Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbre
tag
Sziasztok..
Van egy ceges Dell inspiron 15 7000 (win 10) amit leginkabb itthon hasznalok.
Az itthoni wifi router egy TP-Link TL-WR841N.
A jelenseg az, hogyha a laptop felcsatlakozik a halozatra, akkor rovid idon belul egyik a halozaton levo eszkoz sem tudja elerni a netet.
Hogy legyen ujra net, ujra kell inditanom a routert. De amint a laptop csatlakozik, megint huss..
Amig a laptop nem csatlakozik semmi gond.
Legyszi segitsetek hol mit kellene beallitanom :/
Koszi -
evitiguF
senior tag
Inspiron R15 5537
Sziasztok,
megpróbálok itt is érdeklődni, hátha van még akinél van egy ilyen gép.
Tudom, nem mai darab, de nálam alig volt használva, így nagyon jó állapotban van jelenleg is. Az elejétől kezdve nem volt egy túl jó választás sajnos (szoftveres gondok), és most is ez a gondom.
Van itt esetleg olyan valaki, aki Inspiron R15 5537-est használ Windows 10 64bit-es rendszerrel, úgy hogy a HD8850-es AMD videókártya driver is fent van, és minden működik?
Ha igen, melyik verziókat használja?A 1909-es Windows 10 64bit-et telepítettem, de amint felteszem (vagy megpróbálom feltenni) az AMD drivert (elég a driver, nem kell CCC) olyan durva galibát okoz a rendszerben, hogy utána többnyire életre sem kel. Csak fekete képernyő, hibajavítási próbálkozások, egyszerűen nem áll fel utána a rendszer.
Már anno 8.1-es Win-en is voltak gondok, de most megint csak a szívás van.
Jó lenne tudni, ha esetleg egy korábbi Windows és AMD Catalyst kombóval megy a rendszer, akkor azt telepíteném.
Hátha van itt valaki... -
rankesz
veterán
Jó reggelt és BUÉK!
Valaki szaki tudja esetleg hogy Latitude e6540 win10 telepítése után milyen drivert kell feltenni hogy a fényerő szabályzás menjen?
A szoftverben mutatja ha nyomom a gombját, viszont a fényerő nem változik...Valamint továbbra is keresek hozzá való hdd caddy-t, egyelőre úgy néz ki előlépett elsődleges hordozős géppé miután az xps 13-at nemrég eladtam.
-
evitiguF
senior tag
válasz laca891 #65553 üzenetére
Találtam egy hosszadalmas, de egyszerűbb megoldást.
Inspiron R15 5537 - hogy ha más is keresné, így megtalálja.
Valami hiányzik az új Windowsból, vagy az új AMD driverből, ami a régiben még benne van.
Tiszta telepítést internetre csatlakozás nélkül csináltam, majd amikor felállt a rendszer, USB-ről felraktam a szükséges drivereket (chipset, touchpad, hang stb.) majd az AMD radeon-crimson-15.12-win10-64bit verziójú drivert. És innen jön az unalmas, és hosszadalmas játék... az összes drivert szépen hónaponta feltettem, frissítve az előzőt, nem tiszta telepítést végezve. Ez kb 5 órát vesz igénybe...
A végén, amikor az utolsó is feltelepült, csak akkor csatlakoztattam a netre, befejeztem a Windows beállítást, majd rámentem a Windows frissítések keresésére. Itt frissíti még az Intel HD drivert és talál frissítést az AMD HD8850M-hez is (sajnos). Mert telepítés után ki fogja írni, hogy nem találja az AMD előtte telepített drivert. Így a legutolsót újra kell telepíteni, de akkor már látni fogja a driver is, hogy csak "repair" kell, ott már mehet tiszta telepítéssel.És minden működik! Alvó mód, váltja a grafikai módot, minden klappol...
-
Janker
csendes tag
Sziasztok!
Családi körben felmerült egy 17'-es laptop beszerzése és az előzetes keresés alapján az egyik szóba jöhető jelölt a Dell G sorozat lett. (G7 17 7790) Amennyire tudom ez már nem is Inspiron, de nem is Alienware sorozat.
Próbáltam információt gyűjteni a bemutató videókon túl tulajdonosok tapasztalatairól is, de inkább fórumbejegyzéseket találtam, bővebb leírást nem. Ezekben a túlmelegedési problémákat emelik ki (főleg a billentyűzet egy pontján) és szinte mindenhol az azonnali újrapasztázást és az undervoltot javasolják. (ez természetesen az intel cputól ered és más típusoknál is ajánlják) Nem tudom ez hosszabb távon mennyire okozhat gondot (akár a túlmelegedés, akár az undervolt).
Megköszönném a tapasztalataitokat (felhasználói vagy szervíz oldalról) a típusról.
Omnibus moriendum est
-
Dhampir
félisten
válasz Janker #65557 üzenetére
Személyes tapasztalatról például MaxxDamage fórumtársat kérdezd, akinek volt ilyen gépe. A Gaming notebook topikban is megfordul.
-
allein
addikt
Sziasztok. Mi az oka annak, hogy az apple vezetékes billetnyűzetem probléma nélkül működik Dell PC-vel, viszont amikor rácsatlakoztatom a laptopra vagy működik vagy nem. Win10 mindkét gépen.
Most néztem meg, hogy pc-n csak usb 2.0-an működik. -
k.kristof
őstag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a mostani laptopom (Lenovo Z580), a webshopokat nézegetve a Dell modellek a legszimpatikusabbak, csak nem tudok választani. Adobe Photoshop, Illustratot, CorelDraw, AutoCAD és Inventor programokat futtatna (tanulási, nem munka célból), ezért legalább 16 GB RAM-ot szeretnék és 512 GB SSD-t. Méretben maximum 15,6"-os lenne jó, a keretem maximum 350 ezer.
A Digiprime oldalán nézelődtem eddig, de ha van jobb, akkor szívesen fogadok minden javaslatot. Fontos az is, hogy megbízható helyről legyen, minél hosszabb garanciával.
-
laca891
aktív tag
válasz evitiguF #65556 üzenetére
Én is jártam már így, hogy hibás volt az integrált videokártya drivere és régebbi verziót kellet feltelepíteni. A frissítést le lehet tiltani a Vezérlőpult/rendszer/speciális rendszerbeállítások/hardver/eszköztelepítés beállításai és ott a nem opciót választani.
Valamint lehet online módban is telepíteni és utána kézzel eltávolítani az eszközkezelőben az AMD programot és utána "kézzel" feltenni a régi verziót.[ Szerkesztve ]
Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!
-
evitiguF
senior tag
válasz laca891 #65561 üzenetére
Igen, viszont nálam a probléma komplexebb.
Ugyanis a win10 egy régebbi illesztőprogram-frissítést rak fel. (ez okozza a gondot nálam)
Ha offline frissítem a legújabbra, amint netet kap a rendszer, érzékeli, hogy -számára- nem jó illesztőprogram van fent, és felrak egy régebbit, amivel nem működik együtt az AMD illesztőprogramja, és befagyasztja a rendszert. Ördögi kör, egyelőre játszadozom, mi lenne neki a megfelelő, helyes sorrend, hogy fent legyen a megfelelő, és utána ki tudjam kapcsolni a driver frissítéseket.
Ez az eszköztelepítési beállítás jó ötlet, köszönöm! Remélem így manuálisan tudom frissíteni, így tényleg csak az kapna frissítést, amire én manuálisan ráengedem. Egy próbát megér!
[ Szerkesztve ]
-
laca891
aktív tag
válasz evitiguF #65562 üzenetére
Az úgy működőképes, ahogy írtam és Support Assistal lehet a frissítéseket feltenni. Havonta egyszer elég futtatni. Ott ki lehet választani, hogy melyiket frissítse.
Egyébként nézd, meg, hogy a Support Assist mit melyik verziót telepítené.Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!
-
hercii
csendes tag
Üdv!
Van egy dell G5öm újra szeretném pasztazni,mert eléggé melegszik (takarítani is)
Ha szétszedtem otthon ugrik a gari?
Erről az undervolt használatról nincs valami oldal ahol csináltak magyar útmutatót? -
nagyúr
válasz hercii #65564 üzenetére
Én erről megkérdeztem anno a fiúkat, és nem, nem ugrik. Ugyanis nincs seal a gépeken, elég sok alkatrész önállóan cserélős a Dellekben (akku, SSD/HDD, memória pl).
Viszont a Dell arra nem vállal garanciát, ha a te szakszerűtlen szétszerelésed miatt keletkezik valami hiba a gépben.
Szóval egy pasztázást szerintem nyugodtan megcsinálhatsz otthon is, csak arra figyelj, hogy ne kend mindenhova/mindenre a pasztát, csak ahova való, és jól legyen visszatéve a heatsink/venti.(#65566) Sungoo : Szia!
Sajnos simán lehet LCD és LCD kábel hiba is. Ha HDMI-n külső monitoron jó a kép, akkor gyanúsan e kettő valamelyikében lehet a hiba.[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
tacsk0
aktív tag
Sziasztok,
Dell vostro 3490 szemezgetek. A hivatalos [doksi] alapján maximum 16GB memóriát támogat. [Digiprime] és [mysoft] oldalán árulnak 32gb verziót is. Ez hogy lehet? Valamit én nézek be?
Segitséget előre is köszönöm. -
paolinho
őstag
válasz Pyttawrx #65530 üzenetére
Na egy kicsit sikerült közelebb jutnom a megoldáshoz. Csak egy kicsit, mert a probléma még mindig fennáll. Van azonban annyi változás, hogy a Linux-teszt szerint nincs baja a laptopnak. Ugyanis sikerült egy Linux Mint-et indítani pendrive-ról, és minden gond nélkül kezelte a külső hangeszközt.
Viszont egész érdekes dolgot sikerült megtapasztalni a gépen, ugyanis az újraindítást követően a Win10 alatt is kiment a hang, igaz, nem húztam ki a hangszórókat ez esetben. Azonban amikor kihúztam, majd visszadugtam a jack-et a működő rendszernél, már nem szólalt meg a külső hangszóró.
Ezt követően megint csináltam egy újraindítást úgy, hogy csatlakoztatva volt a hangszóró, és megint kintről szólt a hang.
Én azt gondolom, hogy ennek tükrében nem lehet hardveres a probléma, viszont a szoftver-hiba okát még nem találtam meg. Tuti a Win10 a ludas, de azon belül hol tapogatózzak? Van esetleg ötlete valakinek a hibára, illetve annak megoldására? -
evitiguF
senior tag
válasz laca891 #65563 üzenetére
Nálam a windows update figyelmen kívül hagyta azt, hogy NEM-re átállítottam az eszköztelepítés beállításait. Lehet, hogy újra kellett volna indítanom a gépet a beállítás után?
Mindegy, egy másik módszerrel úgy néz ki, sikerült megcsinálnom, azt a beállítást meg a biztonság kedvéért továbbra is NEM-en hagyom.Hogy másnak se kelljen keresgélni a megoldás(om)ra:
laca891 leírása alapján vezérlőpult... eszköztelepítési beállítások NEM-re átkapcsolva
services.smc futtatása, majd windows Update átállítása kézi-re
egy másik gépen leszedni [WUshowhide] , majd pendriveon átmásolni az alkalmazni kívánt gépre
netet kapcsolni, windows update manuálisan
amint kilistázta a letölteni kívánt frissítéseket, egyből frissítések szüneteltetése
Wushowhide indítása, majd a kívánt driverek hideolása
windows update újraindítása
ha minden jó, így már nem lesz ott a listában
öröm és boldogság -
g4mer
senior tag
Sziasztok, van egy dell inspiron 15-3521 notim, amin ki akarom cserélni a wlan kártyát egy olyanra, ami támogatja az 5gh-zes routereket.
Milyen kártya javasolt bele? Újat már nem akarok venni ebbe a 20ezret érő notiba, belelehet rakni egy Hp laptopból való kártyát pl?
Sic Parvis Magna
-
-
Sand
csendes újonc
Sziasztok!
Van egy Dell G5-öm. Eddig nem igazán figyeltem fel rá, de most kiderült, hogy mikrofonos fülhallgatóval (Apple Earpod) nem működik a mikrofonom. Aztán megpróbáltam a laptop sajátját használni, és ez sem működik.A dell support által kínált legfrissebb Realtek csomag van fent, valamint az a MaxxAudio, ami ha bedugom a jack-et, feldobja az ablakot, ahol ki tudom választani, hogy miként csatlakoztatom az eszközt. Itt headset/füllhallgatóra megyek. BIOSban engedélyezve van a miki.
Aztán a Vezérlőpultban a hangoknál megnézem a mikrofont. Realtekest ír aktívnak, a "sztereó keverő" nevű dolgot letiltottam még jó régen valamiért. Mindenesetre ha tulajdonságoknál elkezdem figyelni a mikrofont, akkor megjelenik a hangerőkeverőnél is, és működik, visszahallom amit vesz. Továbbá ilyenkor a Maxxaudionál is látom, hogy ha beszélek, akkor mozog az equalizersáv.
Tehát olyan, mintha a figyeléssel "kapcsolnám be" a mikit, és aztán a figyelés kikapcsolásával is ott marad, DE például Steamen vagy skypeon nem működik a miki továbbra sem.
Ha pedig microphone test oldalakra megyek, és engedélyezem a mikit akkor se tud hozzáférni, azt írja a media settingsnél valami nincs engedélyezve.Bluetooth fülessel minden rendben egyébként, ott van hang is és miki is.
Egyszerűen nem tudok rájönni, mi az ok...próbáltam már nem Earpoddal is, (JBL mikis agybadugós fülhallgató) de ott is ugyanez van.
Valakinek van ezzel tapasztalata? Előre is köszi minden tippet!
-
hercii
csendes tag
Na az szuper, köszi!
-
hEngi
tag
Sziasztok,
Szeretnek venni egy xps-15-7590 -t, sajnos cegre igy a 14 napos elallas nem illet meg.
Ezert szeretnem elotte megnezni valahol, de sajnos sehol nincs kialitva.
Tudtok esetleg valamilyen boltrol ahol ki lehet allitva?
Udv,
hEngi -
krisz77
tag
köszönöm majd meg nézem jobban aki tudd még jót ne tartsa magába
-
nagyúr
válasz krisz77 #65589 üzenetére
Mit jelent a terhelés? Nem zajos, nekem 5400 van céges használatra, előtte 5440-es volt, az se volt hangos. De ezek üzleti gépek, nem gémer vagy grafikus munkára valóak. A jó anyagot hagyjuk Az nem ebben az árkategóriában kezdődik.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
c64fanhun
tag
Dell e7450 ujjlenyomat olvasó probléma?
Palmrestet cseréltem, mert a régit festettem, és nem jött túl jól ki...a festék kb. szétmarta, a mostanin pedig van ujjlenyomat olvasó, nfc, meg smartcard olvasó.
Na lényeg az lenne, hogy tökre örülnék, ha működne az ujjlenyomatos feloldás, viszont sehogy sem szeretne. Az eszközkezelőben nem látom, a drivereket felraktam, és be is van kötve az alaplapba...mivel próbálkozzak? -
c64fanhun
tag
Megoldódott a probléma, ami fogalmam sincs mi volt, többszöri újra indítgatás, az eszközkezelő látta, a driver tovább is települt, és már tökéletesen működik
Most ugye van benne ez a smartcard reader, gondolom semmire sem tudom használni, meg nfc is, ez már érdekesebb. Meg lehet vele valami telefonos kapcsolatot létesíteni, vagy pl. hogy telefonom érintem hozzá (van benne nfc, androidos), és azzal oldom fel? -
-
Dhampir
félisten
válasz krisz77 #65591 üzenetére
Például egy Dell Latitude 5590-ben az Intel UHD Graphics 620 egész szépen, viszonylag csendesen elfuttatja a StalkerSoup-ot, extrém melegedés nélkül. (Persze, ha már APU-zunk, mondjuk egy Vega 8-al az FPS feltehetően még nagyobb lenne, de valamivel jobban is melegedne).
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- BestBuy topik
- Ukrajnai háború
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Lexus, Toyota topik
- Star Citizen
- Dell notebook topic
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ip. 3 "Kis Gamer" Laptop -35% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest