Új hozzászólás Aktív témák

  • dbius

    veterán

    válasz giigz #36996 üzenetére

    Én a cukrot a tejbe rakom, amit épp "forralok". A nagyon kevés tejben feloldott pudingport pedig csak akkor öntöm a tejbe, amikor az már majdnem forr, és onnantól folyamatosan kavarom. Kb. 1-2 perc - de lehet, hogy még kevesebb - alatt onnantól számítva, hogy összeöntöttem őket, már kész is van, csomómentesen. Ami még fontos, hogy amíg csak a tejet forralom, addig mehet akár nagy lángon is, de onnantól, hogy beleöntöm a feloldott port, a legkisebb láng is elég, mert szinte azonnal besűrűsödik.

    Eddig akár hány fajta pudingporral csináltam így, jó lett.

    Azért is ragadhat le neked, mert nagy lángon készíted, ill. az is közrejátszhat, hogy nagyon vékony falú az edény, amiben készíted (vagy pont azért, mert már az elején beleöntöd a tejbe a feloldott port). Tejnél jó ha dupla falú, vagy legalábbis vastag az edény alja.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák