Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz mike1334 #117993 üzenetére

    A kiskapu az értelmezésben van: én úgy értettem, hogy, a NAV pedig másként és megbüntet...

    Mondom, EKÁER-rel kapcsolatban nem tudtak egyértelműt mondani még arra vonatkozóan sem, hogy egyáltalán rögzítsem-e az adott szállítmányt a rendszerben. Persze az áru már megvolt, a rendszám is, ami azt jelenti, hogy a nyerges vontatót is megrendeltem, ezzel együtt az időpont is adott... Berögzítettem minden fuvart, egyiket megállították az úton ellenőrzésre, szabálytalanságot állapítottak meg, jegyzőkönyv. Felhívtam az NAV-ot, némi telefonálgatás után eljutottam az ügyünkben eljáró előadóhoz, aki közölte, hogy olyan apró hibáról van szó és minősített adózók vagyunk, hogy eljárást sem kezdeményeznek. Majd kiküldték a hivatalos állásfoglalást 45 nappal később, hogy az adott típusú fuvart nem szükséges az EKÁER rendszerbe felvezetni.
    Ezt a papírt beszkenneltem, a speditőr partnereknek elküldtem, hogy ha szükség van rá, akkor az ügyiratszámra hivatkozva szükség esetén hajtsák el az útszéli fináncokat.

    Másik jellemző eset: importálunk padlót, a raklapok darabszámát (így a végleges értéket és tömeget) csak a kocsira rakodást követően tudom meg, esetleg a munkaidőmön kívül, de a kocsi a következő munkanap reggeléig már belép Magyarországra. Ebben az esetben az előre rögzített EKÁER fals adatokat tartalmaz. Úgyhogy nemes egyszerűséggel megkértem a gyártót, hogy a raklapokat, 0 értékű vagy tömegű motyót (katalógusok, minták) külön számlán számlázza ki. Ez a rendszer az összes Nyugat-európai partnernek nyűg, kolonc, a speditőröknek, szállítmányozóknak egyaránt.

    #117992: az adózás valóban szerteágazó, ugyanúgy megvannak a szakterületei, mint például a jognak, vagy az az orvostudománynak. Egy akármilyen szakértőt könnyen a falhoz lehet állítani egy szakterületén kívül eső kérdéssel.
    Mondjuk, pont egy EKÁER képzésen tudtam a szakelőadó adótanácsadónak olyan kérdést feltenni, amire ő is azt mondta, írjam le a NAV-nak... :D

    [ Szerkesztve ]

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák