Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kopapy
tag
Sziasztok!
Nekem egy Inspiron 1501-esem van. Van PCMCI adatkártyám és linuxon azzal stabilon tudnék netezni. Mielőtt elkezdenék nézni ExpressCard modemet a kérdésem, hogy egy PCMCI foglalatot belerakatni milyen költség lenne? Tudja valaki?
-
Immy
őstag
Üdv
Dell inspiron 6400-al rendelkezek már 3éve
Van lehetőség a wifi kártya kicserélésére? (azon fantáziálok, hogy a/b/g kártyát kilehetne-e cserélni dradtN -re?Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Duke11
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 1,5 éves Dell Inspiron 1525 notebookom.
Nem tölti az akkut!
Egy hete is így viselkedett, de azóta nem kellett akkuról mennie, hálózatról szoktam többnyire használni, az akkut ki szoktam venni. Most akkuról akartam használni, hamar jelezte, h alacsony a töltés, rá is dugtam adapterre, estére úgyhagytam. Ma használnám az egyetemen akkuról, kiírta, h ~22%-os a töltöttség.
Itthon bedugtam tölteni, világít a kék töltés led, kiírja, h töltés, de 20mp múlva elalszik, töltés abbamarad, jár tovább az adapterről, akkut látja, ~22%...
Hogy lehetne megoldani ezt a problémát? Találkoztatok-e már ilyennel?
A gondot tetézi, hogy egy hete kinnt vagyok Németországban, és még fél évig itt szándékozok tanulni, nem tudok hazamenni! Jókor jött ez is...
Azt hiszem 1+2 évet adtak rá garit. Németországban lehet garanciát érvényesíteni?
Kérem segítsetek!
Üdv: Duke -
premete
veterán
válasz Duke11 #12454 üzenetére
Az akku nem töltését eredményezheti sok minden, többek, ha a töltő nem adja le a teljesítményt, tönkrement az akku, alaplap, stb. Legegyszerűbb felhívni a Dellt a garancia ügyben, elmondanak mindent, biztosabb, mint a dell.com-on elolvasni a warranty infókat a Service Tag alapján (bár az sem árt).
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
question man
tag
nos egy elég idegesítő dolgot fedeztem fel a gépemen egy dell studio 1525-ös és most jelenleg win 7 rc fut rajta a gondom hogy a messenger live nem akar felmenni csak egy régebbi messenger 7.0 hajlandó futni és telepedni rajta de fura mert a vista alatt is ezt csinálta telepítés során ismeretlen hiba lép fel és le is áll a telepítés az online súgó meg nem mond semmit
ja meg találtam elég jó notit ha valakit érdekel
[link]
de ha valakit nem zavar hogy ne fekete hanem kék akkor kicsit olcsóbban is hozzá juthat
[link]
bár azt szeretném megérteni hogy mi a különbség a kettő között és miért az ekkora ár különbség
ha netán valakinek van ötlete meg hallgatom mert ismerős keres gépet
előre is köszia számítógépek füsttel működnek
-
premete
veterán
válasz question man #12457 üzenetére
Soha nem voltam jó matekból, de azért megkérdezném, hogy a 199.900 mennyivel olcsóbb a 199.900-nál?
messenger ügyekben a windows 7 topikban érdemes körülnézni, többen is foglalkoztak a jelenséggel.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
question man
tag
Pardon ezek szerint az Edigitalosok észre vették hogy el írták az árát mert 10 óra körül mikor a haverokkal néztük még a kék színű Dell studio 1537n 109900 - volt az ára és nem értettem miért azt hittem van valami különbség a két gép között bár sejtettem hogy csak elírásról van szó de megnéztem hogy megrendelés esetén 87000ft + áfa volt ha jól emlékszem
akkor kellett volna még megrendelnem csak sajna nincs rá szükségem mert van
kár hogy észre vették a hibát tuti jó kis üzlet lett volnaa számítógépek füsttel működnek
-
premete
veterán
válasz question man #12459 üzenetére
Annyiért nagyon megérte volna, bár ezektől a lebutított processzoroktól óvakodok, jobban tetszenek a T7300-tól P9600-ig terjedő tartományúak.
-
premete
veterán
Magyarországon egyelőre nem gyárt laptopot a Dell, Európában csak Írországban és Lengyelországban. Ez éppen ír gyártású. Nekem 200K-ba van, refurbished (újracsomagolt)
Nagyon kellemes a Wled, +36% fényerő, +20% akkuidő, -10% vastagság, -10% tömegEladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
cira
csendes tag
válasz premete #12464 üzenetére
Köszi a gyors választ!
És ilyen esetben, tehát ha külföldről lett behozva a gép a garancia hogy működik? Ha netán valami baj lenne a géppel, az adott országba kell vissza vinni?
A nemzetközi gari azt jelenti hogy bárhol a világban javítják, mert ezzel kapcsolatban is több véleményt olvastam. -
premete
veterán
Itthon lehet venni 2 év helyszíni, vagy 3 év szervizgaranciát, mindkettő 30 ezer alatt van valamivel. Ha van hozzá kinti garancia, azt lehet itthon honosítani, keress rá a dell.com-on az EMEA warranty tranfer-re, vagy kérdezd meg a Humansoftot/Getronicsot és elmondják.
-
laczkoo
tag
Sziasztok!
Az lenne a kerdesem, h az E5500-as gepemre csak dokkolo segitsegevel tudok-e ket kulso monitort csatlakoztatni, vagy esetleg van ra mas megoldas is?
thx
Laccsak akik pokereznek: http://poker150.fw.hu/
-
polip
addikt
végre megjöttek az új Dell Studio-k!
ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
-
asadasad22
őstag
nah, úton van elvileg a drágám:
Dell Studio XPS 16
SYSTEM COLOR Obsidian Black High Gloss Finish
PROCESSOR Intel® Core™ 2 Duo P8600 (3MB cache/2.4GHz/1066Mhz FSB)
OPERATING SYSTEM Genuine Windows Vista® Home Premium Edition SP1, 64-bit
OFFICE SOFTWARE Microsoft® Office Home and Student 2007 - Word, Excel + PowerPoint
WARRANTY AND SERVICE 3Yr Ltd Hardware Warranty, InHome Service after Remote Diagnosis
HD DISPLAY Edge-to-Edge FullHD Widescreen 16.0 inch RGBLED LCD (1920x1080) W/2.0 MP
MEMORY 4GB Dual Channel DDR3 SDRAM at 1067MHz (2 Dimms)
HARD DRIVE 500GB 7200 RPM SATA Hard Drive
INTERNAL OPTICAL DRIVE 8X DVD+/- RW(DVD/CD read/write) Slot Load Drive
VIDEO CARD ATI Mobility RADEON™ HD 4670 – 1GB
WIRELESS CARDS Intel 5300 Ultimate-N Half Mini Card (3x3) with MyWiFi
SOUND OPTIONS High Definition Audio 2.0
BLUETOOTH Dell Wireless 370 Bluetooth Module (2.1+EDR) -
premete
veterán
válasz asadasad22 #12472 üzenetére
Mennyibe fájt?
-
gabs
tag
Sziasztok!
Van egy "kis" problémám...
Úgy fest engem is elért az XPS M1330-asok rákfenéje.Tegnapelőtt egyszer csak a becsíkozódott a képernyő, egy darabig még az egér reagált, aztán annyi. Újraindítottam a gépet, és úgy tűnt nincs baja, aztán később ugyanaz, csíkozódás, majd meghalt.
Vártam megint, aztán sejtve, h videókártya (NVIDIA GeForce M8400 GS) lesz a ludas, újratelepítettem a driverét. Nem segített. Most még próbálkozom egy BIOS újratolással, de félek, hogy nem szoftveres a gond.
Kérdés:
Melyik szervizt ajánljátok?
Mi a teendő szervizbe adás előtt? Le kell-e tisztítani a gépről az adatokat vagy készítenek ők róla mentést? Mindent be kell-e adni a szervizeléskor (pl.: gyári tok, gyári füles, mappa, stb.), illetve dobozában kell-e beadni?Eddig soha nem volt dolgom laptop szervizzel, így ezekről nem sokat tudok.
Köszönöm előre is a segítségeteket! -
-
asadasad22
őstag
válasz premete #12481 üzenetére
egyébként bár a topicban rákeresve megtaláltam ezt a zöld számot, a dell.hu-n nem nagyon találtam sehol, igazából csak a hazai forgalmazók adatait láttam kiiratva és az oldal is eléggé hanyagoltnak tűnik. van itthon egyáltalán rendesen dell, vagy lényegében csak ezeken a forgalmazókon keresztül működik itt az egész dolog?
főleg azért érdekel a dolog, mert lenne 1-2 kérdésem a hazai dell-hez garanciaügyben (usa-ban vettem, 3 évet kértem ami elvileg nemzetközi gari és adtak egy linket amit elvileg ha kitöltök, meg is leszek vele, de azért tőlük és rákérdeznék), illetve windows 7 ügyben (elvileg jár majd windows 7 hozzá ha megjelenik, amit kiküldenének amikor megjelenik, akkor viszont már nem lennék az usa-ban (és az usa-s dell nyilván csak az usa-n belülre küldené ki), így kérdés, hogy rajtuk keresztül is el lehetne-e intézni, vagy riasztanom kéne-e majd valami ismerősöket az usa-ból.. -
premete
veterán
válasz asadasad22 #12484 üzenetére
A zöld számon mindent elmondanak a warranty transferrel kapcsolatban, ha gond van a készülékkel, őket hívod és küldik a szerelőt a warranty transfer előtt is.
-
asadasad22
őstag
válasz premete #12485 üzenetére
küldik? kijönnek ingyen?
"a warranty transfer előtt is"
ezt pedig úgy érted h akkor is, ha még nem intéztem el ezt a transfer dolgot?
a kinti rep amúgy ezt a linket adta, hogy töltsem majd ki ha megjött a cucc és ezzel elvileg el is van intézve.
de egyébként a rep is azt mondta asszem, hogy ezt bármikor meg lehet csinálni, szóval elég lenne ezzel az egésszel akkor foglalkoznom, ha a 3 év alatt esetlegesen valami baj lenne.[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz asadasad22 #12486 üzenetére
Pontosan, ha NBD a gari, kijönnek ingyen, csak a nemzetközi zöld számon kell jelezni a hibát, a szerelőt ők küldik, azt nem tudom, hogy Getronics, vagy Humansoft, de mindkettő megbízható cég. Azt is lehet, hogy magad beviszed, volt ismerősöm, aki bevitte és új alaplappal vitte haza a laptopot. A régebbi Nvidiákkal sok gond volt.
A szám helyileg Görögországban csörög, mert nincs itthon direkt Dell, csak partnerek.
A warranty transfert akkor is indíthatod, ha esetleg meghibásodna.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
gabs
tag
válasz premete #12489 üzenetére
Köszi a válaszokat. NBD-t hogyan lehet beszerezni? A Dell honlapon elvileg van egy e-mail küldő, amin jelezhetem az ilyen irányú érdeklődésemet, szépen ki is töltöttem, aztán a végén szépen visszanyögött egy hibaüzenetet, hogy épp nem működik az e-mail küldő rendszerük...
-
asadasad22
őstag
válasz premete #12487 üzenetére
NBD mit is jelent? eddig nálam Next Business Day szállítást jelentett (amit mondjuk nem kértem, csak 3-5 naposat)
fogalmam sincs, hogy ilyen garim van-e.. alap 3 éveset választottam, mert azt mondták, hogy legalább ez kell ahhoz, hogy nemzetközi legyen.
ilyen garim van: 3Yr Ltd Hardware Warranty, InHome Service after Remote Diagnosis
illetve a megrendelési oldalon ami ezzel lehet kapcsolatos:
1 950-3339 3 Year Limited Warranty $0.00
1 993-3498 Dell Hardware Warranty PlusOnsite Service, Extended Year(s) $0.00
1 993-3497 Dell Hardware Warranty PlusOnsite Service, Initial Year $0.00
1 992-1212 Third Party At Home Service with Nights and Week ends, 24x7 Technical Support, 2 Year Extended $0.00
1 992-4460 Third Party At HomeService with Nights and Weekends, 24x7 Technical Support,Initial Year $0.00
1 960-3652 Warranty Support,2 Year Extended $0.00
1 960-8710 Warranty Support,Initial Year $0.00remélem az új Ati-kkal nem lesz gond, a 4670 elvileg némileg hűvösebben is fut a 3670-nél, persze tud ez melegedni így is.
[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz asadasad22 #12491 üzenetére
NBD (Next Business Day) warranty: következő munkanapon jön a szerelő és a helyszínen megjavítja.
-
-
ByB
addikt
Dell XPS M1530 notebookba szeretnék a 2GB mellé újabb 2GB memóriát venni. A kérdés, hogy elég, ha azonosak a specifikációk (DDR2, 667MHz, CL5), vagy fontos a stabil működés szempontjából az azonos márka (Elpida) is?
-
asadasad22
őstag
hát, elég sokmindentől függ. asztali gépeknél jártam annó valamennyire utána a dolognak, és ha jól emlékszem, a dual channel-hez elég sokminden kell hogy teljesüljön, még az sem garantálja, hogy teljesen azonos márka és specifkációjúak (persze simán működhet is, csak nincs garantálva), csak akkor garantált hogy menni fog, ha direkt kit-ben veszed egy csomagban a 2-t. de lehet h ez ddr2-nél/laptopoknál máshogy működik, nemtom.
-
premete
veterán
Eddig bármelyik Dell laptopba tettem +ramot, mindegyik ment dualba, ha azonosak voltak az adatai. más gyártó esetében is. A legtöbb helyen bele lehet próbálni és látod Everestben.
Vagy veszel egy Geil kittet 2x2 GB gyárilag összecsomagolva, élettartam garanciával, az kb. 15K.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
premete
veterán
válasz asadasad22 #12494 üzenetére
Üsd be a dell.com-on a warranty status fülön a Service Tag-et, és kiadja a frankót, amerikaiul nem tudok, UK angol nyelven onsite, vagy NBD szerepel, ahogy a dell.com-on is.
-
asadasad22
őstag
válasz asadasad22 #12499 üzenetére
közben rájuk is csörögtem, megadtam neki a rendelési számot meg ilyeneket és azt mondta, hogy igen, tutira nemzetközi és elvileg NBD, szóval majd őket kell hívni ha baj lesz és telefonon egyeztetünk és ha szükséges, kiküldenek szerelőt, csak majd a service number ha meglesz akkor jó lenne még egyeztetni az adatokat ezért érdemes majd őket felhívni miután megkaptam a cuccot. Win 7-el kapcsolatban pedig nem nagyon tudtak segíteni (azt is mondta, hogy őket igazából csak hardver dolgokra képezték ki és ilyen támogatást nem nagyon tudnak adni), ezért azt majd valami ismerősön keresztül kell majd intéznem valszeg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- HP 840 G2 (HD, 8 GB , 256 SSD i5 5th) laptop leárazás!!
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest