Új hozzászólás Aktív témák

  • total90

    veterán

    Hali

    Gondoltam megosztom a tapasztalatom Portugáliával kapcsolatban.

    Van egy app, ami mutatja, hogy hol és milyen feltételek között tudsz repülni: Voa Na Boa. Nem hivatalos app, de az AAN (portugál légi szolgálat) ist ezt ajálja.

    Az AAN oldalán tudod magad regisztrálni, ami kb. 2 percet vesz igénybe. Utána kapsz egy e-mailt, amiben lesz egy dokumentum, amit alá kell írni és a személyid vagy útleveled másolatával el kell küldeni postán. Lehet e-mailben is, de csak akkor ha van egy "certified digital signature"-od. Nekem van utúbbi és kb. 24 óra alatt meg is volt a visszaigazolás.
    A mailben kapsz még egy jelszavat a profilodhoz meg egy linket, ahol kismillió adatot meg kell adnod magadról és a drónról.

    Ha ez is megvan, akkor ezt is kb. egy nap alatt visszaigazolják. Eddig minden szép és jó.
    A probléma ott van, hogy minden egyes repülést be kell jelenteni, legalább 10 nappal a repülés előtt. Itt aztán mindent meg kell adni, mettől-meddig, GPS kordináták stb. Teljesen túl van tolva az egész.
    A rendőrök eléggé rá vannak cuppanva a drónosokra, szóval jól meg kell gondolni, hogy mikor és hol akarsz repülni. Ha illegálisan repülsz, akkor a büntetés mellett a drónt is el vehetik. Ez benne van a szeződésbe, amit amikor a profilt készítésekor el kell fogadnod.

    Ha nincs jó, ló a szamár is.

Új hozzászólás Aktív témák