Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz Gyurka6 #47136 üzenetére

    ha a router akad le amikor sokan vagytok és mobiloztok, akkor azt a sok wifis eszközt nem bírja valószínűleg. egy újabb modern router sokat segíthetne a dolgon. van, aminek jobb a wifije, van, aminek rosszabb, a router topikban érdemes lenne körülnézned. esetleg segíthetne, ha megkéred az egyik családtagot, hogy hozza el az egyik ilyen alkalomra a modern routerét, és kipróbáljátok azzal. ha azzal nem csinálja, máris megvan az ok. egyik rokonnál volt ugyanez a gond: többen mentünk a családból, 4-5 wifis eszköztől kidőlt a router, és lehetett napi 5x újraindítani.

    (#47138) nfsu17: persze, de ha egy GPON-ra rátolnak 32 végpontot (mert mondjuk rengeteg bekötés van), és a 10%-a torrentezik, simán lehetne durvább belassulások. és sokan vannak, akik egyfolytában seedelnek "mert a nas csinálja". amúgy nem torrentes forgalommal még a 100 megát is nehéz betölteni. de pár online tv meg youtube streammel már azért nagyobb fogyasztók is lehetnek, és ha esténként mindenki netezik, simán lehet kevés a 2.4 Gbit.

    ez a lassulás valami elkonfigurálás kell legyen. a leállás előtt sosem volt gond, azóta meg van. tolerálható, de van, és tuti nem aznap kötöttek be ötszáz új előfizetőt.

Új hozzászólás Aktív témák