Új hozzászólás Aktív témák

  • M_AND_Ms

    addikt

    válasz Flashget #18678 üzenetére

    A vonalkódolvasós technika már túlhaladott, hiszen ott az EPG. A vonalkódolvasós beprogramozás sem biztosítja azt, hogy a beprogramozott időkhöz képest pontosan kezdjék a műsort, csak egyszerűsítette a dolgot. Igazából a lényeg az volt, hogy a műsorújság minden műsor mellé egy vonalkódot is ad, és elég volt azt beolvasni. Később hasonló volt a ShowView, ahol egy szimpla számsor volt a vonalkód helyett és azt kellet bepötyögni. Nekem olyan Grundig videóm volt, ami a teletext műsoroldalakról volt képes programozni. Kitett egy egyszerű kurzort, amivel a műsorok listáján végig lehetett lépkedni, majd azt egy gombnyomással hozzáadta a felvételi listához. Tisztára, mint a mai EPG.
    A tényleges műsorkezdés figyeléséhez a VPS/PDC technológia lett kitalálva. Magyar tv adó sohasem alkalmazta, de anno a 90-es években az osztrák és német adóknál lehetett használni. Azt én sem tudom, miért halt ez ki. Ugyanúgy lenne létjogosultsága most is.
    Manapság a boxok tudnak olyat, hogy alapból meg lehet adni egy időtartamot, hogy mennyit időt tegyen elé és utána a beprogramozott időnek. Így elkerülhető a lemaradás

    [ Szerkesztve ]

    Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

Új hozzászólás Aktív témák