Új hozzászólás Aktív témák

  • Popes

    őstag

    válasz #Morcosmedve #94084 üzenetére

    "Ezert kell a KRESZ t betartani, ne alljunk meg, mert valaki atmenne, nem szabad, nyilvan, ha lelep nem utod el, de erted, aki melletted jon nem szamit ra h kilep valaki."

    A KRESZ kicsit másképp írja. :)) (a gyalogosok meg sokszor elfelejtik hogy annak van elsőbbsége akinek megadják :((( )

    Kijelölt gyalogosátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni. Útkereszteződésnél a bekanyarodó járművel - kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is - elsőbbséget kell adni a gyalogosnak, ha azon az úttesten halad át, amelyre a jármű bekanyarodik.

    Azt a helyet, ahol az (1) bekezdés értelmében a gyalogosnak elsőbbsége van, a jármű vezetőjének csak olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a jármű vezetője az elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni. A jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel, amennyiben szükséges, a gyalogos átkelőhely előtt meg is tudjon állni.

    A kijelölt gyalogosátkelőhely előtt megálló vagy forgalmi okból álló jármű mellett meg kell állni és továbbhaladni akkor szabad, ha a vezető meggyőződött arról, hogy azt a gyalogosok elsőbbségének a megsértése nélkül megteheti.

    (#94089) hpeter10 Akkor benéztem, azt hittem zebrárol van szó. :B

    [ Szerkesztve ]

    Deus ex machina

Új hozzászólás Aktív témák