Új hozzászólás Aktív témák

  • giigz

    veterán

    Tiszta ideg vagyok :D

    Az elmúlt ~ 15 évben kb. 60-szor próbáltam pudingot csinálni porból, de sosem sikerült csomómentesre, és most az előbb is megpróbáltam, de megint nem sikerült, így betelt a pohár, és most már megkérdezem, sikerült már megcsinálni csomómentesre (ehetőre), vagy tényleg nem lehet, vagy én vagyok ennyire béna? Mi a technikája, ha lehetséges a művelet?

    Mivel sosem sikerült még, ezért mindig felidegesítem magam rajta, és kb. negyedévente próbálom meg a pudingkészítést, igaz most ez rövidebb volt, mert kb. 1 hónapja próbáltam, meg ugye most. Na és ez így megy ~ 15 év éve, még sosem sikerült.

    A folyamat úgy néz ki, hogy egy kis tálban a port és cukrot összekeverem, majd nagyon pici tejet hozzáadok, és azt csomómentesre elkeverem, ezzel idáig nincs gond, 100% csomómentes, tökéletes minden. Aztán nagyon kis lépésekben hozzáadom a tejet, ez szintén megy, teljesen csomómentes marad. Utána rárakom a tűzre, és elkezdem főzni. Ez idáig rendben van, majd amikor elkezd sűrűsödni, akkor sosem tudom megcsinálni azt, hogy "ne égjen le", valahogy mindig letapad, vagy nem tudom mit csinál, de elkezdenek kialakulni kis csomók, utána pedig már egyre több lesz, és vége is az egésznek, egy kalap ***...

    Most pl. Dr. Oetker márkájú volt, de más márkával sem sikerült még sosem... Ez is kukában fogja végezni...

    Előre is köszönöm a segítséget! :R

Új hozzászólás Aktív témák