Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
JozsBiker
aktív tag
válasz wassermann #20699 üzenetére
Sajnos egy régi, vastag falú épületről (kórház) van szó, és arra gondoltam ha jelenleg kb. a határon van a vétel akkor "egy számmal" jobb antennát feltéve megoldható a probléma nagyobb befektetés és fúrás-faragás nélkül. De ezek szerint nem ilyen egyszerű. Köszi azért!
-
garga01
őstag
válasz JozsBiker #20701 üzenetére
Én azt javaslom, amennyire tudod vidd el legalább ablak közelébe (ablakpárkány) az antennát, az már lehet segít.
Ha már mindenképpen szobadíszantenna kell, akkor olyat vegyél amiben van 5G (mobilnet) szűrő, de ez sem garancia semmire. A szabályozható erősítés is segítség, esetleg be tudsz lőni egy optimális jelszintet, ahol nem akad a kép mert nem vezérli túl vagy nem erősítő fel túlságosan a zavart is.
Ha netről rendelsz, ott bárminemű indok nélkül el tudsz állni amúgy, csak a visszaküldést kell legtöbbször kifizetni. Esetleg ha használt is szóbajöhet, nézd meg a Jófogást, Vaterát, FB marketplace-t, sokszor lehet áron alul találni.[ Szerkesztve ]
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
mufuee
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg PR-Telecom-nál vagyok, optikán jön a tv és a net is.
Amiko Impulse T2/C set-top boxok vannak CAM+ kártyával.
Ami kicsit zavar, hogy ez a box elég nehézkesen vált, lassúcska, epg hol bejön hol nem.
Tudnátok ajánlani másik box-ot, amivel esetleg a felvétel is lehetséges külső HDD-re?
Előre is köszönöm!Üdv
-
garga01
őstag
válasz mufuee #20705 üzenetére
Az Impulseban nincs CI/CAM fogadó, neked csak egy kártyád van, ami valószínűleg Conax kódrendszerű.
Az Impulse oldalán van USB, amire lehet dugni pendriveot, HDD-t is akár, de HDD-nél célszerű külső tápost használni, vagy Y USB kábelt, aminél külön tudsz tápot adni a HDD-nek. Ez a box tud felvenni, persze egyszerűbbek a képességei mint a VU+ és egyéb linuxos boxoknak.
Esetleg nézd meg milyen szoftver van most rajta, lehet csak frissíteni kellene. Itt találsz hozzá, neked mindegy hogy emu vagy mcas verziót raksz-e fel. Arra figyelj, hogy a boxodnak megfelelő legyen, mert van H265-ös verzió is belőle (de az rá van akkor írva a box elejére). A sima Conax verziós sw-ket itt lehet leszedni, ez az "alap" Impulse, ez meg a H265-ös. Szoftver frissítés előtt csinálj egy teljes mentést boxról (a mentésnél a minden módot válaszd)! Bármi gond lenne, vissza lehessen állítani. A szofver frissítésnél pedig a minden+bootloader módban tedd fel az újat.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
mufuee
csendes tag
válasz garga01 #20708 üzenetére
Köszi a segítségedet.
Impulse 265 T2/C va ráírva. Megpróbáltam feltenni ahogyan írtad de azt írta ki hogy: A kliens gép más módban van nem lehetséges a frissítés. Esetleg próbáljak csak szoftvert?? Próbáltam felvenni pendrivre (32GB) de sír hogy nincs hely pedig formáztam. Külső HDD külön táppal, na azt nem is látja.
Rádugtam a LAN-t hogy hátha úgy frissít de semmi.
Lehet a PR valahogy blokkolja ezt?
Láttam itt a közelben egy GigaBlue HD 800SE-t aminek a leírásában ez szerepel: A vevőegység egy beépített műholdvevővel és egy további szabad foglalattal rendelkezik, amelyhez további tunert is hozzáadhat DVB-S2 műhold, DVB-T/C, DVB-T2/C hibrid formájában, ezzel bővítve az adások vételét kábelt/földi sugárzást, és bővítse ki a vevőt két tunerre.
Ezzel tudok kezdeni valamit vagy rossz úton járok. Vagy kell ehhez egy CI/CAM modul is pluszban? -
mufuee
csendes tag
válasz garga01 #20711 üzenetére
Szia, igen, felhívtak a PR-tól hogy a kártyájukat csak az ő által kiadott eszközökben használhatók, nem is lehet velük mókolni.Mondjuk hogy frissíteni se lehet az eszközt az nagy ba...nak tartom.
Most ott tartok hogy veszek CAM modult, abba megy a kártya összepárosítva és kell egy box ami ezt fogadja. -
garga01
őstag
válasz mufuee #20712 üzenetére
Mielőtt visszaadod, azért csinálj egy mentést amit lent írtam a boxról. Én kötve hinném, hogy az Amiko párosodik a kártyával de ki tudja. Egy sw cserét megérdemelne a dolog, ha adnál egy mentést, meg lehetne oldani h felmenjen utána egy szolga független és akkor azzal tudnál felvenni is.
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Ide irányítottak. Teraszon projektorozáshoz - csak fhd - keresnék megoldást, hogy az olimpiát és az F1-et tudjam ott nézni. Projektoron van 2 HDMI bemenet, hangnak pedig van egy erősítő, RCA bemenetekkel.
Mindig TV szabadon fogható csatornák jöttek szembe nekem. De amiért ide irányítottak, hogy itt kaphatok segítséget, valami használt box ajánlásra, ami erre a célra elég lehet. Kékes légvonalban kb 20 - 25km, csak azért nem látom a tornyot, mert a szomszéd házának teteje kitakarja. Köszönöm! -
garga01
őstag
válasz herrká #20715 üzenetére
Szia!
Maradhattál volna a Mindigtv topikban is
Boxra kaptál tippet, kb. bármelyik használt DVB-T képes vevő jó. Amiko-k egyszerűek, könnyen kezelhetőek. A legtöbbnek van scart/RCA vagy 3,5 Jack kimenete, átalakítóval rá tudod kötni az erősítőre. A jack trükkös lehet, mert 4 pin-es a kimenete, sima sztereó jack->rca nem jó hozzá úgy rémlik, de majd megírom a bekötést.
Antenna terén meg próbálkozhatsz vmi szobaantennával, vagy lepke vagy logpert érdemes venni. Erősítős szerintem fölös, sima erősítő nélküli is elég. 1/2 db bilinccsel lehet ezeket rögzíteni.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
cof
veterán
válasz herrká #20717 üzenetére
Szerintem se kellett volna több topikban is külön szálon vinni a témát, mert csak belekavarodik az ember.
Én viszont elvetnék minden eddigi ötletet és a Thome box-hoz vásárolnék egy adaptert. Feltéve ha megoldható az analóg hang kivezetés, mert csak akkor van értelme számodra ennek az iránynak. Adatok biztos rajta vannak, hány V meg A. Csatlakozója se hiszem, hogy annyira egyedi lenne. Olcsóbban is kijössz mint egy box és antenna vásárlással, aztán meg nem vagy kitéve az időjárás viszontagságainak az antenna miatt, kockásodás, elállítódik az antenna, stb...
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
garga01
őstag
Nézőpont kérdése, nálam amit lehet antennáról nézek. Sokkal stabilabb mint a netes steam cuccok. Nyilván a T boxa saját hálózaton megy, de ha vmiért leakad a net, akkor is van tv-m így
Egy jó antennával nincsenek vételi gondok. Szülőknél és nálam is logper van, a digitális átállás óta sose volt gond.[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz garga01 #20719 üzenetére
Elhiszem, nálam is hozzá nem kellett még nyúlni a padláson a lepkeantennához a digitális átállás óta, pedig az se ma volt már.
Viszont herrká-t ismerem másik topikból, nem hozzáértő ilyen szempontból. Mert amit írt MindigTV topikban X96 box, azzal is lehetne nézni. Ezért a legegyszerűbb megoldást javasoltam.
-
cof
veterán
válasz herrká #20721 üzenetére
Több lehetőség is van. Kodi topikban összefoglalóból feltenni az MSRepo-t és telepíteni a Médiaklikk kiegészítőt, vagy ugyanezt Android alatt ahogy írták.
Azt mondjuk nem tudni, hogy milyen korlátozások lesznek majd rajta esetleg. Lehet csak a magyar érdekeltségű események lesznek nézhetőek, passz.
De én maradnék az adapter vásárlásnál inkább ha nem jön össze, az a legegyszerűbb szerintem.
-
ateszm
senior tag
M4 repo alól nekem zavaróan akad, ezért is keresek én is megoldást, figyelem amit Herrkának írtok,szerintem az lesz az én megoldásom is,mert hasonló cipőben járunk (x96-projektor -terasz)
Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Még egy kérdés. Ajanlottatok az Amico boxot használtan. Illetve bármelyik dvb-t box is jó, írtatok. Miben más ez az Amiko használtan, mint a 8-10 ezerért kapható új, igaz nem Amiko, szinte bármelyik webáruházban? Köszönöm
Nem is találtam egyébként használt Amikot, csak a jófogáson - okositva - jelentsen ez bármit is. Azok is 6-8 ezrek, plusz szállítás.
Ha mindegy, akkor bemegyek itt a MM-be, és 9-ert új, garival. Igaz valami ismeretlen "márka".[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
válasz herrká #20726 üzenetére
Én csak azért javasoltam az Amiko-t mert ismert márka, van hozzá sw támogatás is, pár éves modellekre adnak ki frissítést. Neked az okosított tudásra nincs szükséged, nincs jelentőségse. Ki van rajta cserélve a szoftver, de ezt te is meg tudod csinálni.
De ha raksz be linket mit néztél ki ránézek/ránézünk. Pl. az Alcort én nem javaslom, rengeteget hoztak javítani és úgy megdölgöttek kuka lett a vége. A noname boxoknak általában amúgy macerásan kezelhető szoftvere van, pl. nem tudod átrendezni a csatornákat akár, ilyesmi.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Adott egy Amiko Impulse T2/C, aminek a vekkere elkezdett késni. Két dolgot nem találtam:
- A cserélhető gombelemet
- Valamelyik TVadással(pl. teletext) történő időszinkronizációt.Hogyan tudnám rávenni, hogy pontosan ketyegjen az órája?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
garga01
őstag
Alapvetően a csatornákról veszi le az időt a box. Menü-rendszer-időbeállítas-> itt a GMT használata ha be van kapcsolva,akkor automatán állítja be. Ha kikapcsolod, akkor kézzel be tudod állítanj pár sorral lejjebb.
Lehet hogy a szolgáltatató rossz időt küld akár ki, próbáld meg hogy áramtalanítod és utána megnézed mire áll be. A Digikábelen és Mindigtv-n is van ilyen boxom, ott jól szokta mutatni az időt.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
-
ka64
tag
Sziasztok!
(Nincs tv előfizetésünk, ami eddig nem is hiányzott. Viszont jön az eb és utána az olimpia.) Dunakeszin élünk egy családi házban. Tetőre nincs lehetőség antennát kivezetni. Ezért olyan szoba antennát keresek (néhány éves samsung tv-hez), amivel a mindigtv M4 csatornát lehet fogni. Mit tudtok ajánlani néhány ezer forintos kategóriában? A válaszokat előre is köszönöm:
ka64 -
gulyasa
őstag
Tekintve, hogy Dunakeszihez a legközelebbi adó Vácon van, az azt jelenti, hogy minimum 20 km-el kell számolni. Vagyis kizárólag tetőantennával garantálható a vétel, szobaantennával biztosan kijelenthető, hogy nem fog sikerülni.
Ebből kell kiindulnod.Ha nagyon nem megy a tetőantennás megoldás, akkor én inkább valamelyik online stream szolgáltatásban gondolkodnék - feltéve, hogy van stabil gyors neted.
Pl. Sweet.TV és hasonló társai.Szerk.: Célszerű olyat választani, amihez van a tévédre letölthető applikációja. Samsungkat nem ismerem, de az LG-m webos-éhez elérhető pár ilyen. A sweet-et is azért hoztam fel példának, mert azt már használtam. Ráadásul első regisztrációtól számítva 1 hétig ingyenes, aztán egy aktuális akcióban még ingyen meghosszabbítható plusz további 14 nappal. Havi díjas, nincs "hűségidő", meg ilyesmi, aztán ha már nincs szükséged rá, bármikor visszamondható.
[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
Mert neked ott van kb. 10 km-re a Száva adótorony és alig van nagy épület a torony és köztetek.
Viszont a Vácon kb. 20 km-re lévő DVB-T adó "csak" egy antenna a Jávorszky kórház tetején. (A Száva torony kicsivel még messzebb van.)
Szóval amint már írtam, lehet próbálkozni Dunakeszin szoba antennával, meg villanydróttal, meg voodoo varázslattal stb., de nincs sok értelme...Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
"kültéri minimum" = kültéri erősítős antenna
Erről annyit, hogy nálunk egy, a lakótelepi első emeleti lakásunktól kb. 2,5 km-re van egy 65 méter magas víztorony tetején telepítve a DVB-T adó antenna - tehát elég közel.
Az erkélyről pont rálátnék, ha nem lennének az útban további emeletes házak és magas fák.
A "kültéri min" kategóriának felelünk meg - tehát itt is csakis kültéri erősítős antennával lenne lehetséges a tökéletes vétel.
Az árnyékolás miatt már az erkélyről sincs értékelhető vétel a legjobb nyereségű/erősítésű szobaantennával sem (többel is próbáltam kíváncsiságból), nemhogy a lakáson belülről.
Az adó teljesítménye ehhez a leárnyékoláshoz kevés szobaantennához. A váci kórház tetejére telepített adó teljesítménye is hasonló, ráadásul az Dunakeszitől 20 km-re van és ott is vannak közben magas "tereptárgyak".[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
Kár összehasonlítani a tetőantennát a (földfelszíni) parabolával...
De mint egyértelmű, az sem a szoba antenna kategória...De ha mindenképp afelé akarod terelni, akkor hadd kísérletezgessen. Van rá még 5 napja.
De szerintem úgyis az lesz a vége, amit javasoltam és jobb inkább azonnal a célravezető megoldást választani.
Tartom a szavazatomat a stream-re.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
ateszm
senior tag
yettel tv-t néztem múltkor ismerősnél,nem tudom a csomagot se a tv típust de botrányos volt. Próbáltam beállítást keresni a boxon,de nem volt megfelelő idő adva rá,így inkább hagytam...
Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
ka64
tag
válasz gulyasa #20744 üzenetére
Adtam egy esélyt az antennának (EMOS DIO-V700). Az árukeresőn a legjobb értékelést kapta. Valaki azt írta, hogy 80 cm-es falon belül is tökéletes. Meglátjuk. Ha nem jó, akkor visszaküldöm.
De azért beregisztáltam a sweet tv-re is. Szerencsére Samsung tv-re is van alkalmazásuk. -
herrká
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest