Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
válasz Flashget #38352 üzenetére
Bizony ezt meg tudom erősíteni, és az első CI+-os tv is a B szériában volt megtalálható pl. LE37B653T5P ami nem magyar piacra készült, de itt is meg lehetett kapni, és van benne ennek ellenére magyar menü.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
dh66e
veterán
válasz fiatoslaci #38333 üzenetére
Jó ember ,ennyi sületlenséget ebben a fórumban még nem sikerült olvasnom,pedig régi motoros vagyok.
1.DVB-C mpeg2 tuneres tévével az SD digitális kódolatlan adások foghatóak a mai napig digikábelen.
2.Nem, nem maradt ki Magyarországon az mpeg2,csak tesztként üzemelt földfelszínen majd mikor jött a végleges döntés mpeg4-ben indították el a földfelszíni digitális adásokat.Kábelen is voltak mpeg2 digitális adások régen is és vannak ma is.
Tv-ket adtál el,de a vásárlóidat ez ügyben csúnyán félreinformálhattad.... .[ Szerkesztve ]
-
veterán
(#38349) qqcqqc
(#38350) sarkan
Köszönjük, hogy tévétulajként megerősítettétek amit eddig is tudtunk.Várjuk fiatoslaci válaszát. Ha már annyi év eladói rutin van mögötte mint ahogy mondta....
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Fürkésző
tag
válasz Flashget #38348 üzenetére
A kedvenc részem a cikkből:
RTL+ mint "Magyarország legfiatalosabb csatornája"[ Szerkesztve ]
Muszájna meggyújtani a tüzet. / Tilosna meggyújtani a tüzet. Ugye, milyen idegenül hangzik? Ne erőszakoljuk meg szép magyar nyelvünket! Használjuk a régóta bevált "NEM LENNE SZABAD", "NEM LETT VOLNA SZABAD" fordulatot!
-
Magnat
veterán
válasz br.rak #38359 üzenetére
Én csak arra gondoltam naív fejjel, h ha már szívatják a népet a külön dvb-c és dvb-t technológiával, akkor ha teszem azt egy közösítőn mind a két jel be van vezetve egy kombi boxba, van annyira okos a box, h azt mondja, most a user egy dvb-c csatornára bökött a csatornalistán, akkor mivel más szabvány a két jel, meg tudom különböztetni a kettőt és csak a dvb-c-vel kell foglalkoznom
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Watt25
veterán
válasz Magnat #38360 üzenetére
ha már szívatják a népet a külön dvb-c és dvb-t technológiával
Ja, persze... Szívatják... Mert "ők" már csak ilyenek. Még véletlenül sincsen semmilyen fizikai, technikai meggondolás a dolog mögött, "ők" egyszerűen szeretik szívatni "a népet"...
akkor mivel más szabvány a két jel
A vezeték oldalán nincsen különbség a kettő között... A "vezeték" ráadásul azt sem tudja, hogy most éppen melyik csatornát nézed rajta, mert arról nincsen semmilyen visszirányú jelzés.
Egy trükk lehet: amennyiben a box képes az 5V erősítő feszültség kiadására az antenna bemeneten és ezt annak függvényében ki-be kapcsolgatja, hogy éppen DVB-C vagy DVB-T csatornát nézel-e, meg lehet oldani, hogy automatikusan váltson egy ilyennel. De nagyon fontos, hogy így kell működnie a box-nak, ahogy leírtam! (Ilyet tévék nem tudnak, már eleve azért, mert szinte sosem lehet egyszerre DVB-T és DVB-C csatornákat betenni a csatornalistába. Legalább is nem jellemző. Meg az 5V-ot sem szokták kiadni...)[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Magnat
veterán
válasz Watt25 #38362 üzenetére
Sejtettem,h lesz aki komolyan veszi a szívatást...természetesen nem gondolom, h vmi világméretű összeesküvés történt a digitális szabványok megalkotásakor
Csak vhol tök bosszantó, h egy dvb-t tuner semmit sem tud kezdeni a dvb-c jellel és viszont, de amelyik mind a kettőt tudja, az mégsem tud köztük különbséget tenni... Köszi, mindjárt utána is nézek, hátha tudja a box!
Egyébként ebben ha tuti biztos akarok lenni, akkor érdemes lehet multiméterrel rámérni a box rf in-jére, h megjelenik-e az 5 volt és csakis dvb-t csatornáknál?[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Flashget
félisten
Realme GT Master Edition
-
Komi28
senior tag
Sziasztok!
Olyan készülék érdekelne ami a DIGI-s adásokat felvenné pl.:
- adás rögzítése, miközben másik csatornát nézek
- időzítési lehetőség adás felvételére
- timeshifting
- külső USB port pendrive / winchester csatlakoztatásához
- webes felületről felvétel beállítása
Van ilyen vagy nagyjából erre képes készüléktípust ajánlani (megfizethető áron ?Köszönöm
-
veterán
Sport2-őn most néztem a meccset, hát tényleg nem egy élmény a látvány egy Hd adó után.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
g0dl
addikt
A TV mellett egy 1/2-es elosztót használok TV, és htpc irányba a jel elosztásához. Elképzelhető, hogy az elosztó egyik ága "visszazavar" a másikra?
Ha mindkét ág be van dugva, akkor néha 1-2 tizedmásodperces kockásodást tapasztalok, de nem folyamatosan, hanem 1-2 percenként. A jelerősség a tv szerint nem rossz akkor sem, bár nem tudom milyen akkor, mikor pont a zavar van. A kábelek jók, mert csak ha elosztót használok ugyanezekkel, akkor jelentkezik.
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
Van benne két DVb-C tuner? Csak mert elvárások között volt, hogy tudjon mást nézni, amint amit rögzít.
Viszont ugye kérdés, hogy szüksége van-e erre? Hiszen, ha a tévéjében is van DVB-C tuner és MPEG4, akkor a tévén tud közben mást nézni, miközben az eszköz rögzít.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Mentolka
senior tag
válasz Komi28 #38368 üzenetére
Nálam egy AB Cryptobox működik:
-az ONT-ből belemegy a koax madzag, majd abból szintén koax tovább a TV-be (így tudok mást nézni, mint amit épp felveszek
-az EPG alapján be lehet az STB-n állítani a felvételeket
-tudja a timeshiftet
-van rajta USB port, ahova bedugtam egy külső winyót (2,5"-os notebook hdd, rackban)
-a webes felületet nem tudom, de van az STB-n LAN port, szóval...Használtan, de frankó állapotban 15ezer Ft alatt vettem.
-
Zodiacus
tag
A smart cam kártya használata tényleg olyan macerás? Volt ma a Digi szerelő és inkább a hd box-ot ajánlotta mert a smart cam szerinte össze keveri a csatornákat ha azon a műholdon valamelyik szolgáltató frissít. Akkor a kártya is frissíteni fog és kezdhetem az egészet elölről. Mi a tapasztalat?
-
pontyos
senior tag
Hello, most este frissült a csatorna kiosztás, a Digi Animal World HD képe azóta szétesik teljesen, nézhetetlen a kép! Másnál esetleg? / XVIII kerület / thx
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
Édesapámhoz pár napja kötötték be a Digi szolgáltatásait. Optika jön be a kertes házba és onnan egy fekete xy (nem tudom a nevét) modembe megy az optika. Innen megy coaxon tovább ill. UTP-n és telefon kábelen a különböző szolgáltatás. Az netezéshez be kell tárcsázni, a modem nem wifis, de van rajta több utp csati is.
A gond annyi, hogy van néhány csatorna ami angol nyelvű alapból (nem mind de pl a 2db Eurosport HD igen) és hiába állítom át magyarra, akkor a legközelebbi odakapcsoláskor már ismét angollal kezd. DVB-C tuner van a plazma tvnkben, nincs külön box.
Nem lehet, hogy a modem "rosszul" adja a jelet és más az alapértelmezett nyelv? Fw-t frissíteni kellene? Vagy a tv a hibás, azt kellene frissíteni? Másik tévével nem tudom kipróbálni, a modemet nem tudom elvinni máshová, mert az optika be van kötve fixen.[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz Soma01 #38380 üzenetére
Tévé függő a beállítás, valamilyen hangbeállításnál kell olyat keresned, hogy hang alapértelmezett nyelve, azt kell magyarra állítani. (Nem a régióval vagy országkóddal kell mókolni!)
Ha nem megy és mondasz egy pontos típust, akkor elolvasom helyetted a használati utasítást és leírom, hogy hogyan kell...[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz Zodiacus #38378 üzenetére
Ez kábeles topic, nem műholdas.
Az való igaz, hogy műholdas esetén a műhold összes TP-jét eléri a tévé és azok közül kell kimazsolázni azokat, amelyek az előfizetéshez tartoznak és azokon belül a Digi csatornáit. De a ChanSort program ezen sokat segít. (És az, hogy csak a megfelelő TP-kez keresed le kézzel.) Én emiatt nem használnék box-ot.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Multibit
nagyúr
válasz Komi28 #38377 üzenetére
Ha van megfelelő tuner a tévében, simán megoldható a "mást nézni, mást felvenni" igény egy olcsó egy tuneres set top boxszal. A BD-felvevők nem a jó ár/érték arányukról híresek. Milyen egyéb igényeid vannak? Csak a boxon akarod nézni a felvételeket, vagy számítógépre is akarod vinni azokat?
-
Soma01
veterán
válasz Watt25 #38382 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Az a "gond" hogy nem minden csatornánál csinálja ezt. Át lett állítva magyarra és a legtöbb többnyelvű csatorna alapból magyarul jön. Csak ez a kettő ilyen.
Azért ONT-re azért gyanakodtam, mert gondolta, hogy optikán jön be a jel, de ő alakítja át tv jellé. -
Soma01
veterán
Amúgy van olyan is, hogy az M4-es adó eltűnik a listáról. Nincs, mintha nem is lett volna soha. Az telefonos üszi. azt mondta, hogy lehet gyenge a jel a rossz kábelezés miatt vagy a tv érzékenysége nagy és nem elég neki a jel, ezért megy el a csatorna és ezért nem megy jól a hang sem.
-
unravel
őstag
-
Multibit
nagyúr
válasz digikábeles #38385 üzenetére
UPC boxa
-
janoka99
csendes tag
Sziasztok!
Végre bevezette nálunk is a DIGI a digitális (üvegszálas) adást. Van egy régi, 10+ éves JVC CRT tévénk, amelyik 1080i HD képet jelenít meg, de csak a komponens bemeneten keresztül (így gyönyörű a képe, Popcorn Hour-ral használjuk). Milyen DVB-C HD dobozt tudtok ajánlani, aminek van komponens kimenete és 1080i beállítható rajta? Semilyen más funkcióra (felvétel, dupla tuner, USB stb.) nincs szükségünk.
Más: ha feladom a HD-t, mi a legolcsóbb megbízható DVB-C SD tuner most a piacon? Ugyanúgy, semmi extra nem kell.
Köszi a válaszokat előre is.
-
Watt25
veterán
válasz Soma01 #38387 üzenetére
Az angol leírás alapján a következőt kell tenned:
1. Távirányítón Menu gomb megnyomása, megjelenő menüből (Kép, Hang, Beállíások) az utolsó (Setup/Beállítás) kiválasztása.
2. Azon belül a Language (Nyelv) kiválasztása
3. Preferred audio (Preferált hang)-nál az elsőnek válaszd a magyart.
Ezt csináltad?
Ha az Option gomb használatával váltasz nyelvet, akkor nem jól csinálod.Az ONT-nek ehhez semmi köze!
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz Watt25 #38397 üzenetére
Köszi!
Abban a listában nincs magyar. Ezért gondoltam, hogy fw-t kellene frissíteni rajta.
A második módszerrel megy a váltás, csak nem marad úgy. De próbáltam már mindkettőt, de ott bukott el a dolog, hogy nincs magyar a listában. Tehát ahol nem a magyar az alapértelmezett, ott nem megy. Az is megoldás lenne, hogy a Digi alapértelmezett nyelvnek (a listán elsőnek) állítsa be a magyart.
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Viccrovat
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BMW topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest