Új hozzászólás Aktív témák

  • #29810560

    törölt tag

    válasz tibike8 #26502 üzenetére

    Sejtettem. ;)
    ... bár látom Te is érted a dolgot, de azért összefoglalnám.

    "de én sem tudom hivatalosan hibajavításra kényszeríteni őket, ha a digitális adásokkal van valami baj mint ahogy fentebb olvasható a történetemben. Kijelentik, hogy akkor sem javítanak ingyen, ha nincs STB-m, ha náluk van a hiba."

    Nos, ezért kell analóg hibát jelentened! ... mert, Neked hivatalosan ANALÓG előfizetői szerződésed van a DIGI-vel.
    ... és ezért csinálják nálad plusz pénzért a javítást, ha Te jelented be az úgymond digitális hibát.

    Amint veszel/bérelsz a DIGI-től egy SetTopBox-ot vagy bérelsz egy SmartCAM/kártyát rögtön DIGITÁLIS előfizetésed lesz és jelenthetsz digitális hibát. ;)
    Ez ilyen egyszerű, mert az előfizetői szerződés nem kívánságműsor. A hivatalos előfizetési paraméterek alapján:
    kérhetsz ingyenes javítást, reklamálhatsz, fordulhatsz feljebbviteli fórumokhoz (pl. NMHH, fogyasztóvédelem)

    Amennyiben ténylegesen az előfizetői helyen (családi ház, lépcsőház) van lokális hiba - amiért úgymond kijönnek - az mind az analógra mind a digitálisra kihat. Ilyen hiba esetén, ha megjavítják helyileg az "analóg" hibát az általában a digitálisra is kihat.

    A kockásodás pedig "természetes" hibajelenség a digitális jelátvitelben (ahhoz hasonló mint a képzaj, csíkozódás, hangyásodás az analóg átvitelben). A digitális jelátvitellel a hibalehetőségek nem szűntek meg, csak egy másik/"magasabb" szintre kerültek át. A kockásodás oka keletkezhet a láncban, akár a felvevő kamerajelben is, - ami aztán végigrobog a rendszeren, te meg látod a TV-den - de akár a Te képmegjelenítődben is, mert nem tudja már korrigálni a jelhibát. (Az MPEG-2 (H.262)/MPEG-4 (H.264) veszteséges tömörítést alkalmazó szabványok, ezért a képmegjelenítő folyton hibát javít. Néha nem sikerül a kép minden pontján kiszámolnia a képet ezért a kockásodás.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák