Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
Elöször is ebben esetleg valaki tud itt segíteni?
Másodszor.Mi az oka annak hogy leadtam egy rendelést ebay.com-on.Egy német eladó.
Ezt szeretném megvenni.
Már leadtam a rendelést kb 1 hónapja.De se nem jön, se nem tudom kifizetni.Pedig azt írja in stock.
Van egy ilyen lehetöség, de ha rábökök a gombra, nem történik semmi.
Már írtam az eladónak is németül, hogy hogyan tudom kifizetni, mert egy leírásban az is szerepelt, hogy ne nyomjunk egyböl rá a paypal-os fizetésre, hanem vegyük fel a kapcsolatot, hogy hogyan lehet fizetni.Semmi nesz.
Elökapartam egy régi ebay service-es mail címet, írtam arra is, de onnan sem kaptam még semmit.
Ha rámegyek a probléma megoldásra akkor ugye csupa olyan lehetöség jön ki ami nem az én esetemÈn bénázok valamit vagy mi a fene van?
Elöre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz Buster17 #34803 üzenetére
Nekem is van mindkettö.
Magyarhoz magyar kártya van rendelve, az visa, arról egyböl le tudja szívni, az osztrák profilomat, meg mindig az osztrák számláról töltöm fel utalással.
Ha €-ban vásárolsz az jobb, mert nekem a magyar kártyáról a Ft-ot mindig +10 Ft-tal többért váltja át €-ra.
Ha meg erös az € a fonttal és a dollárral szemben akkor meg azért érdemes az osztrák PP profillal vásárolni.
Èn is vegyesen csinálom. -
z123456789
addikt
válasz fulton #34814 üzenetére
Itt is jó lesz legközelebb a PP-s kédés.
Igen átutalják.
Elvileg a paypal fiókod magyar (ha úgy regisztráltad) tehát HUF lesz az alapbeállítás.
Ezt vásárlásnál konvertálni fogja fontba/dollárba/euróba.Èn nem szoktam feltölteni a magyar számlám, hanem egy visa dombornyomott van hozzárendelve, és onnan szívja egyböl a HUF-ot, elég borsos (+10Ft-os) váltással.Abban az esetben ha nem e-bay-röl hanem valami más oldalról vásárolok.Ebay esetében csak annyit húz be amennyit ott kiír neked átváltva.Èrdekes, mert ezt is paypalon kersztül csinálja, még sincs plusz váltási díj.Ez egy kicsit ködös nekem, de még senki nem tudott nekem erre válaszolni.
Az aggódás megkezdése változó.Attól függ honnan jön.Angliából egy kisebb küldemény nekem meg szokott pár nap alatt jönni.De volt már amcsi rendelésem ami 4 nap alatt itt volt a kifizetéstöl számítva.
Ha HongKongból jön ott azért várni kell...De ott is lepödtem már meg.Ez nagyon relatív.Az eladónak jó értékelései vannak, és angol.
Ennek ellenére én nem vennék töle, mert nincs plecsnije.De kisebb az esélye hogy átvágós, mint a rengeteg HongKongi csóka.Kaptam már 64GB-s micro SD-t ami csak 8GB.De nem kell aggódni, mert elvileg az eBay, és a PayPal is biztosít téged.
Szerk.:Most nézem van plecsnije. Elnéztem Akkor vennék töle.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
-
z123456789
addikt
-
z123456789
addikt
Mit gondoltok ha ez megjön tudok hozzá európai dugaljt venni?
-
z123456789
addikt
-
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Angollal hadiábon állok, ezért kérdezem mi lenne a helyes lépés abban az esetben, hogyha nyitottam egy case-t, de az eladó válasza megnyugtatott, és hajlandó vagyok még várni.
Az email fiókomban menjek a send a message-re?(Csak mert oylasmit ír hogy ha elfogadom a feltételeket, akkor ne válaszoljak;If you're satisfied with this solution, you can let the seller know by sending a message in the Resolution Center. )
Vagy ebayen belül küldjek egy "egyéb" kategóriájú üznetet hogy: rendben, várok?[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Ja igen, ha rákattintok a mail fiókomban a send a message-re, akkor egyböl a your case details jön be a webes eBay felületemen, ott meg ez van hogy respond to case csak lehetöségként.
Csak attól féltem hogyha itt válaszolok, akkor az további reklamációnak számít.De mostmár értem.Ez egy nyílt levelezés, amit lát az eBay is.
Köszi! -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Hogyan tudok újra nyitni egy case-t?Csak mert azt írták hogy:
The seller has issued a full refund of $1.97 to your PayPal account and the case is closed. Nov 25, 2013 at 1:45 AM
Refund information:
A full refund of $1.97 was issued on Nov 25, 2013. The refund includes the purchase price plus original shipping and was issued to the same payment method you used to pay for the item. Please log in to PayPal and view the History page if you don't see it in your PayPal balance.Hát én nem kaptam még mindig semmit.Ennek abban a pillanatban jóvá kellene íródnia nem?Felesleges várnom?
