Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    Topikgazda

    válasz Fitzgerald #1645 üzenetére

    Ha erről a videóról beszélsz, én igen komoly összeget tennék rá, hogy ez már azelőtt 10 millió fölött volt, mielőtt a tavalyi E3-as videó befutott volna.

    Sajnos én sem tudom már visszakövetni, de nekem erősen az rémlett, hogy valami 1 millió körüli nézettsége volt. De a tévedés jogát fenntartom, lehet, hogy én néztem be valamit...

    Kommunikáció szempontjából leginkább ott hibáznak szerintem, hogy nem veszik be a leszarom tablettát, amikor be kéne. Ahogy itt feljebb is megfogalmazta már a fórumtárs: ha a célpont (ez esetben a CDPR) bármilyen mértékben receptív egy ilyen dologban, minden adandó alkalommal elő fog csörtetni a barlangjából az Anita Sarkeesian meg a többi feminista, politikai aktivista, elégedetlenkedő, degenerált, stb.

    Én ismét csak azt tudom mondani, hogy szerintem a reakciókkal sincs nagy baj. Ha vergődnek rajta páran, hát vergődnek rajta, ez is hír, emiatt is a médiába kerülnek...

    A CDPR szándéka a kérdőívezéssel nyilván az, hogy jobbá tegye a saját játékát, és hogy valamilyen szinten igyekezzen megfelelni a közönség elvárásainak is. Én úgy érzem, hogy ők ezt eddig elég jól ki tudták egyensúlyozni (még nem kopogom le, várjuk meg a mai gameplay-t), mert ugye bármennyire is arról hallani manapság hogy megváltoztatták ezt meg azt, tavaly elég határozottan kiálltak magukért, amikor a TPS mód miatt kezdett sírni egy hangos kisebbség.

    Szerintem is ez pont arra jó példa, hogy a CDPR helyén tudja kezelni a nyavalygást, és nem fog túl sok energiát pazarolni olyasmire, amire nem érdemes.

    Na, a Rockstar elképesztően jól kezeli az ilyen dolgokat. Pedig ha botrányról, szarkavarásról van szó, akkor az ő játékaiknak alaposan kijut az ilyesmiből. Ők egyszerűn nem vonnak be senkit a fejlesztési folyamatba semmilyen formában, a legtöbb játékuk mégis hatalmas kritikai-és anyagi siker.

    Egyfelől Rockstar mögött ott van a Take-Two Int., több milliárd dolláros vagyonnal, milliárd dolláros éves bevételekkel. A CDPR hozzájuk képest kis hal, és őszinték akarunk lenni, a The Witcher 3 volt az első igazán látványosan átütő sikerült. Nem mintha a korábbi részek rosszak lettek volna a maguk idejében, de azért messze nem kaptak akkora rivaldafényt bárhonnan is nézzük.

    Másfelől nem hiszem, hogy az a jó megoldás, hogy azért, mert X cég így kezel le valamit, Y cégnek is így kellene cselekednie...

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák