Új hozzászólás Aktív témák

  • #LittleG

    csendes tag

    Sziasztok!

    Tegnap kicsit agyaltam ezen a dolgon, hogy eGPU-hoz mégis melyik interfész lenne a jobb: EC vagy mPCI-e.
    Mint tegnap írtam, az EC könnyű csatlakoztatása (kihúzod, bedugod, ennyi) már nekem nem szempont, tehát most a két a lehetőség ugyan ott van.

    Kicsit a rendszer kialakításáról:

    Tekintve, hogy a laptop nem csak játékra lenne használva, hanem gyengébb dolgokra is (irodai munka, youtubeozás, netezés), az eGPU-ra akarok egy kapcsolót iktatni, amivel lehet váltani az eGPU és az iGPU között, méghozzá üzem közben, (ne kérdezzétek hogyan, a fejemben már megvan, de egy fél nap lenne leírni :) ) tehát nem úgy, hogy leállítom a gépet és újraindítom, mert az elég hosszadalmas procedúra Tegnap rájöttem, hogy ennek az alapfeltétele az, hogy a laptop támogassa a hotplugot.

    Na most olvastam, hogy EC natívan támogatja ezt a funkciót. Az mPCI-e viszont eléggé problémás, bár nem egyértelmű a NEM válasz, ugyanis vannak rá lehetőségek, amivel rá lehet bírni a hotplug támogatására és van néhány olyan laptop is, ami kapásból támogatja.

    EC-t továbbra is kerülném a bizonytalan Gen2.0 miatt, ráadásul nem tudom, hogy a sávszélességből mennyit veszítenék, hisz abból a bizonyos olcsó dokkolóból nincs EC változat, de persze a DIY megoldás mindenre :D . Írta, hogy működik, de nem tudom, hogy ezzel az átalakítással mennyi teljesítmény veszne el.

    Szóval a kérdésem az, hogy meg lehet oldani az mPCI-e hotplug támogatását?
    Továbbá az, hogy aki ezt a laptopot (Dell Latitude E6420) EC-vel használja, neki stabil a Gen2.0 jel?

    Jobb egy jó terv ma, mint egy kiváló terv holnap! ;)

Új hozzászólás Aktív témák