Viszont a a case felületén ezt írja:
This case is closed.Valaki járt már hasonló cipöben?Megnéztem a bankszámlámat, és a paypal-omat is.Sehol semmi nyom.
A fizetés menete paypalon keresztül történt a hozzárendelt magyar visa kártyámmal.Ha esetleg szükség van erre az infora.Elöre is kösz!
-
z123456789
addikt
(#37401) Winner_hun
Ez tuti?Csak mert idáig szerencsére még csak 1x volt ilyen full refund-om, viszont arra meg vártam, és azért nem vettem észre, hogy már aznap megkaptam, mikor a case-t nyitottam.
Azt hittem ez midnig így van.
De akkor várok.(#37402) somnia
Bocsi mit ßertesz indító számlán?Ès azt hol tudom lecsekkolni? -
z123456789
addikt
válasz z123456789 #37405 üzenetére
Megkaptam ezt a tetemes összeget...pontosabban nem mindet.
Megint csak fillérekröl beszélünk, de (hát az elvek mégiscsak) átszámítva 455 Ft-ot vont le a Paypal a számlámról, most meg 423 Ft-ot kaptam vissza.
Há´most akkó´ mivan´? Erre nincs valami szabály, hogy az eladónak számolnia kell a konverzióval/árfolyammal?
Mert most én így károsultam
Ne merröl a 10 Ft-ról van szó, hanem mondjuk legközelebb rendelek valamit 100 000-ért (biztos hogy nem fogok) esetleg nem jön meg, az árát meg a szar árfolyam miatt nem kapom vissza teljesen. -
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Ha licitáltam, akkor azt már nem lehet visszavonni igaz?
Akkor sem ha ki van írva hogy hozzánk (alapból) nem szállít az eladó? -
z123456789
addikt
Köszönöm, utána nézek!
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Tavaly júliusban vásároltam egy kamera lámpát ~6000 Ft-ért. Kínából jött, alig volt használva, és a múlt héten még is elromlott. Van egy kis ledsor ami jelzi az elemek töltöttségét, de maga a lámpa funkció nem működik.
Kérdésem az lenne hogy bár nem tudom meddig él a garancia, de hogyan tudok reklamálni az eladónak? Az eBay-nek már írtam, de ők a 30 napos időre hivatkoznak. Az eladó meg azt írta hogy nem találja a számlát. Elküldtem neki a screenshot-ot, nem válaszolt, majd mikor megkérdeztem hogy megtalálta-e, akkor csak annyit írt szemtelenül hogy "NO."
Van valami ötletetek hogyan tudnám megoldani ezt a problémát? -
z123456789
addikt
válasz WhiteWalker #52643 üzenetére
Hát mivel valójában 5x ha bekapcsoltam azt a ketyerét, és semmi más behatás nem érte, ezért de. Teljesen komolyan gondolom. Miért? Műszaki dolgokra azért szoktak 1 év garanciát adni nem? Vagy nem értem hogy miért kérdezed?
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz somnia #52645 üzenetére
(#52645) somnia
Igen, a kínaiak. Tapasztalat szerint. Egy kb 16e Ft-os vezeték nélküli töltőmet olyan örömmel cserélték ki közel egy év után, hogy az összes supportos levelüknél mosolyogtam. Nem hogy kedvesek, készségesek voltak, de még poénkodtak is.
Az volt a legdrágább dolog amit vettem eBay-es kereteken belül, és a második típus azóta is működik rendesen.(#52646) havri1
Itt konkrétan nem találtam hogy odaírta-e, meg már szerintem le is járt a hirdetése. Valahol jár, ahogyan fentebb is írtam.(#52647) Silent77
~6000 Ft.
Sosem postáztam még vissza, nem tudom mennyibe kerülhet.
"Nagy valószínűséggel nem tudsz semmit tenni, ezt bele kell kalkulálni." ILyenkor csak az bosszant hogy nem tudom utólag véleményezni az eladót, legalább a szemtelensége miatt. Én is adtam már el netes felületen keresztül, mindig arra törekedtem hogy a lehető legnagyobb bizalma legyen a vevőnek felém...de ez a "NO." válasz kicsapta a biztosítékot nálam, főleg azután hogy a konkrét PP-s screenshotot csatoltam neki.(#52645) somnia
"viccelsz, tréfálsz..." Én több pénzt nem ölök bele, pláne ha meg van az esély rá hogy felesleges.Azért köszi a segítségeket.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Most hogy is van ez a váltás dolog a fizetésnél?
E szerint beállítottam, hogy a bankom váltson.
Az árfolyamot figyelembe véve az összeg stimmel is.Ám , ha fizetni akarok, akkor már rögtön többel váltja.
Tudna nekem valaki segíteni?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bestbuy játékok
- Half-Life 2
- E-book olvasók
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest