Új hozzászólás Aktív témák

  • #LittleG

    csendes tag

    Üdv!

    Kicsit elmélkedtem a lehetséges csatlakozókon, hogy melyik mit tud kihozni egy külső VGA-ból. Tekintve, hogy nekem se TB-m, se NGFF-em nincs (ami eléggé ideális lenne ilyen jellegű célra), maradt az EC és az mPCI-e.

    Ami az EC-t illeti, főként azért nem alkalmaznám, mert eléggé szar helyen van (pont ott van az egér is, ami nagyon zavaró lenne így), ha a másik oldalon lenne... :K Meg még mindig kételyeim vannak a stabilitást tekintve, hisz papíron gen 1.0 -t tud csak. Ok, van a Kirrr által leírt válasz, de nyilván ez lapostól is függ. Tehát kockáztatni meg nem szeretnék, nehogy instabilan legyen meg a gen 2.

    Marad az mPCI-e. És akkor itt jön a lényeg!

    Ez a csati támogatja a Gen 2-t, tehát már ott járunk, hogy a laptop ki tudja használni a VGA 70-80 %-át.

    A kérdés az, hogy ezen az értéken lehet még valahogyan növelni?

    Olvasgattam "tuning" tippeket, pl: kizárólag az nVidia illesztőprogit kell telepíteni, minden mást (pl: hang) le kell tiltani, mert egyrészt ezek a tulajdonságok amúgy sem lesznek kihasználva, másrészt ezzel nő a grafikai számításokra használható sávszélesség. Illetve olvastam még azt is, hogy a PhysX-et a CPU-ra kell átállítani, mert ezzel tovább nő a sávszélesség, nem kell a kártyának külön azzal is foglalkoznia.

    Létezik még valami egyéb megoldás, amivel növelhető a teljesítmény (sávszélesség/kihasználhatóság)?

    Jobb egy jó terv ma, mint egy kiváló terv holnap! ;)

Új hozzászólás Aktív témák