Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
Én is csodálkoztam. Egyébként nem tudom, hogy örüljek-e neki, vagy sírjak... eddig ugy volt, hogy X48at kihagyom a DDR3 miatt, erre kiderül, hogy mégis lesz DDR2, szóval most már csak az fog dönteni X38 és X48 között, hogy megérkezik-e januárra. Tovább nem várok, mert elvileg addigra már minden meg lesz. Bár ha a 45nm procik késnek, akkor kap egy kis időt az alaplap is...
MOD: az X48 azért tetszene jobban, mert az már nem ... ugymond ... béta alaplap, mint az X38 (az X38 elvileg a X48 bétája).
[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
Még mindig nem értem minek vársz? Kell venni egy rendes P35ös lapot...nem fogsz rosszabbul járni, de a pénztárcád mindenképp jól fog nagyon, ha a P35 mellett döntesz...
Az a kis sávszél ami az új chipset előnye az nem ér szinte semmit...1-2%. Pénzkidobás a köbön...
Gorneck#1239
-
leviske
veterán
Lehet, hogy végül a P35 mellett döntök, de én a procimra várok, ami csak januárban jön. A mostani procim meg nem jó a P35-be, és ezért akarom a lapot december/január fele venni, mert talán annyit, mire ideér januárba...tudok várni 2-3hetet, viszont 2-3hónap picit húzós. És a P35 nekem annyiból felejtős, mert addigra (talán) csak lejebb megy egy icipicit az X38, vagy csak lehet kapni X48-at 46-ért.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
X48 az Bearlake chipset, nem Eaglelake...
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Rusher
őstag
Intel X48 is essentially X38 chipset but cherry picked so overclockability can be further enhanced. X48 will also officially support FSB1600. More importantly, X48 is to fix the EIST bug present in the X38 chipset that requires motherboard manufacturers to rework their X38 boards. Boards based on X48 chipset are slated to appear in Q1 2008. Ez így is van
Sztem a "sas" a P45 és G45 lesz.......az a cikk sem írja azt, hogy az X48 "sas".....[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Egy 2005 beli Celeron D 345. És mivel az egész gépem 2005ös ezért akarom cserélni az egészet.
MOD: és most egy normálisabb gépet szeretnék, ami nincs előre összerakva és egy ideig a játékok is futnak rajta 1440*900ba. Gondoltam az X38 már több ideig jó lenne, ha látok egy jobb procit pl.
[ Szerkesztve ]
-
Telefunen
őstag
Az oprendszeren kívüli USB egér/bill támogatás kapcsolható BIOS-ból (legalábbis Giga P35-ös lapokon). Az már más kérdés hogy alapértelmezetten ez ki van kapcsolva.. (tehát keríteni kell egy PS2-es bill-t hogy bekapcsolja az ember, érdekes hogy pl. az 1000 éves MSI K7PRO /Slot A/ lapon ez kapásból működik, ha érzékeli a lap hogy nincs rajta PS2-es bill.. pedig ott is kapcsolható)
-
keIdor
titán
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
leviske
veterán
Találtam egy Intel Roadmap-ot amiben csak az a különös, hogy nem szerepel a X48 sehol.
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Ugy tűnik, hogy az Eaglelake már nem fog tartalmazni high-end lapkát. LINK
Viszont jóval erősebbek lesznek, mint a mostani középkategóriába tartozók (G35/P35/Q35) -
keIdor
titán
Nem értem minek kiadni ezt P45 néven mikor semmi újdonságot nem hoz... jaa hogy 1600FSB? P35 nem tudja? 2000-et is tudnának... grat. Intel Most megint jön vagy 50 új alaplap majd...
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
leviske
veterán
Azzal a céllal jön ki, mint a X48.. parasztvakítás. Bár néhány értelmes újítást azért fog tartalmazni, pl: PCI-e 2.0, ICH10...
