32100 üzenetére
Szombat + vasárnap fényben járás. Pénteken le kell jönnöm munkaruhát cseréltetni, mert hétvégén nincsenek anyagosok. Csütörtökön van a mosott göncök fordulója. Hétfőn kevesebb, mint 5 óra alatt kivégeztem egy pár kesztyűt.
[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
veterán
Kitartást srácok, lassan vége. Én fenyben járok, de szombaton már jövök éjszakára. Autó megint beszart. M0-on egyszer csak rangatott mint állat, 1 henger minusz. Mivel sárgára izzott a kipufogo leömlő, igy gyujtás gyanús lett. Trafosor + gyertya csere. 8 nap ment el a honapból, és 70k minusz a két hiba. De ilyen ez ha autoja van az embernek.
-
veterán
válasz Tomasz72 #32103 üzenetére
igazad van, sokkal jobb
demars:
Mert a Honda sosem romlik el? Mondjuk vicces hogy pont egy Honda vontatott akkor hazaradi8tor:
Kis gázzal? Az menő. Nálam esélytelen volt, mert akkor le akart fulladni, és rángatott mind állat. Valamint a sárgán izzó kipufogó kafán melegítette a radiátort ( ) és forralta kicsit a vizet.Egyébként szép estét mindenkinek, megkezdődött a sötétben járás
-
WOT-H-A-C
veterán
Jó estét uraim. Küzdök a fagy ellen. Nyugodalmasan telik?
"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."
-
demars
addikt
válasz Pulsar #32114 üzenetére
Már nincs ilyen szabályozás (valami tuti, hogy van helyette de nem jártam utána) . Néhány éve megváltozott. Addíg én is úgy írtam el a napokat, hogy jó legyen ( például, ha valakik műszakot cseréltek).
Ez most csak nekünk vezetőknek lesz, új vegyszert kezdünk használni amit mi felügyelünk. Kb fél óra az egész, sosem mondok ilyenre nemet ( jó pont a főnöknél )Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz demars #32113 üzenetére
"Milyen "fagyállót" használsz? "
Elsősorban "nyeles gatyát" ! 11 környékén hirtelen lehült -5-re és nagy köd szállt le. A szivattyúk motorjai meg kezdenek szépen lefagyni ilyenkor. Pontosabban a ventillátor védő rács amin keresztül szívja be a levegőt. Óránként mehettem körbe leverni róluk.
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz Pulsar #32120 üzenetére
Igen, a köd miatt. A nedves levegőt szívja a ventillátor ami hűti a szivattyú motorját.A venti lapát előtt van egy rács, amire ráfagy a párás levegő. Ami majd meg fogja gátolni a motor hűtését, ha nem teszünk ellene. Ha nem lett volna ez a ködös idő, akkor nem lett volna ilyen gond.
-
demars
addikt
Estét!
Bejelentkezem!Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
veterán
válasz radi8tor #32128 üzenetére
hát egyenlőre csak mér meg rádióval ébreszt, meg fényt kapcsol
csak eddig a változókat txt file-okba tároltam, de unprofesszionális így áttértem az sql-re. Vagyis még folyamatban van az áttérés Most készül a kinti állomás hozzá, meg pár wifis szenzor a ház többi részébe. Kinti állomáson lesz fénymérő, így amikor ébreszt, és világos van kint, akkor felhúzza a redőnyt, ha sötét, akkor meg világítást kapcsol, meg szépen felhangosodik a rádió. De még nagyon béta -
veterán
válasz radi8tor #32130 üzenetére
köszi
Janaboy köszi. Raspberry az alapja. A rádió is raspberry, csak a netes streameket futtatja. A világítást wifi-s relén kapcsolgatja, de ez nagyon alfa állapotban van még
A rádiónak van rendes(ebb) felülete (full homemade ), ez php ami bash scripteket futtat[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz radi8tor #32133 üzenetére
hát linuxal 1999 óta foglalkozom, így leginkább magamnak vagy ha elakadtam akkor man paige-ek és google.
Ha nagyjából tudod, mit kéne minek csinálni, akkor nem nagy ördöngösségJanaboy Egy régebbi 2.1-es logitech hangfalra van jelenleg rákötve, de készül hozzá egy "hangváltó" lakásban több autó hangszóróval elrejtve (saját kis erősítőkkel, amit majd vagy építek, vagy veszek) és kapcsolható lesz, hogy hol szóljon. De ez még a jövő. következő lépés a házon kívüli állomás, és a wifi-s szenzorok lesznek, aztán a wifi-s relé modulok véglegesítése.
Wifi-s relének ezt használom de vannak már sokkal kulturáltabb kivitelben . -
veterán
válasz Janaboy #32136 üzenetére
olyan nem tudom, hogy van-e, de smart kapcsoló már van. Igazából csak arra jó, hogy ha meg akarod jeleníteni, hogy fel vagy le van kapcsolva a villany, és egyszerre akarod vezérelni távolról, pl webes felületen, és fizikai kapcsolóról is.
egyenlőre teszi a dolgát, mondjuk nincs agyon használva, mert csak teszteléskor egy éjjeli lámpára van kötve, de az sem 0-24-bem Maga a wifi modul elég elterjedt és sokan használják (esp8266, van belőle néhány típus) a relés elektronikát meg már megépítheti az ember magának is, ha ez gyengének bizonyulna. -
demars
addikt
válasz Pulsar #32141 üzenetére
Jogos.
Én már kiestem a "gyakorlatból", pedig nagyon szerettem anno az elektronikát. Tervben volt, hogy építek magamnak egy fejhallgató erősítőt, de nem álltam neki idő hiányában.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
demars
addikt
válasz Tomasz72 #32144 üzenetére
A drón
Hétvégén disznót vágtunk otthon, nagyban töltjük a hurkákat a garázsban a kocsik az utcán jönnek mennek, néha fülelünk kicsit ( öcsém autószerelő és hallgatja a kipuff meg szíj hangokat). Egyszer csak hallunk egy halkabb "surrogó" hangot. Mondja öcsém, hogy ennek tuti szíj gondja van, vagy lesz... Aztán nyomtuk tovább a melót. Este jött át a szomszéd és meséli, hogy az udvarunk fölé repült a drónjukkal, lefotózott minket
Annak volt ilyen hangjaAz áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
demars
addikt
válasz Tomasz72 #32146 üzenetére
Mondtuk neki, hogy legközelebb ráhúzzuk a 631-est Békebeli Slavia, elég pontos
Amúgy mi a t.köm amit linkeltél? Leírását gyorsan elolvastam, "majdnem" értem, de ennyit elkérnek ezért???
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest