Új hozzászólás Aktív témák

  • McLaca

    őstag

    Bár nem teljesen idevágó, de többször is esett szó a topicban a digifonról. Egy érdekességet tapasztaltam a napokban:
    Adott egy elég régi (épp augusztusban 9 éves) Swissvoice Avena 235 vezetéknélküli telefon, ami eleinte kijelezte a hívószámokat annak rendje és módja szerint. Aztán egyszer csak ez elmaradt. Annyira nem éreztem fontosnak, de azért felhívtam a digit, elvileg az adaptert a lépcsőházban újraindították, de számot ugyanúgy nem jelzett. Azóta nem is foglalkoztam a dologgal, ennek már vagy két éve. Viszont pár hónapja átálltam VoIP megoldásra mobilon, és ha így hívom a saját vezetékes számunkat, akkor kijelzi a mobilom számát... De a nevemet nem rendeli hozzá, mert 3620-szal jön a szám, nem 0620-szal (a telefon még csak ez utóbbit kezeli, nem a végéről kezdi az összehasonlítást, mint pl. a Nokia mobilok).
    Az tudni érdemes, hogy ilyenkor valójában külföldi számról érkezik a hívás, csak átírja a voip szolgáltató a számot a saját mobilszámomra az azonosíthatóság végett. A kérdés, hogy a telefon régi-e, és esetleg valamit nem támogat, vagy mégis a lépcsőházi eszköz kompatibilitásával van valami gond? Ill., hogy vajon milyen szabvány szerint jön a hívószámom, és milyen szerint a normál hívások esetén, ha voip hívásnál kijelzi, amúgy meg nem...? Ki kéne próbálni egy másik telefonnal, de erre egyelőre nincs lehetőségem.

    Üdv!

    A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

Új hozzászólás Aktív témák