Új hozzászólás Aktív témák

  • tixem

    addikt

    Hali

    Tippeket kérnék hol lehet a hiba. Tegnap kiépítették az optikát (ftth) a lakásban, diginet 1000 miatt. Hoztak ftth receiver-t és egy FiberHome AN5506-02-F ont-t. Szerelő összerakott mindent, az ont gyári kábelével ami elvileg cat5-ös van a pc-re kötve a cucc. Semmilyen más eszköz nem csatlakozik kábelesen, lan1-ből megy ki a kábel.

    Számítógép: FX 8320, 2x4 GB DDR3 RAM, 840 EVO SSD, erre van telepítve a rendszer Windows 10 formájában, továbbá Asus M5A97 R2.0 deszka Realtek 8111F, 1 x Gigabit LAN vezérlővel amihez a jelenlegi legfrisebb driver telepítve van, tehát elméletben a hardveres követelmények teljesítettek.

    Háttérben nem fut torrent, sem más letöltés, egyedül az ESET foghatja, de azt is lelőttem és így is ugyanolyan lassú a net, egészen pontosan kb 145 le - 210 fel, holott a garantált sebesség 300/50. A feltöltés rendben van, de lefelé gyászosan lassú ahhoz képest, hogy elvileg minden klappol hardveresen. A 300-nak alapnak kéne lenni, de ezzel a setuppal mennie kéne a 800-nak is.

    Újraindítottam többször is, semmi. Bejelentettem 1272-n és a hibabejelnto@digikabel.hu-n is, az lett a vége, hogy "Az Ön internetes kapcsolatát ellenőriztük és jelenleg semmilyen hiba nem tapasztalható a szolgáltatásban."

    Nagyszerű. Meg vagyok így lőve, náluk oké, mossák kezeiket, nekem meg ötletem sincs hol tűnik el a sebesség. Küldenek szerelőt ha akarom, de ha kiméri, hogy náluk oké akkor fizethetek.
    PC-n kéne valamit beállítani? Ja igen, a wifi is borzalmas, 50-70 körüli értékeket produkál, pedig a Note 8 LTE és wifi oldalon is gigabit képes. Ezt sem értem. Tehát mind kábelen, mind wireless tetűlassú.

    Egyébként 100-as netről váltottunk fel, akkor anno ahhoz nem kaptunk eszközt, így vettem hozzá egy Asus RT-N15U-t, ami elvileg viszi a gigabites netet is. Próbáljam meg azzal esetleg? Azzal próbálhatom, nincs rajta optikai csati. Nice try.

    Köszike

    [ Szerkesztve ]

    Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)

Új hozzászólás Aktív témák