Viszont szerintem nem lesz sok értelme váltani rá az X38-ról, de még a P35-ről sem. Max akkor, ha annyival jobb lesz a DDR3 támogatása.... akkor pár embernek megéri.
Amugy a linkért.
-
simo the new
csendes tag
Hali.
Olyan kérdésem lenne hogy ez az alaplap
(intel DG965RY) mennyire tuning képes? Mert sokféle véleményt hallottam. Előre is köszi a segítséget . [link]
(itt a link az alaplapról)[ Szerkesztve ]
-
Brae
őstag
válasz simo the new #77 üzenetére
Abszolút nem tuningolható, mint ahogy az összes Intel lap sem, kivételt képez ez alól az Extreme széria néhány tagja (Bad Axe, Bad Axe2, Bonetrail).
Egyébként nem jó topikban jársz -
werman
tag
kicsit behalt a téma...majd most mondok vmit
Nemrég láttam vhol (má nem emlekszem) hogy a P45/G45 chipsetek már 65nm-es gyártó sorol fognak érkezni. Remélem ez igaz mert igy hüvősebbek és kevesebbet fognak enni. -
benjamin
tag
Kérdés?
A P45 lapok támogatják majd a DDR2 1066Mhz memeket, mert én valahol azt olvastam igen. Olvastam azt is, hogy a DDR2/DDR3 foglalatok lesznek rajta, tehát ugyanabba a foglalatba megy mindkettő memória csak fordítva ,mert pont ellenkezőleg van a csatlakozó felosztása.Semmi sem sürgős, csak ha futni kell!!!
-
robyeger
addikt
rosszul tudod nem fordítotja a két memóriaszabvány egymásnak,
DDR2-nél: 112 pin + 128 pin
DDR3-nál: 144 pin + 96 pin
és jelenlegi igéretek alapján:
Intel X48: 1600 MHz FSB, DDR3-1600, 2 x PCIe2.0 x16 @ x16
Intel P45: 1333 MHz FSB, DDR3-1333, 2 x PCIe2.0 x16 @ x8
Intel X38: 1333 MHz FSB, DDR3-1333, 2 x PCIe2.0 x16 @ x16
kiegészítés képpen: a PCIe2.0 @ x8 = PCIe1.0 @ x16
a DDR2 támogatás hivatalosan csak 800Mhz-ig fog szólni és úgy néz ki Intel már nem is akar foglalkozni jobban a DDR2-vel. Alaplapgyártók biztos tágítanak rajta. Érdekes, hogy Intel nem boldogul a 4GB memória modulok támogatásával, pedig az AMD K10 procijainak ez nem probléma, Nehalemnél is inkább kibővítik a 4db foglalatot 6db-ra tripla csatornás memóriakezelésre.[ Szerkesztve ]
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
dremer
csendes tag
Hi! nem tudja valaki hogy kb mikor jönnek ki A p45 és g45-ös lapkakeszletek? Én a neten Q2 láttam ,ez igy magyarországra mikor jönne meg?
köcce elore is -
gV
őstag
Érdekes, hogy Intel nem boldogul a 4GB memória modulok támogatásával, pedig az AMD K10 procijainak ez nem probléma, Nehalemnél is inkább kibővítik a 4db foglalatot 6db-ra tripla csatornás memóriakezelésre.
Ha csak ezért lesz 3 csatornás a mem vezérlő akkor én örülök h nem boldogulnak a 4GB-os modulokkal.
Egyébként lesz szervereknél 4 csatornás mem vezérlőjü változat is. -
robyeger
addikt
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
keIdor
titán
Jó... Fudzilla... de érdemes elolvasni! [link]
Ez a lényeg: "However, it appears as if the P45 chipset will be DDR3 only"
Mondjuk X38-ra és X48-ra is ezt mondták...[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Dare2Live
félisten
3dm06 lefutás, képek
[link]a listán ott a DDR2 támogatás.hálisten.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-
tlac
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- Óra topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Hálózati / IP kamera
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- PlayStation 5
- PlayStation 3
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest