Új hozzászólás Aktív témák

  • -=RelakS=-

    veterán

    Srácok, ez az újratömörítéses veszteség azért egy kicsit túl van lihegve szerintem.
    Mire gondolok?
    1: VCD. Förtelmes képminőség, 352*288-as felbontás, MPEG-1 codec, 1150kbps bitráta. Ezt nézni sem nagyon volt érdemes, nem még újratömöríteni
    2: DVD. Tűrhető képminőség, főleg a korai tv-ken, akár 720*576-os felbontás, H.262/MPEG-2 Part 2 codec, 9800kbps bitráta. Tehát nagyobb felbontás, jobb tömörítő, hozzá magasabb bitráta. Azért aki hozzászokott a BD-hez, látja, hogy nem egy matyó hímzés...
    3: BD. Ma még fantasztikus képminőség, akár 1920*1080-as felbontás, H.262/MPEG-2 Part 2, H.264/MPEG-4 Part 10: AVC vagy SMPTE VC-1 codec, akár 48000kbps bitráta.

    Tehát az újrakódolt cuccok egyre magasabb bitrátájú, egyre jobb minőséget produkáló tömörítő codeccel tömörített forrásból jönnek/jöhetnek. Véleményem szerint lassan elérünk/elértünk egy olyan pontot, hogy ésszel használva egy újratömörített videón nem fogja az átlagember megmondani, hogy van különbség.
    Itt van pl ez a négy kép. Ugyanaz mind, csak úgy tömörítettem, hogy mindegyik mérete fele akkora legyen, mint a jobb minőségűé. Az első kettő között még nem nagyon látszik a különbség, pedig van bőven.
    Külső tárhelyre raktam, mert a prohardver újrakódolja a jpg-ket.

    170kB
    87kB
    43kB
    21kB

    Tehát nem az a kérdés, hogy lesz-e minőségromlás egy rippelt videóban (lesz!), hanem hogy mennyire zavaró/észrevehető. Felére összetömörítve még szerintem video geek legyen a talpán, aki észrevesz valamit.

    Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

Új hozzászólás Aktív témák