Új hozzászólás Aktív témák
-
#33253120
törölt tag
válasz Zola007 #49908 üzenetére
Most hirtelen jó példám nincs, de van pár olyan savas kaja amibe nem szabad fémmel nyúlni. Gyakori példák a házi, hordós savanyúságok ecet, és egy bizonyos tartósítószer együttese esetén. illetve a pácolt hering. Bármelyikbe fémmel nyúlsz, pár napra esik az eltarthatósága a pár hét helyett.
Azért írtam, hogy nem jó a példa, mert ezeket nem késsel vágja az ember. No meg a fa és a műanyag olcsóbb mint a kerámia.
De nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a fémallergiásokon kívül máshol is van haszna. -
Sanyabá
senior tag
válasz Zola007 #49908 üzenetére
Miért nem való átlag konyhába a kerámia kés?
Nekünk átlag konyhánk van, és már évek óta használunk több fajtát is nagy megelégedésünkre.
Disznó torban a hús szeletelés,zsírnak valónak, tepertőnek valónak a darabolása csak ezzel történik. Nem kell állandón élezni, fenni.
Kenyér, sütemény vágására, zöldségek szeletelésére is tökéletes.Nyilván a csontot, jeges dolgokat kerülni kell messzire.
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.