Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
L1ZRRR
senior tag
válasz radi8tor #2100 üzenetére
Hát igen, én is így voltam vele mikor megláttam ebből az árból már érdemesebb hozzá csapni egy 10-est és venni itt ph-n használt cuccokból egy full szetett.
[ Szerkesztve ]
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
E1even
senior tag
válasz ScomComputer #2102 üzenetére
[ Szerkesztve ]
"Régen az égre néztünk és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk a porban."
-
-Solt-
veterán
Az IPON-n van H80i, 28ezer körül...
www.smart-bus.hu
-
Erdei88
veterán
válasz ScomComputer #2102 üzenetére
Szerintem mindenképpen érdemes várni a vásárlással, elvileg ugyan annyiba kerül mint a H100. Gondolom az újdonság ereje miatt van ennyire túlárazva
-
Erdei88
veterán
válasz ScomComputer #2107 üzenetére
Mint ex- vízhűtés tulaj, inkább ezt vizecskének nevezném
-
Shokkolo
addikt
Még mindig horror ára van
Nem tud valaki akár használtbanm is de "jóárasított" H100-ast?
Ha valami csoda folytán valaki tud ilyenről írja már meg nekem Privátba.
Köszönöm"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Milka 78
nagyúr
válasz Erdei88 #2113 üzenetére
Azt vágom viszont mint mondtam vidd el gariba,mert az enyém is így dögölt meg.Elősször a lámpák folyamatosan villogtak rajta,majd nem világított és a venti vezérlés is behalt.Ezek után lemonitoroztam a pumpát és 1200rpm-en ment.Szerintem még vártam volna egy pár hetet és megállt volna mint a szög és ez nálad is sanszos.Én is visszadobtam gariba és gond nélkül cserélték.Ha rám hallgattatsz(és van gari) akkor cserélsz és beszerzed az előlapi+átalakítót(biztos ami biztos alapon) vagy kivárod a 100i-s verziót,de tuti nem használnám ilyen állapotban
-
Erdei88
veterán
válasz Milka 78 #2114 üzenetére
Ilyen átalakítót vettem, csak még nem érkezett meg.
H100i-t jó lenne megvárni, mert én csak egyszer veszek egy típust, ha tönkremegy, onnantól kezdve többet soha.
Nincs sajnos itthon a gyári hűtőm se, és két ünnep között nem hiszem, hogy bármit is tudnék intézni. Megvárom a januárt vele, remélem addig kibírja, utána gari[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
-
apollo12
veterán
válasz ScomComputer #2116 üzenetére
milyen vgat hűtesz accelero hibriddel??
-
Erdei88
veterán
válasz ScomComputer #2116 üzenetére
Most ahogy nézegettem, 35k-ért egy vastag dupla radis vizhűtést már össze lehet dobni. Lehet inkább azt veszek
-
Sanci789
aktív tag
Sziasztok. Sajnos nem jártam már itt június óta. Érdemes valami extra infót tudni a H80-asról, ami változhatott ez idő alatt?
Pl. nem lehet azzal mit kezdeni, hogy a gép bekapcsolásakor ne pörögjön fel hangosan a 2 venti? Meg gépen nem tudom semmilyen programmal állítani a fordulatszámot?
-
tibi72
aktív tag
Sziasztok!
A ventilátort vezérlem (automatán vezérli a lap) a CPU FAN-rol. És nem e lehetne hogy a viz pumpát is oda csatlakoztatnám,vagyis onan vezérelném. Mert létezik PWM eloszto is mint pl ez is.
Szerintetek müködne a szivagyu,meg a venti,ventik együtt?? -
Milka 78
nagyúr
Urak!
Az Asetek lclc pumpájának menyin kéne forogni,mert nekem 1300rpm fölé nem akar menni,bárhova dugom is[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
Uraim, egy kérdés:
Úgy néz ki, hogy besikerült egy H100 csak ventiket kell vennem hozzá, mert a gyáriak nincsenek meg.
Nem is ez a probléma, hanem sokkal inkább az h. hova kötöm a 2 ventit?
Az egyiket a CPU Cooler helyére nah de a másikat?
Vagy esetleg létezik rá Y-elosztó? Vagy azt a PWR Fan helyére? Sose volt dupla ventis coolerem....
Please help meeee"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz Erdei88 #2126 üzenetére
1db 4 tűs CPU fan,még 1 db 4 tűs CHA-fan1, illetve 4 db 3-tűs fan csatlakozót találtam.
De ezek szerint létezik Y elosztó. Nem tudsz nekem linkelni egy eladó darabot?
(sejtettem h. valami ilyesmi lesz a megoldás... elvileg párhuzamos osztásnál nincs fesz. esés...)Apropó: milyen ventit ajánlotok a H100-ra? Egy I7 975ee -t kell majd hűtenie, de csak alapon
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
tibi72
aktív tag
-
Shokkolo
addikt
Köszönöm
Azt hiszem egy ilyet akkor be is szerzek, már csak ventit kell lesnem.
Láttam valami normálisabbat már ami fekete keretben fehér venti és elvileg halk is és a légszállítása is egész jó. Csak a tipust nem ismerem
Vagy egyéb ötlet?"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
Köszi
Ilyesmit néztem ki, csak nem tudom mennyire "jó", az AC-kkal eddig meg voltam elégedve és valami hasonló szerkezetre gondoltam:
Arctic Cooling Arctic F12 Pro PWM - 120mm
szerintetek?"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Milka 78
nagyúr
Nagy nehezen beszereltem az Asetek lclc(H50)-es hűtőmet egy NZXT Vulcanba.Miután megvettem a hűtőt,döbbenten fogadtam(nem is értem,hogy nézhettem be ),hogy az NZXT Vulcan házamban 9cm-es hátsó szerelhető hely van csak.Esetleg a tetőventi helyére be rakhattam volna de az meg eléggé gányul nézett ki volna.Így fúrógépet ragadtam(arrébb kellett fúrnom a meghajtó tálcát 25mm-rel) és beraktam előre az egész motyót.A gyári NZXT FN 120RB 12-es venti bement a műanyag előlap alá,majd a radi az immáron felszabadult ventillátor helyére és erre egy Revoltec AirGuard 12-es venti,hogy push/pull-ban menjen ha már megvettem.A felfogatást gyors kötözővel tudtam megoldani,lévén AM3-as lefogatót nem tudtam beszerezni.Kicsit féltam is ettől,de meglepően stabilan,hatékonyan látja el a feladatát és nem is feltünő az egész.
Mint látható a meghajtó beépítő keret sajnos takarja a venti felét(bár vannak rajta nagy szellőző rések) ami nem éppen ideális,de hely szűkében ennyire tellett.A két finoman szólva is halál gyenge ventit egy előlapi panellel teljesen minimumra(kb.500-600rpm)szabályozva használom,mert teljesen hangtalan a gép(a winyó a leghangosabb benne)és az egésznek ez a lényege.A pumpának van egy kicsi finom berregő hangja(a H80-as nálam pl.hangtalanan). Gyanítom azért van,mert a pumpának elég nagyot kell szívnia,mert a radi jóval a pumpa szintje alatt található(a megvételkor úgy rémlik még nem volt hangja). Sajnos a leszabályzás/döntögetés sem segített rajta,mert a hang ugyan úgy megmaradt,de szerencsére ez a hang olyan halk,hogy 1 méterről már nem halható(a Vulcannak teli rács az oldala,mintha nem is volna),de zárt házból szerintem nem is hallatszana ki.Egy kis X3 715e-t hűt 3250mhz-n(1.27v cpu+1.25v nb fesszel) tehát nem kell valami nagyot hűtenie,bár az emel nb fesz miatt azért kicsit fűt.Így 1 egy órás 20 körös linx alatt sem megy 50 fok fölé a hőmérséklet ami teljesen jó.Netezés alatt stabilan 30 fokot tartja hangtalanul.
Feltekerve a két ventit maxra(itt pl már egyáltalán nem halható a pumpa még 20cm-erről sem a szélzaj miatt) ugyanezen teszt alatt 45 fokig kúszott fel a proci hőfoka.
Összességében 4000 forintba kerül az egész mutatvány és ennyiért el lehet vele bohóckodni.Nekem úgy fest beválik,de mondjuk egy komolyabb tuningos,agyonfeszelt X4/X6/I5/I7-es procira szerintem már tuti nem lenne elég(konkrétan a H80 mellett labdába sem rúghat,bár két normális ventivel még lehetne javítani az összképen).[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz Milka 78 #2135 üzenetére
Éééééértem már
Akkor aszsem nézelődök még egy kicsit. Pont az tetszett meg benne, hogy valami hasonló tekinika volt a régi AM2 -es hűtőmön a megoldás (AC Freezer Pro 64) és iszonyatosan halk volt. De akkor még szétnézek, max vezsek gumit csavar helyett"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
tibi72
aktív tag
Sziasztok!
Már egyszer kérdeztem de probálkozom ujra.
Ha van egy H60 v.hütö és PWM (Y) elösztöval a viz pumpát és a ventilátort is PWM FAN ra kötöm.Tuddja vezérelni egyszer mind a kettöt? Inkább az érdekelne hogy nem vezérli tulságosan alacsonyra a fordulatot PWM-re kötve hogy a viz pumpa leáljon? Mi az a also határ h.leáljon a pumpa vagy tudd összhangban dolgozni a ventilátoral? Egy ilyenel kötném összeKöszönöm elöre is!
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Szerintem próbáld ki és kiderül Én tuti nem vezérelném a pumpa szabályzást pwmről mert tök feleslegesnek tartom.Inkább a ventit szabályozd úgy és ha a pumpát nagyon akarod kímélni akkor kösd előlapira,vagy potis vezérlőre.Pl. az én Asus lapom nem hajlandó vezérelni a pumpa fordulatszámát hiába a 4 eres kábel(H50/Asetek lclc). Ráadásul ez igen csak lapfüggő.Nem minden lapnak egyforma a ventilátor vezérlése sem(Asrockon tök más mint az Asus és az MSI lapjain),így ezt elég nehéz lenne megmondani,hogy műkszik e vagy sem
-
grunge
addikt
Van már valakinek tapasztalata a Corsair H80i-vel? Thermaltake Warter 2.0 PRO-val setleg? E kettő között vaciáálnék ha váltani akarnék légről vizecskére..
159 SW 1.9 jtdm <3
-
Shokkolo
addikt
válasz Milka 78 #2138 üzenetére
Van egyáltalán PWM-re tenni?!
Elvileg a pumpát tudod szabályozni eleve 3 fokozatban, és akkor a ventit meg PWM-re rakva simán jó. Főleg mondjuk egy H100 esetében... ha a 2 ventit felcsavarja az alaplap szerintem egy közepes fokozaton menő pumpa csont nélkül elviszi a melegebb procit is... (legalábbis ha megjön a H100-am ez a tervem...)"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
glspeter1
őstag
Sziasztok.
Előző héten rendeltem Ipon-ból egy H80i-t és tegnap jött meg. A beszerelés könnyen ment, de indítás után már kevésbé voltam boldog. A Link teljesen használhatatlan, mert nem tudja felismerni a H80i-t.
Szerintetek mi lehet a probléma ?
Olvasgattam és sokan írták, hogy maga az egység halott. Páran a Windows usb driverével próbálkoztak, volt akinek bejött, volt akinek nem. Hát nekem sem.Élj ma, harcolj holnap. Privát üzenetre illik válaszolni !! :)
-
Shokkolo
addikt
válasz glspeter1 #2144 üzenetére
Esetleg egy másik gépbe ki tudod próbálni?
Azzal el is dőlne h. éle vagy halott-e... (hallottam olyanrl is h. alaplapi BIOS frissítés megoldotta ilyesmit... de vannak fenntartásaim)"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest