Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzaboZE
addikt
válasz zAcsKO #66856 üzenetére
Mivel forró levegőt tol ki, ezért a hűtő biztos hogy jól működik. Sajna az új gépekben olyan fingilingi hűtők vannak, hogy nem csodálkozom, ennyit tudnak. A géped a specifikáció szerint működik, sok változásra ne számíts, bármit is cserélnek. A 4Ghz turbo freki, azt csak pár tíz másodpercig fogja tudni, a névlegeshez fog korrelálni leginkább a sebessége. A 70-80 fok teljesen normális tartomány, valamivel 100 fok felett van általában a thermal shutdown. Szóval szerintem felesleges bejelenteni, max kapsz egy újrafelhasznált alkatrészt... https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/193555/intel-core-i5-8365u-processor-6m-cache-up-to-4-10-ghz.html
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
SzaboZE
addikt
válasz zAcsKO #66854 üzenetére
"pár mp kell hogy így leessen a sebesség." Ehhez meg tegyük hozzá, hogy nem leesett, hanem a proci a normál órajelén megy, amikor 4Ghz-en megy, akkor van felhúzva nem normál órajelre....
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
HARDVERAPRÓD
válasz SzaboZE #66859 üzenetére
Nem a forró levegővel van gond, hanem a hőmérséklettel 90 feletti, hogy nem tudja normálisan visszahűteni szerintem. Csak egy új gépről beszélünk. Nekem a HP-m is i5 4 mag 8 szál, és azért terhelés alatt nem ment még 80 fok felé. Szerintem ott nincs rendben valami. Az is lehet neked van igazad, viszont akkor elég ratyi gépet hozott össze a dell
-
atika88
senior tag
válasz Pyttawrx #66862 üzenetére
Szintén i5-8365U a procim egy zsír új Latitude 7300-ban.
Terhelés nékül a ventim nem is megy, 45 fok a CPU, 40-45 a magok hőmérséklete. A ventit párszor hallottam csak, pláne akkor ha vmi win10 majomság a háttérben beragadt és pörgette az OS-t, mint fűkasza a damilt. Annyi, hogy aida terhelés esetén 60-90fokra is felmegy lazán, de az ugye szélsőséges 1 órás terheléses teszt volt (kíváncsiságból is, hogy minden rendben-e). De még akkor sem volt olyan húúde dúrván forró maga a levegő érdekes módon, a gépház azért már igencsak.
Szóval annál a gépnél biztosan nincs vmi rendben. Apróság is lehet, ahogy már itt említették: vacak új pasztázás, maga a venti rottyos, vagy esetleg maga proci!? Az mondjuk ritka.
BIOS frissítéssel esetleg még lehet próbálkozni.
+1
arra még érdemes odafigyelni, hogy akkuról/tápról megy-e a notid. A windows nagyszerű energiatakarékos beállításai miatt is lehet, hogy nem szorzózza fel a procit. Vannak sémák ugye, amivel el megyek netto 1 napot is gép...de pl ott, fix, hogy nem fog maxon menni soha.
De minek húzza a laptop fel magát 4091mhz-re ha nem bírja?
Bírja az, de nyilván a dell sem akar öngólt lőni ezzel, hosszútávon nem buli sem neked sem a hardvereknek ez a freki. Am meg: jó reklám, marketingfogás sajnos inkább, nagy számok törvénye jobban mutat, jobban eladható. Nem baj, hogy az esetek 10%-ban fog ennyin menni, legalábbis szerintük. Szerintem is mérgesítő de ez van, minden más gyártónál ez van tulajdonképpen.[ Szerkesztve ]
-
takyka77
tag
Szeretnék vásárolni egy Dell XPS 15 7590-es gépet.
Azt tudom, hogy hivatalosan nincs magyar bill.
Digiprime hivatalos magyar garanciával árulja vagy hol érdemes megvenni? (új gép kell, áfás számlával cégre)
Memóriát, SSD-t lehet garanciavesztés nélkül cserélni? -
nagyúr
válasz takyka77 #66867 üzenetére
Szia!
A garis kérdésre a Digiprime tud választ adni, illetve rögtön a fizetés után ellenőrizni tudod a serialt a Dell support oldalán. Érvényes számlával amúgy nem szokott gond lenni a javítás.
Memóriát és SSD-t cserélhetsz otthon, de óvatosan, mert ha a csere során más alkatrész megsérül, arra a gyártó nem vállal garanciát.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
atika88
senior tag
Windows 10 alatt notebook kijelző le-kikapcsolására van/lehetséges gyorsbillentyű kombinációra dell notik estén?
Illetve a képernyő sarkaihoz van a lehetőség funkciót hozzárendelni? Amennyiben a kurzort odamozgatom... -
karesz1978
tag
Sziasztok! Adott itt lent a leírásomban szereplő de n7710. Mostanában win 10 alatt sokszor előfordul hogy nem működik a billentyűzet, nem tudok bejelentkezni. Újraindítás után sokszor oké, sokszor x kell ujraindítani. Mi lehet ez?
Ujratelepítés után is!
Köszi -
|AP|
veterán
akinek hozzám hasonlóan problémája van a hőmérsékletekkel, azoknak ajánlom a Throttlestop progit. Itt kaptam a tippet korábban, kipróbáltam és teljesen jól működik. Most már vissza tudtam kapcsolni a turbo boostot is, és jelentősen javultak az értékek.
Csodát persze nem kell várni, de amíg korábban simán felszaladt 90 fok fölé a CPU pl. egy Cinebench alatt, most olyan 80 körül mozog, többszöri egymás utáni futtatásra is.
-
DDA40X
aktív tag
Hali!
Az után érdeklődnék, hogy mi történik ha veszek egy használt gépet, amit UK ból hoztak be, és mondjuk gariztatni kell? Azt tudom, hogy van egy warranty transfer cucc. Meg is néztem a Dell oldalán. De ott be kellene írn az előző tulaj nevét címét stb. De mivel én nem tudom, mert magyarországon vettem meg, így mi a teendőm? El tudom attól még vinni magyarországon is szervizbe? Érvényes? Vagy ilyenkor ennek annyi, fizethetem?
Köszi!
-
smilix
csendes tag
Sziasztok! Vásároltam egy Dell Inspiron 7577-es laptopot, és a dell honlap szerint Carry-in Svc/Return to Base garancia van rá. A régi laptopomon NBD kiszállásos garancia volt, van mód arra, hogy ezt is olyanra bővítsem? Ha igen, hol tudom ezt megtenni?
-
nagyúr
válasz smilix #66879 üzenetére
Szia!
Szerintem van rá mód, hivatalos szervizzel kell egyeztetned, ők adnak árajánlatot (ha jól tudom), vagy pedig a Dell-t hívd fel a 068 0016157 telefonszámon, ők is el tudnak igazítani a megfelelő szerviz felé.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
meri
aktív tag
Sziasztok! Vettem egy hónapja egy Inspiron 7370-es notebook-ot a feleségemnek (14-es, i5, 256 SSD, 8GB, HFD, Win 10 Home). 2018-as gyártású, 2019-ben lett eladva, már használták egy fél évet, de újnak látszik, és a 2 év garancia is újraindult amikor vettem (a Dell-es lejárt). Ennek keretében az akksit (kevesebb mint 50% kapacitás miatt) és a ventit (hangos volt) cserélték benne - eddig minden OK volt vele kb 2 hétig.
Néhány napja egy olyan hiba jött elő, hogy miután sleep-el, nem mindig lehet feléleszteni. Életjeleket mutat ugyan (pl. a bill. világítás kapcsolható), de csak a Power hosszú lenyomásával lehet újraéleszteni (képernyő addig sötét - de ez gyakorlatilag egy kikapcs).
A beállított idők pl.: 10 perc után képernyő ki, 30 után sleep. Win reset, később Win 10 szűz újratelepítés is egy full "gyalu" után, legújabb driverek, összes Win update, friss BIOS, hibernálás kikapcsolva, hibrid sleep kikapcsolva. Az Event viewer ilyenkor egy "Event ID 41"-et mutat (újraindítás rendesen shutdown nélkül), ami mondjuk jogos, ill. VSS hibákat látok még.
Találtam erről fórumokat (7000-es sorozat), és egy tipikus hibának tűnik a jelenség, amikor a képernyő - de csak a képernyő, tehát még nem jön a képbe a sleep - lekapcsolása után nem lehet azt visszakapcsolni. Nekem a képernyő lekapcsolás után még reagál gombokra. A fórumban egyébként a "végső" javaslat az (sok egyéb sokaknak nem segítő mellett), hogy kapcsoljuk ki a képernyő-lekapcsolást (0 = soha), de ez ugye valójában csak egy workaround, ami valljuk be, nem igazán elegáns. Sokaknak egyébként MB-t is cseréltek, akár többször is... nem lett jobb.
Most még próbálgatom az egyéb javaslatokat, pl. az SSD-re javasolnak szintén egy "soha" beállítást, a BIOS-ban is az USB Wake support-ot bekapcsolni (be volt), stb.
Van esetleg olyan, akinél hasonló gond merült fel és sikerült megoldania? Ha nem megy, akkor megy vissza a laptop - még benne vagyok az 50 napban, ameddig elállhatok a vásárlástól. Köszi előre is...
uff
-
bigrock
addikt
Sziasztok!
Erről a modellről mi a véleményetek?
Dell Latitude 5280 (ii5-7300U, 8.00GB RAM, 12.5" FULL HD IPS)
Főleg a strapabírósága és a napfényben is jól látható kijelző érdekelne.
Köszi a válaszokat. -
-
válasz karesz1978 #66871 üzenetére
próbáld meg felrakni a dell drivereket szűz install után a dell oldaláról úgy, hogy kikapcsolod a windows update-tel települő drivereket.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
HARDVERAPRÓD
Szia. Nekem egy lenovo asztaligéppel volt ilyen gondom, hogy nem reagált semmire sem, miután "elaludt", csak kikapcsolni tudtam, hogy kb 4-5mp ig nyomtam a power gombot. Ott az oldotta meg a problémát, hogy újratelepítettem Legacy módba, UEFI-vel ez a funkció nem működött. (Itt nem is volt win10-re drv). Nyilván nem biztos, hogy ez megoldja nálad is a problémát
-
Veron
addikt
5480-hoz 65W-os tápot kaptam, külső monitorral, egérrel, billel használom.
A 90W-os még szerepel a gyári ajánlásban, a 130W-os már nem, de szeretném gyorsabban feltölteni, mint a 65-össel.
Van értelme, szabad nagyobb tápot alkalmazni?"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
nagyúr
Nem fogja gyorsabban tölteni Több áramot tud adni, a 130W-os táp a dokkolókhoz jár, ami tölti a készüléked is, plusz rádughatsz ezer-egy egyéb perifériát, azért kell neki a nagyobb Táp. Ha gyárilag 65-ös a tápod, az elég lesz.
-
nagyúr
Tudtommal az akkutöltést nem befolyásolja, mármint olyan szempontból nem, hogy a készülék áramfelvétele nem indokolta a 90W-os tápot, mert a 65W-os ki kiszolgálja a max akkutöltést és mellé a készülék áramfelvételét. A 90W-os tápok a dedikált GPU-s gépekhez szoktak járni általában. Ha esetleg gyorsabban is töltené a 90W-ossal, az talán max 10 perc lenne (szerintem!).
-
Veron
addikt
világos, köszi
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
HARDVERAPRÓD
Sziasztok!
Dell 7737-be milyen wifi kártyát lehet beletenni, ami AC-s?
Köszi -
dane
senior tag
Sziasztok! Régóta keresek gyári új akkut XPS 9350-be. Van esetleg tippetek, hogy honnan tudnék szerezni?
-
pohár
félisten
megnézem neked holnap, hogy van-e készleten, de mondjuk a Laptophardware-nél mintha lenne polcon (biztos van HA-s boltos/árus is, akinél lehet, mintha lenne itt ajánlott ember is rá)
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
dane
senior tag
Köszi, hogy megnézed
-
zAcsKO
tag
válasz zAcsKO #66866 üzenetére
Sziasztok, a múlt héten tárgyaltuk, hogy nem megfelelő a hűtésem a féléves Latitude gépen.
Voltam szervizbe, komplett alaplapcsere eredménye, hogy 100%-os proci terhelés mellett kézmeleg levegőt fúj, míg korában égetően forró volt a kifújt levegő. Kicsit most is visszavesz a 4000mhz-ből, úgy 2400-3600 mhz köről ingadozik, de mégsem 1600 és nem tüzes az egész gép.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- Lenovo Yoge w300 gen4
- Lenovo legion y530 15ich INTEL I7 , Nvidia geforce gtx 1050Ti 8gb ram
- Dell Latitude E6440 I5
- 0 perces BONTATLAN doboz - MSI Modern 14" IPS FullHD / Core i3 1215U /8GB/256 GB SSD - 2 év garancia
- Asus Tuf Gaming FX505DV 15.6 FHD 120Hz, AMD Ryzen 7 3750H, 16GB DDR4, 512GB NVMe, RTX 2060 6GB GDDR6
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest