Új hozzászólás Aktív témák

  • #93794560

    törölt tag

    válasz eladohardver #20217 üzenetére

    Örülök, hogy egyformán látjuk a helyzetet. Nem lehet hibáztatni a Radeon hívőket, hiszen akik megszerették a kártyájukat, nyilvánvaló, hogy kiállnak mellette. Csak én azt vettem észre, hogy sokan inkább struccpolitikát folytatnak, azaz a homokba dugják a fejüket, amikor a driverekről van szó. Mert itt csak a driverek hibájáról van szó, a Radeon kártyák hardverileg jók.
    A két márka driverei közt az az egyik nagy különbség, hogy az AMD-nél külön, komponensenként is lehet telepíteni az összetevőket, amik nem megfelelő kombinációjával hibát lehet előidézni. Másik hibaforrás lehet, a NET keretrendszer alkalmazása a CCC-hez. Emiatt sok dolog megfelelő együttállása szükséges a hibamentes működéshez. S aki nem tudja, hogy mit hogyan tegyen föl, és mit mivel használjon együtt, az könnyen szívhat vele. De ha mindent jól is teszünk fel, akkor sem használható az adott driver a legtöbb játékhoz anélkül, hogy ne kellene egy másikra cserélni.

    Az Nvidiánál pont ezek miatt van egy majdnem "All in One" drivercsomag, aminek az összetevői megfelelően vannak összeválogatva, mindössze csak opcionálisan ki lehet választani, hogy az adott összetevőt telepítjük, vagy nem. Másrészt a driver kezelőfelületéhez nincs szükség NET keretrendszerre, az anélkül is működik.

    Ezek a különbségek adódhatnak eltérő üzletpolitikából, esetleg eltérő tervezői gondolkodásból, de én úgy gondolom, hogy a külön összetevős telepítés, és a Control Center a legnagyobb lehetséges hibaforrás az AMD-nél. Amikor bevezették, akkor sem igazán értettem, hogy miért a NET keretrendszer-függőséget választották, holott 2004 végéig a Radeonoknál is Control Paneles megoldás volt a kártyák finomhangolására, amihez nem kellett NET keretrendszer, ugyanúgy, mint a NV-nél.

    Az AMD hívőknek írom, hogy ezzel a hozzászólással nem volt célom fikázni, és leszólni a márkát, aki esetleg így érzi, akkor sajnálom. Ez itt az én privát véleményem, és igyekeztem korrekten, trollkodás nélkül leírni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák