Új hozzászólás Aktív témák

  • ViZion

    félisten

    válasz Peaceliker #11989 üzenetére

    Ahogy írták is: az "eltűnt" GB-ok az ún. "over provisioning" miatt van, gyakorlati jelentősége nem sok. Annyi a lényeg, h SSD topik elején soroltakból válassz, nagy difi IRL nincs, még a 64/128 Sata II / III között sem! Ezek csak benchekben jönnek elő, otthoni használatban nem (14 vs 15 sec boot, vagy egy progi 7 vs 9 sec alatt indul... _esetleg_).

    W8 inkáb a chipsetet nem bírja, legalábbis Asus totyikban szidják, mint a bokrot, 970-el nem fain valami.

    Van logouton SSD cikk, kb erre is az vonatkozik: tempet HDD-re, indexelést kikapcsolni, a virt. memóriát kikapcsolni (én levettem 50 MB-re talán, mert pár proginak kellett), meg ilyesmik. HD Sentinellel ellenőrizni, h trim megy-e. Ennyi kb. Túlhegeszteni felesleges (lehet logokat is pakolni, meg ilyesmik), mert nem ezen fog múlni, az SSD-k nagy része vezérlő hibával hullik el, nem a NAND adja fel a harcot.

    Shokkolo: igen, ha hagysz helyet, akkor azzal a vezérlő tud "sakkozni", csak a sok birka teletolja és les, h lassú. Bezony, OCZ-nél is voltak ilyen gondok, 50 % felett "tároló" módra váltott, h csökkentse az írásokat a gyakran használt cellákon - viszont ez a sebességnek ártott. Javították amúgy, magasabb %-nál vált.

    öööö... Samsung, Intel, Crucial, Kingston, Adata, OCZ... mind mehet, ami az SSD topik elején volt.

    [ Szerkesztve ]

    Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Új hozzászólás Aktív témák