Új hozzászólás Aktív témák

  • SzaboZE

    addikt

    válasz Hydra SR #1682 üzenetére

    ''De ha van valami ötleted, figyelünk ''

    A probléma a centrino néven elhíresült intel combo Pentium M processzorával kezdődött. Véleményem szerint az új speedstep technológia megszünteti a hatékony védekezést a processzor órajelének és annak fel- illetve alharmonikusainak kiszűrését a DAC kimeneten, így azok szűretlenül kijutnak a kimenetre. Korábban nem volt gond, mivel 1 vagy 2 órajelre kellett hatékony szűrést kitalálni, de mivel ezek a procik folyamatosan tudják változtatni az órajelüket, valamint nem kevés teljesítménnyel sugároznak több tartományban, ezért ilyen kis helyen sajnos majdhogynem lehetetlen tökéletesen elszigetelni a hangkártya áramköreitől a káros jelenséget. A külső hangkártya saját fémdobozban viszonylag szeparáltan dolgozik, ezért könnyebb megoldani a problémát ezen az úton. Ezen teóriámat látom alátámasztani abban a jelenségben is, hogy ha a speedstepet állandó maximumra állítjuk, akkor megszűnik a hibajelenség.

    Az ''LCD hangokat'' valószínüleg inkább a videoáramköröknél érdemes keresni, itt is a kevés árnyékolás okozhat áthallást (megfogva az LCD-t földhurkot képezünk).

    Ezek saját tapasztalatok és feltételezések.

    SzaboZE

    Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

Új hozzászólás Aktív témák