Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz #Morcosmedve #94249 üzenetére

    Akkor olvasd el mégegyszer: "Halkan megjegyzem, a nem tökéletesen belőtt tuning nagyon gyakran először ilyen fura lassúságban, bizonytalanságban nyilvánul meg. " :P

    Nem azt írtam, hogy instabil. ;) Amúgy a videóvágú szoftver az egyik legkevésbé érzékeny program a procihibákra, legfeljebb a végeredményben megjelenő fura képi hibák (ami megint nem mindig feltűnő) lehet árulkodó instabilitásra. Szóval nem kell ahhoz intsabilnak lennie, hogy már bizonytalankodjon. De ha már a belső ECC-nek kell bizonyos hibákat korrigálni, az már meglátszhat a teljesítményen.

    Az enyémben amúgy még nem PCH volt. Maga az X58 gyakorlatilag egy 36 sávos PCI-E vezérlő, amiben van egy QPI link a procihoz, meg egy asszem DMI link az ICH10R déli hídhoz.
    Egyébként nekem azért is fura ez az egész történet, a rendszersebesség tekintetében annyira kicsi a jelentősége már ezeknek a PCH-knak, minden lényeges cucc a prociban van az X99-nél, ahogy a Z77/Z97 rendszereknél is, proci, L3, PCI-E, memóriavezérlő... Ezekhez képest ami a PCH-ról jön, hálózat, hang, tároló már alapból tetű lassú periféria kategória.

    Amúgy már generációk óta nem 0,5-1 hónap, mire épkézláb BIOS-ok jönnek, hanem inkább alsó hangon 3-4. :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák