Hirdetés
Aktív témák
-
st_ati
csendes tag
Timedemo:
Athlon 1,4TB 512MB DDR, 9600XT, Catalyst 4.5 semmi huzas; 800x600 medium 23,9 FPS
Hangulat:
Fenomenális. A legnagyobb hype ellenére semmi csalódás, tényleg egyedülálló. Elején nagy para, aztán később már csak vigyorogva előre a shotgunnal. Brutális! -
HaroWerks
senior tag
válasz Wildmage #296 üzenetére
Na jó de amikor ez a játék játszódik kicsit magasabb technikai színvonalat várna el az ember még egy mezei szakácstól is :D
Ha már nincs a fegyvereken akkor legalább a pisztollyal együtt lehessen már használni valami nyamvadt világítást, főleg úgy, hogy a kedves emberünk egy kézzel fogja a stukkert. -
anulu
félisten
FC tökéletesen ment, AA, AF, minden, gyönyörű volt :))
nemtudom. játszom majd először Audigy2-vel, utána alaplapi SoundStormmal. ha nem lesz látványos a különség, akkor lehet... :DDD"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Alvin_ti4200
félisten
Jelentem, a 4.8 béta tényleg gyorsít a dolgokon, nem is kicsit:) De attól még összefosom magam a game-től:O Amúgy 7. pályán járok és jelentem, először a játék folyamán meghaltam:D
-
I_Am
veterán
válasz Alvin_ti4200 #310 üzenetére
Én eddig 2szer dobtam el az egeret és úgy fél óránként kell a billentyűzetet erősen megdönteni, hogy az izzadtság kifollyon belőle.:D
Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
Hókusz Pók
aktív tag
Scart!
Nem kötekedésből, de a cikkben szó sincs arról, hogy ''bárki'' is az ATI gyengéjére épített volna! Ha megengeded ezt az egy mondatot lefordítom neked:
''Angesichts der Technik der Radeon-Chips, welche so gar nicht zu Doom 3 passt, halten wir es für schon erstaunlich, was John Carmack und id Software da noch an Performance herauskitzeln konnte.''
Tekintettel a Radeon chipek technikai felépítésére, melyek mellesleg nem a legmegfelelőbbek a Doom 3-hoz, bámulatosnak tartjuk, hogy mit ki tudott hozni John Carmack és az ID Software a teljesítmény tekintetében.
És ezt egyáltalán nem azért írtam, mert nekem NV-m van, hanem azért, mert talán a sokak által porba alázott cég mégsem fejleszt olyan rossz irányba, mint, ahogy azt egyesek állítják!
:C''Cannot delete 016: There is not enough free disk space. Delete one more files to free disk space, and then try again.''
-
I_Am
veterán
válasz Alvin_ti4200 #310 üzenetére
Doom III. vs Ati drivers
Olvasgatva a totyikot felfigyeltem mennyire ajánlgatják egyesek a 4.8-as Catalyst-et arra hivatkozva, hogy mekkora fps növekedést hoz az adott játék alatt a többi driverhez képest. Na erre felbuzdulva Én is úgy döntöttem kipróbálom, ám mielőtt a cseréhez folyamodtam volna eszembe jutott, hogy megosztom veltek a tapasztalataim ezzel kapcsolatban. Azt mondtam magamban akkor bench-eljünk, szaladgáljunk a pályán fps számlálót figyelve, nézegetve a falakat (Rodeon pixel teszt:D)...stb.:)
Két drivert hasonlítottam össze melyek között azt hiszem nem egy fejlesztési lépcső van és gondoltam meghozzák a kívánt látványos eredményt. Az első amely az op-rendszeremen volt a 4.4-es Catalyst melyet a 4.8-assal vetettem össze. Az összehasonlításhoz a timedemo-t használtam melyet minden beállítás mellett 10-szer futtattam és a kapott eredményt átlagoltam.
A tesztkonfig a következő: Abit IC7 Max3, Intel NW 3.2@3.6, 2x256 Geil memo@450 (2.5-3-3-6), Sapphire Radeon 9800 Pro/128MB.
Minden teszt 1024x768-as felbontásban szűrők nélkül futott, driverben minden max-on, v-sync be és kikapcsolt állapotban.
Akkor jöjjön a táblázat:
A táblázatból egy dolog látszik, hogy nem látszik semmi.:D Azaz az én gépemen egyáltalán nem hozott fps növekedést sem a timedemo alatt sem a játékban szaladgálva és fps számlálót figyelve. Viszont egy dologra figyelmes lettem, amit lehet mások nem vettek észre és ezért születhetett azon téves következtetés miszerint a 4.8-as gyorsabb. Ultra high beállításról mikor visszaállítottam High beállításra az első körben nem vettem észre, hogy 800x600-ra is átáll ám a kis szemét.:D Lefutott a teszt és nem hittem a szememnek, mondom megtáltosodott a kártyám vagy mi.:D Aztán szomorúan láttam, hogy nem 1024-ben futott a teszt és folytattam tovább a bench-elést.
Ha kicsit hosszúra sikeredett volna a hozzászólás azért most mindenkitől elnézést kérek, de sokakkal ellentétben azt hiszem én bitonyítékot is hoztam arra, hogy nem éri meg drivert cserélgetni, mert lehet, hogy egy X800-as kártyával és a 4.8-as driverrel tényleg lehet teljesítmény növekedést elérni az adott játék alatt, de a 9800-as sorozattal nem.Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
scart
tag
válasz Hókusz Pók #312 üzenetére
A cikkbol ahol irnak a kulonbozo technikakrol es megemlitik ATI kartya erossegeit, abbol a reszbol ugy vettem ki, hogy az ATI kartyaknak kedvezo dolgokat teljesen hanyagolta Carmack.
Miert kene mar meghajolni azon amit Carmack kihozott az ATI karyakbol? , szomoru hogy a mai vilagban mar akkor megkell hajolni ha nem irnak 220 bugot a konkurens gyarto kartyai ala a jatekba, ez a minimum hogy alapra megirta, ha a minimalisnal jobban odafigyelt volna az ATI kartyakra is,erosen javithatott volna a teljesitmenyen, annak ellenere, hogy az NV kartyaknak megfelelo utat kovete a fejlesztesek alatt.
Megingott a bizalmam Carmack iranyaba, miota a doom3 teszteknel 2 mondaton belul ellent mondott maganak az optimalizalassal kapcsolatban.
Porba alazott reszrol egy egesz regenyt tudnak neked irni, hogy mitol van, de az nagyon off lenne , igy kihagyom, egyik resze ennek a cikkben is emlitett ''legendas optimalizalas'', es akkor itt elis vagom ezt a temat :)*/*
-
modder
aktív tag
3-a van, 8:34, és hol vannak a hírek, miszerint sok fiatalkorú játékőrült rohamozta meg a játékboltokat, hogy megkaparintsák a doom3 első példányait?
-
veterán
ha a minimalisnal jobban odafigyelt volna az ATI kartyakra is,erosen javithatott volna a teljesitmenyen
Ugye nem haragszol meg, ha ezt csak így bemondásra nem hiszem el. :U Nem leszólni akarlak, de erősen kétlem, hogy különösebb rálátásod lenne a dologra és érdemben tudnál róla nyilatkozni hogy mit és hogyan lehetett volna jobban megoldani - félre ne érts, ez persze rám is vonatkozik. :) Ha vannak konkrét ötleteid, én kíváncsian hallgatom, de nem kellene bizonyítékok nélkül vádaskodni, hm?
annak ellenere, hogy az NV kartyaknak megfelelo utat kovete a fejlesztesek alatt
Na ezzel az állítással meg az a gond, hogy JC már régen az előtt elkezdte a D3 fejlesztését, hogy az FX és az R3x0 a színre lépett volna. Ooops.
Márpedig ami miatt a Radeonok lassabbak, az nem valami apró kódoptimalizálási húzás amit mellékesen megejt az ember, hanem a világítási modell alapköve. Ha rossz a kártya Z renderelésbeni hatásfoka, akkor rossz, ezzel nem nagyon (=nagyon nem) lehet mit csinálni.
Ha valaki itt figyelembe vett valamit és a szerint tervezett meg valamit, akkor az az nVidia és az FX / GF6 sorozat kifejezetten a D3 által használt algoritmust segítő feature set megalkotása. Ezt márpedig az ATi is megtehette volna, legutóbb pl. az R420 tervezésénél - nem mondhatni, hogy a rengeteg forradalmian újítás mellett ne maradt volna rá energiájuk...And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Xelo
addikt
Hallottam hogy a 4.8beta Catalyst nyújt 1 kis sebességi pluszt.:) Vajon az FX-emhez feltegyem-e?? Mennyi pluszt kapok??;]
[Szerkesztve] -
Bash
addikt
Az igaz, hogy 3-a van, de még csak hajnali 2 óra 42 perc van, a legtöbb bolt 9-kor nyit, a nagyobb áruházak korábban, illetve van, ami éjjel-nappal. Az első hírek majd csak utána várhatóak. Legális úton Mo-ra leghamarabb +1 nap múlva kerülhetnek az első példányok!
http://bashtravel.com/
-
Stitch
őstag
Hogy kell tesztet csinálni?
-
Shodan
addikt
Olyan 8 óra játék után én azt mondom hogy unalmas doom 3.Nem tudom én kicsit többet vártam tőle.Nekem idáig Farcry jobban tetszik.
-A történet hát nem egy nagy durranás, szvsz ott rontották el hogy ez a megyek és lövök játémenet, meg hogy a falak mögül előjövő zombik 2004 ben már nem igazán állják meg a helyüket.
-Grafika :nincs mit mondani, de csak is a belső terekben.
-Hangatások : tökéletes
Tulajdonképpen ennyi.Átlagosnál kicsit jobb játék, kifogástalan köntösben.www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
viharhozo
addikt
Egyetertek, nalam sem volt radikalis valtozas 4.8 betatol. Mondjuk, lassabb sem lett. Annal inkabb kell az 1 giga ram. Mediumig eleg az 512, folotte sztem kinlodas.
Aki 512vel timedemozik, mindenkeppen haromszor futtassa le, mivel az elso futtatas gyakorlatilag a palya betoltese lesz (bar ezt mar irtak feljebb).
Szvapptol megtisztitott eredmenyek (T-Bred 2250 mhz, 9800 Pro 400/350, 512 ram, 4.8 beta):
1024*768, high, vsync off, 0xaa, 0xaf: 40,3 fps
1024*768, high, vsync off, 0xaa, 8xaf: 35,1 fpsDurvasága miatt töröltem - moderátor.
-
janati
őstag
válasz -=V3rthil=- #332 üzenetére
Nekem is 50fps. Konfig az adatoknál.
A "Kivel érdemes üzletelni" topikot NEM én, hanem Thunderzolee tartja karban!!!
-
viharhozo
addikt
válasz -=V3rthil=- #332 üzenetére
Majd megnezem A64en is, bar nem hinnem, h a proc komoly szerepet jatszana itt. Raadasul ez az egesz beepitett timedemo nem tul szimpi nekem, sajat keszitesu demoval szivesebben tesztelnek.
Mas. Tessek 2 ora D3 utan 20 percet Painkillerezni. Igazi feludules. :)Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
Warez_
csendes tag
Érzem h ez a játék lesz a VÉGZET-em,immár 3adxor!
Még nincs meg,de majd egyszer.....
Talán soha...
[Szerkesztve]WAREZ FOREVER!
-
Ace
tag
Üdv mindenkinek!
Gondoltam énis megosztom a tapasztalataimat:
Szóval
Konfig Athlon 64 3000+ (2 ghz)
512 ddr (samsung)
Radeon 9800 pro (380/340)
Szóval valaki fentebb írta hogy fél giga rammal kínlódás a high mód ezt aláírom mondjuk lehet hogy a vga-n lévő 128 ram kevés (régebbi hírekből gondolom)
Viszont én 1280*1024-ben játszok medium beállításokkal és tényleg jó nem rángat semmi élvezhető. Pedig már volt 1-2 attack. -
modder
aktív tag
tényleg, eddig értelmetlennek tartottam a 256Mb ramot a 9600XT-mben, de mostmár örülök, hogy ilyet hozott nekem az okos jézuska :DDD
amúgy van már vidkari amiben 512 ram van? vagy az ilyen x800-aknál már alap :F -
addikt
jelenleg még nincs 512-es VGA, legjobb tudomásom szerint.. talán a z X800 XT sorozatban lesz..
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
modder
aktív tag
válasz -=V3rthil=- #347 üzenetére
256mb-tos vidkarival biztosan elmegy médiumon. remélem...
-
Xelo
addikt
Jáhhj... Kipróbáltam!:) Már párszor kicsit betojtam pedig még 1zombi sem jött.:) Csak szaladok a sötétben erre 1 csákó negszólít valahonnan. Namost valaki irja már le mit kell csinálni mert nagyon nem vágom... Most kezdtem el, átmentem a Level2-őbe, felszedtem a fegyvert meg a mellényt. És aztán hova menjek? Csak bojongok körbe-körbe...:)
Szer.:1ébként 1024×768-on Mediumin játszok...
[Szerkesztve]
Aktív témák
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest