Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
adra
tag
válasz IRON STORM #2445 üzenetére
Persze, így van, ezt írtam én is, ebben az esetben a lemez minőségével volt gond (olcsó lemez volt fukaréknál a sok spórolós ember meg betárazott belőle - kár volt )
A 12X-en írt Verbád tuti, hogy nem kell kidobni egy éven belülMCC: Minőségi Certifikált Cuccok
-
ati888
senior tag
Hello
Pioneer 111 íróhoz kellene nekem megbízható DualLayer lemez. Melyiket vegyem? Jól gondolom, hogy verbatimot?
ati
-
Shadows
senior tag
Hello, na most valaki mondja már meg hogy itt mit kell nézni, az elején nem akart az irási sebesség felmenni 2,4X-töl feljebb, de utánna meggondoltam magát és a választot sebességgel (6X) irta a lemezt, ha jól gondolom akkor az a része a diagramnak ahol a csik alatt vannak a szörök...
Alapanya: Verbatim -R MCC03RG20
Akkor ez most jó??? Vagy legalább még 2 drivban kellne ellenöriznem???
[ Szerkesztve ]
Csak a cabriozás ad erőt és mindent elsöprő lendületet
-
koxes
tag
mért van az hogy a dvd méretét 4.38GB -nak irja ki a meghajtó?
-
koxes
tag
de ha 4 707 766 208 Byte akkor ------------->4 707 766Kbyte----------->4 707Mbyte-------------->4,7Gbyte
meg a dvd-re is azt irják, hogy 4,7és nem azt, hogy 4.377GB
? -
koxes
tag
ki akartam írni egy filmet dvdre és csak mínuszos lemezre volt hajlandó ezt mért csinálja?
-
pinnacle
nagyúr
válasz IRON STORM #2469 üzenetére
Köszi!
-
fila
senior tag
Most kaptam az itmedia-tól a verbatim dvd-ket. MCC-s kódú, de Made in China. Pff.
Ilyet se láttam még! Van valakinek ezekkel tapasztalat?[ Szerkesztve ]
5% kedvezmény kód minden rendelésre. iherb.com: ZCD546
-
Daemon09
őstag
Helló!
Most én is ilyet kaptam. Még nincs tapasztalat, de nem sokára meglátjuk...slaci007 : Ezekkel a lemezekkel nagyon nincs jó tapasztalatom...
Egyébként a Color Ridisc DVD-vel kapcsolatban van valakinek véleménye? Most vettem egy hengerrel, kiváncsi leszek, milyen. Régi verbatim alapanyagos állitólag.
-
Henicica
tag
Sziasztok!
Könyörgöm segítsen valaki!!!
Nemrég hallottam, hogy milyen rövid életűek a cd-k, dvd-k. Nekem utóbbiból van több, majdnem 600 db. Nagyon vigyázok rájuk: polcon vannak, óvom őket portól, napfénytől meg minden.
Iszonyatosan féltem őket, már szinte mániákusan!!!
Egyetlen megoldásként hallottam a néhány évenkénti átmentegetést, de ez az én esetemben megoldhatatlan! 10 év múlva kb. a lakásba sem tudnék tőlük belépni, szóval annyi helyem nincs.
Olvastam viszont archiváló lemezekről, amelyek 100-200 évig tartanak. Én ezt nehezen tudom elhinni, bízhatok ilyenekben???
Esetleg a blu raytől várhatok megváltást? Állítólag ezek tartósabbak, mint a dvd-k.
Légyszi írjon már, aki tud valamit ajánlani élettartam szempontjából, nagyon fontos lenne!!! -
proof88
addikt
Üdv!
Szűz vagyok még a témában, de gondoltam kicsit jobban beleásom magam.
Amiket itt szoktatok mutatni, Nero-s olvasási, stb. teszteket, az nem verzió függő? Vagy ez nem olyan, mintha mondjuk két verziójával az Everestnek mérnék memória-olvasást? -
Henicica
tag
Én is a Kodak archiváló lemezére lennék kíváncsi!
Az a gond, hogy sehol sem találok róla pozitív vagy negatív tapasztalatot, csak cégek reklámozzák, nekik meg ez a dolguk, ha jó, ha rossz a lemez.
Éppen ezért nem tudom, hogy mennyire bízhatok meg benne.
Mint már azt korábban említettem én nem tudom megoldani a néhány évenkénti átmentegetést, igazán feltalálhatnának már valami szupertartós lemezt vagy akármit!
Nekem elég sok boltban vett műsoros dvd-m és cd-m is van, ezek úgy hallottam bírják 100 évig megfelelő tartási körülmények között. Ezek ugyanis préseléssel készülnek.
Abban viszont nem vagyok biztos, hogy a néhány száz forintért megvett műsoros lemez ( pl: újság mellé járó) tart-e eddig.
Fényképeimet is szeretném biztonságban tudni, ezek pótolhatatlanok.
Néhány archiváló lemez, amik érdekelnének:
-Verbatim DVD-R Archival Grade
http://www.depot.hu/office/newsdesk_info.php?newsdesk_id=52
-Prostudio Gold CD-R
http://digimuhely.hu/300kisbolt/020_arhiv_lemezek.html
-Archival Gold DVD-R
-MAM-A Archiv Gold CD-R
-Kodak PreservationCD-R/DVD-R
Ki mit gondol erről??? -
denge
csendes tag
Üdv !
Mi lehet az oka, hogy a SAMSUNG SE-S224Q külsõ DVD-író megírt Verbatim DVD-R-es lemezeimet a Panasonic RV32 asztali lejátszó akadozva kezdi el játszani, majd néhány perc után leáll... A minimális sebességgel írtam (4x)
(A külső írót két különböző komputerhez is kapcsoltam)Ha Pioneer108 íróval teszem mindezt, akkor kifogástalanul működik!
Köszönöm!
denge
-
stuntmanmike
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata DL lemezekkel? Milyet érdemes venni?
Szerk: nem tudom h számít-e, az íróm típusa Pioneer DVR-110D[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz stuntmanmike #2486 üzenetére
írótól függetlenül; a verbatim és a ricoh dvd+r dl lemezek használata ajánlott!
az íród típusa főként abban számít, hogy mivel régebbi típusú az adott optikai meghajtó, és az utolsó firmware (DVR110D_FW141EU) is elég régi (26/05/2006) keltezésű, ezért inkább a régebbi típusú lemezek használata javasolt - a fent leírtak alapján![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Orb1337
tag
Most az egyik nagy DVD webáruházban akciósok a BenQ 16x DVD-k, valakinek tapasztalata ezekkel a lemezekkel?
-
slaci007
senior tag
Itt egy Sony 16dvd-r
Tungsram 1896-2022
-
slaci007
senior tag
HOPPÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[link]Tungsram 1896-2022
-
legenda
válasz IRON STORM #2496 üzenetére
lehet, hogy valamilyen fordítóprogit (is) használnak...
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
slaci007
senior tag
Google Translate most indult magyarul is,még van hova fejlődnie.
[link]Tungsram 1896-2022
-
cocka
veterán
Sziasztok!
A szitu a következő: vettem egy 3-szorosan írható Verbatim DVD-RAM-ot, xp sp3 alatt egy ram driver segítségével szépen megformáztam UDF 1.5-re. Ugyanez vistánál driver nélkül is megy. (kipróbáltam)
Az xpben ezek után simán tudtam total commanderben az adatokat a lemezre másolni, ill. törölni is tudtam róla. A lemezinfónál kiírta, hogy mennyi rajta a szabad hely meg a foglalt.
Ez így ok is, de mikor ma betettem a lemezt egyszerűen írásvédetté vált és nem hajlandó semmilyen fájlműveletre, olyan mintha egy normál dvd lenne. Hozzá akartam írni, de mivel írásvédetté vált nem tudok.
A lemez borítóján rajta van, hogy CPRM ready, requires formatting. A CPRM a Content Protection for Recordable Media nevű másolásvédelmi technológia rövidítése, azt meg már előzőleg is tudtam, hogy a lemezt első használat előtt formázni kell. Most akkor ha újra akarok rá írni valamit, akkor megint le kell formázni a másolásvédelemnek "hála"?
A letöltött driver csomagban van egy WPTool nevezetű program is, amivel az írásvédettséget lehet szoftveresen ki-bekapcsolgatni. Egy a bibi, hogy a disable-nél a set gomb inaktívvá válik, ezért megpróbáltam úgy, hogy aktiváltam, aztán utána disable, de így se megy. Szóval hogy lehet ezeket a lemezeket újra röpírásszerűen használatba venni?
-
Calibos
addikt
Melyiket vegyem inkább?
Taiyo Yuden Silver 16X DVD-R +R
vagy inkább Vebatim 16X DVD-R +R
Új hozzászólás Aktív témák
- 3,5" winchester, 80 GB-tól 500 GB-ig, több darab, utolsó szektorig tesztelve
- 2,5" (laptop) winchester, 80 GB-tól 1 TB-ig, több darab, külső wincester, utolsó szektorig tesztelve
- 1TB és 500GB HDD 100/100% + ajándék 5db 1TB-os hibás hdd-k
- Crucial MX500 1TB M.2 SATA3 SSD eladó
- samsung 860/870 ssd 500GB - intel u.2 ssd 500 GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest