Új hozzászólás Aktív témák

  • adika4444

    addikt

    válasz dchard #93992 üzenetére

    Hali!

    Én ezért kértem néhány hete a Contabo-nál új VPS-t másik lokáción, mert a DIGI-vel tragikus volt a munichi DC elérése. Most Düsseldorfban van a gép, tőlem Level3-on megy a forgalom, így nincs probléma. Az előző gépen viszont a végére már gyakorlatilag 1--2 Mbps alig volt meg, és néha pár csomagvesztés is becsúszott.

    Két haveromnak ugyanettől a szolgáltatótól van VPS-e, ezek a nürnberggi DC-ben vannak, nagyon ingadozó a sebesség. Van, hogy kihajtja a VPS-en engedélyezett 200 Mbps-t, de olyan is van (és ez a jellemzőbb), hogy alig van 10 Mbps. Hozzá kell tenni, hogy itt az egyik gép a Level3-on át érhető el, míg a másik a Telián.

    Ismerem a Contabo túlértékesítős pletykákat, biztosan van benne valami, de ezek a sebességanomáliák jellemzően DIGI-ről tapasztalhatóak, Telenor és Telekom esetén nincs gond.

    Tényleg ránézhetne a DIGI a peeringre, főleg olyan eseteknél, ahol nem publikus peeringen át megy a forgalom, hanem a DIGI után rögvest jön egy 20--30--40 ms-re lévő ugrás, tapasztalatom szerint ilyen esetekben van sokszor gáz, az előző VPS-em is ilyen volt.

    üdv, adika4444

Új hozzászólás Aktív témák