Új hozzászólás Aktív témák

  • PindurAnna

    Közösségépítő

    válasz Calogero #96573 üzenetére

    :( Uhh de durva :( Más lehetőségetek nincs?

    Nekem is elég érdekes a történek..bementem a szájsebészetre mert fájt a torkom. Azért mentem oda mert tavaly ugyanígy kezdőzött egy torokfájásom.
    ( Este 7kor tavaly ügyeletbe bejöttem hogy fáj a torkom. Két napig nem tudtam se enni se inni. Erre este 7kor az ügyeletes mérgesen hazaküldött hogy ilyen piszricsálé torok fájással minek megyek ügyeletre. Hazamentem vettem be fájdalomcsillapítót elaludtam. Hajnal negyed 4kor arra ébredtem hogy nincs levegőm. Felkeltem a nyelvem 6centi vastagra dagadt kifordult a számból. Felhívta párom az ügyeletet azt mondták nem tudnak mit csinálni. Kihívtuk a roham mentőt azok bevittek. Doki azt mondta, max egy órám lett volna hátra, mert megfulladok!!!
    Intenzív majd a műtőbe..fél 11kor ébredtem.Kiderült hogy 4 centis nyálkövem van. 5napig hiába panaszkodtam, hogy fáj a torkom mindig. Hazaküldött a dokinő. Ott ülünk a folyosón, várom a zárójelentést. Erre az egyik doki a folyosón leszólított hogy miért vagyok összepakolva. Mondtam neki várom a zárójelentést, mert a doktornő hazaküldött. Mert megnézte a ct-m a doki bácsi és mivel aznap már ettem igy reggel engem műt először. Másnap még 8db követ szedett ki a torkomból, amiből 1 db 2 centis volt)
    Most megint ugyanúgy kezdődött a torokfájásom, ezért mentem a szájsebészetre. Tegnap elküldtek röntgenre, majd vissza. Megnézik a felvételt, aztán visszaküldtek ráharapásos röntgenre, majd vissza mentem az eredménnyel. Megint tanakodtak ezért elküldtek ultrahangra. Ott láttak egy 1-1,5 cm-es képződményt ismét a torkomba. Visszamentem a szájsebészetre, ott azt mondták, hogy akkor most egy ambuláns beavatkozást csinálnak. Befektettek, fájdalomcsillapító, és a nyálcsatornákat kezdték egyesével felszúrni és fecskendővel leszívni. (Nem tudom hogy gondolták hogy egy ekkora képződményt le tudnak szívni a nyálcsatornából) Nem sikerült. Másnap reggel ismét megpróbálta most már egy másik orvos, de neki sem sikerült. Kérte menjek vele konzultációra az alagsori vizsgálóba. Ott egy doktornővel arra jutottak, hogy most próbálgatják még nyitni a nyálcsatornát, de novemberbe előjegyeztek műtétre. Ahol kiszedik a 1-1,5 centis képződményt és kiszedik teljesen a valamelyik nyálmirigyem, mert krónikus kőtermelő.

    Elmegyek háziorvoshoz a táppénz miatt. Mondom neki hogy tudták volna nyálcsatorna tágítás után leszívni a 1,5 centis nyálkövet?? Azt mondja fogalma sincs.. Mondom neki, hogy ez eddig oké..mert a fájdalmat majd elviselem még kb 2 hónapig..de mi lesz ha olyan történik, mint tavaly? Este torokfájással lefekszek, és hajnalba majd meg fulladok..félek aludni, mert ha bedagad a nyelvem és nem ébredek fel, olyankor mi van??

    Na meg a tavalyi műtétek után kiderült, hogy olyan frankón kampózták ki a köveket, hogy az állkapocscsontom végig repedt 7centi hosszan..

    Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge

Új hozzászólás Aktív témák