Új hozzászólás Aktív témák

  • murdock25

    tag

    válasz Whiteshark13 #1021 üzenetére

    Egy fórum arra való, hogy akinek kérdése, kétsége van, az kérdezni tudjon, szóval semmi gond azzal, hogy ide fordultál. Mindazonáltal kérdés, hogy valóban megfelelő választás volt-e Neked egy ilyen milc gép.
    A gombos zoom alapvetően a kompakt és esetleg bridge fényképezőgépek jellegzetessége, a cserélhető objektíves gépeken nincs ilyen, magán az objektíven tudod a zoom gyűrűt tekerni. Ez a helyzet még a milliós gépek esetén is, az okosok majd körbeírják, de szerintem egyszerűen azért, mert energiatakarékosabb így, meg nem utolsósorban pontosabb is a zoom.
    Egy M50 Mark II A+ azaz automata üzemmódban kb annyi, mint egy jófajta középosztályú versenyautóban a rückwerz. Nem fog úgy menni, mint egy Ford Mondeo orral előre 5-ösben. Egy ilyen fényképezőgép sokkal többet és szebbet tud még azzal a nagy átfogású utazózoom obival is, mint egy iphone, csak meg kell tanulni használni.
    Ehhez olvasni kell, esetleg youtubozni, meg gyakorolni. Ehhez pedig türelem és érdeklődés kell. Ha ezek megvannak, akkor kezdj bele és tekerd el szép lassan azt a tekerőt A+-ról TV/AV majd M módba és csodákat lehet majd művelni.
    Ha nincs türelem és/vagy érdeklődés és rosszabb fényviszonyok mellett akarsz jobb képeket, akkor add el és vegyél 11 Pro helyett 13 Prot, valamivel jobb lesz a helyzet és nincs nyűg +1 géppel.
    Én azzal nem értek feltétlenl egyet, hogy egy kezdő alap DSLR-rel kellene kezdeni, nincs baj ha valaki rászán kicsit többet, de ha nem eleve a fotózás alapjainak a megtanulása a cél csak sokkal jobb képminőség elérése nulla belerakott munka és tanulás révén, akkor nagyobb a csalódás egy drágább géppel.

Új hozzászólás Aktív témák