Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
érdekes problémába ütköztem... megpróbáltam egy etch-et átköltöztetni... nem hagyta magát.
eredetileg egy via epiára lett feltéve (full via), és egy c2d konfigba akartam áttenni (full intel). grub bejön, bootolás elnindul, megy egy darabig, amjd:
waiting for root filesystem... ...
és megáll. sata vinyón van, a via sata150-et tud csak, az intel tudja a sata2-t. a vinyó sata2-s, de jumperrel vissza van állítva sata150-re. sehogy nem hajlandó intelen tovább menni. az epiával természetesen továbbra is megy.
a / a /dev/sda1-en van, más eszköz nincs is a gépben.
lehet, hogy nem is itt áll meg, hanem a köv. lépésnél, de azt még nem tudtam megnézni, hogy mi az. ha a videokártyát akarja piszkálni, akkor az is lehet az oka, mert jelenleg egy s3 trio van benne... (pci-os). nem szívesen pakolnám teljesen újra a rendszert, bár nem sokminden van rajta. -
Osiris
őstag
ITE 8212-es IDE raid kártyára kötött winchestert nem sikerül mountolnom. A kártyát pedig a linux ismeri. Honnan lehet megtudni, hogy melyik /dev/valami eszköz tartozik a ITE kártyán lógó hdd-hez?
-
bnss
veterán
Üdv!
Szeretnék én is csatlakozni a Debian csapathoz, mert nagyon megtetszett ez az op rendszer az egyetemi gyakorlatokon. Kérdésem lenne egy pár, de majd idővel, fokozatosan. Első az lenne, hogy honnan tudom beszerezni a Debiant? [link] Itt nem láttam telepítőféleséget. Jah igen, a Debian ''válogat'' architektúrák között, gondolok itt a legegyszerűbb különbségre: intel vagy AMD.
Köszönöm előre is a segítséget!"Ép hardverben ép szoftver..."
-
VladimirR
nagyúr
innen a leggyorsabb => Bovebben: [link]
es ha jol tudom, akkor intel/amd kozt csak kernelben tesz kulonbseget akovetkezok szerint:
486 - bármi, ami Pentium előtti, illetve ide tartoznak még a Pentium I-es gépcsodák is (ilyen volna az én 166MHz-es MMX processzorom is)
686 - Pentium Pro/Celeron/Pentium II/Pentium III/Pentium 4 és fölötte
k7 - AMD K7 és fölötte
image-bol az i386-os kell neked, mind intel, mind amd procira
esetleg nezz be a logout irasaim koze -
-
WN31RD
addikt
válasz VladimirR #1766 üzenetére
(''viszont neve ellenere otthoni hasznalatra tokeletesen megfelel''
Tulajdonképpen kellő körültekintés mellett még szerverre is tökéletesen megfelel (használom éles rendszereken itt-ott), már biztonsági frissítések is vannak rá jó ideje.)''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
bambano
titán
Mert most abban a szerencsés/peches helyzetben vagyunk, hogy erősen verzióváltás van/kellene lenni. A debianosok legutoljára tavaly decemberre ígérték, hogy kiadják az etch-et. Ezért én azt mondom, hogy már meglehetősen közel van a kiadás dátuma, olyan nagy hibák nem szoktak benne lenni. Inkább ezt ismerd meg, a sarge-ba energiát fektetni kidobott idő.
Egyébként valóban, a stable a stabil, de ahogy közeledik az új kiadás kiadási határideje, egyre jobban stabilizálódik a testing is.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
Karácsony környékén az összes szerveremre feltoltam az etch-et, mert a sarge annyira régi és kellett egy-két cuccból új. Nekem nem volt működési bajom vele, a telepítés pár dolognál másabb, de azt megoldja az ember.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bnss
veterán
-
ngabor2
nagyúr
én se ismertem, tartottam tőle. aztán kipróbáltam... pofátlanul egyszerű.
kell a jigdo-lite program, kell egy .jigdo file és egy .template, ami az adott image-hez tartozik. ezeket letöltöd, majd (emlékezetből, majd valaki kijavít, vagy a readme-ben elolvasod):
jigdo-lite *jigdo
kérdezni fogja az elsődleges letöltési forrást (deb mirror), én általában a ftp.de.debian.org-ot szoktam mondani neki, elég gyors. utána wgettel szépen egyesével leszedi a csomagokat, amit egy ''üres'' cd/dvd-image-be belepakol. a végén leellenőrzi, hogy sikerült-e a teljes image-t helyesen megcsinálni.
#1774: igen, tölt, leszed 10 csomagot, majd beírja az eredetielg üres vázba. aztán tölti a többit, addig, míg az utolsót is le nem szedi. -
bnss
veterán
válasz ngabor2 #1776 üzenetére
Így már értem! Én megadtam neki az elején a jigdo fájl UPL címét, leszedte, majd a template-t is, majd megadtam egy mirrort és azóta töltöget.
Viszont 3 DVD-nyi anyagot lehet leszedni, szükségem van az összesre, vagy elég az első a telepítéshez, a többi úgyis csak szoftvercsomagokat tartalmaz?"Ép hardverben ép szoftver..."
-
VladimirR
nagyúr
''Viszont 3 DVD-nyi anyagot lehet leszedni, szükségem van az összesre, vagy elég az első a telepítéshez, a többi úgyis csak szoftvercsomagokat tartalmaz?''
meg sok is (csak nem talaltam etch netinstall-t, pedig eloszor azt akartam linkelni)
a tobbit majd leszeded netorl menet kozben (foleg, hogy az etch-hez heti 20-30 csomag frissul, csak azok kozul, amit en hasznalok, es az nem sok) -
ngabor2
nagyúr
no, Vladi megint gyorsabb volt... tehát ha olyan helyre telepíted, ahol nincs net, ott az 1. dvd általában elég, meglehetősen ritkán használt cuccok vannak a 2-3. lemezen.
ha olyan helyre teszed, ahol van széles net, akkor viszont 1 dvd-t is felesleges leszedni, hisz ott egy 110MB-os netinst cd, aminek a segítségével csak azt szedi le, amit valóban fel is tesz. -
-
VladimirR
nagyúr
-
bambano
titán
Nem, szerintem szedd le az eccs netinstall cd imaget (kb. 150 mega), és rakd fel a többit hálózatról. Teljesen felesleges leszedni 3 dvd-nyi cuccot, amikor 400-500 megát fogsz feltelepíteni belőle. Hacsak nem melóban, suliban töltöd az image-t és otthon rakod fel net nélkül, mert akkor stornó.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
pawee
tag
Hello
tudja vki hogy hogy kell az LKL keyloggernek megadni a keymap file-t azaz mit kell megadni? mert amiket próbáltam nem fogadta el
/etc/x11/xkb/xfree86/keymap.dir
/etc/vga/null.keymap
ezeket nem fogadta el, találtam vmi olyasmit hogy /usr/lib/kbd/keytables/us.map.gz
ezek közül egyikkel sem működött
köszi előre is!
Minden input az ördögtől érkezik!
-
bnss
veterán
Sikerült feltelepíteni a Debiat, de vmit elbaltázhattam, mert gnome felületet telepített, viszont én KDE-t szeretnék! A másik probléma, nem jöttem még rá, hogy hogyan s miként kell beállítani egy ADSL kapcsolatot! Segítenétek?
Köszi előre is!"Ép hardverben ép szoftver..."
-
-
bnss
veterán
-
ngabor2
nagyúr
igazán jó, összefoglaló debian, vagy linux olvasnivalót nem tudok ajánlani. van egy, de az már pár éve elavult.
csak a /usr/share/doc könyvtárat, a man oldalakat és a howto-kat tudom ajánlani. esetleg a google-t. nomeg ha valamit nem tudsz, lehet kérdezni itt is.
a pppoeconf-os kérdésedre: apt-get install pppoeconf. a dvd-n rajta kellene lennie, és asszem azt be is veszi elsődleges forrásnak.
ha nem, akkor apt-cdrom add
(elég furcsa, hogy alapból nem teszi fel ezt a csomagot. legjobb emlékeim szerint nálam feltette. az ubuntu biztos, hogy felteszi, az meg a debből nőtt ki.)
progi/csomag keresésére az ubuntu topik 1. hsz-ában leírt módszert tudom ajánlani, apt-cache search kifejezés, vagy apt-cache search kifejezés1 | grep kifejezés2
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest