Új hozzászólás Aktív témák

  • KillBorn

    senior tag

    válasz duckload #6974 üzenetére

    "Régebben volt amikor aznap nem ment a lövés, simán supportáltam. Itt semmi motiváció nincs, mindenki csak szalad össze vissza! Sima smg vel lövik a tankot, nem doban ammot, medkitet, nem javítják a járműveket, vagy szimplán csak szaladgálnak föl-alá!" - ezt azért nem a játékra kell fogni, hanem azokra akik játszanak vele. A játék minden eddiginél több lehetőséget, és szabadságot ad a játékos kezébe, hogy úgy játtszon ahogy szeretne, ahogy jól érzi magát. Sajnos a legtöbb ember össze-vissza rohangálva, elképzelés nélkül, pillanatnyi benyomás alapján érzi jól magát. Akár sniper medicként, akár assault szerelőként. "Ez itt egy játék waó azt csinálok amit akarok." Mindegyik vagyok, de igazából egyik sem. Így simán elszaladnak a haldoklók meg az égő tankok mellet és nem hatja meg őket, az sem ha kifogytál a lőszerből. Ezen nem kell csodálkozni. A játékosoknak kell eldönteniük, kiválaszatniuk a felkínált lehetőségek alapján, hogy mit szeretnének játtszani, csak ezt nem tudják megtenni mert nincs elképzelésük, rohannak bele a játéktérbe, a nagy szabadságba. És lövik a tankot smg-vel. Erre tart a világ is amúgy. Több, szebb, nagyobb, csak nehezebb megtölteni élettel.

    Csak közben a Battlefield és a többi online FPS már kinevelt egy/több "veterán" generációt, akik már belenőttek egy megszokott rendszerbe, és most ugye a rendszer szépen lebomlik. Mondjuk nekik nem is lesz nehéz alkalmazkodni, mert manuálisan össze tudják legózni a már kialakult játékstílusuk alapján a karaktereiket, új elemekkel bővítve is akár.

    Jelenlegi állapotában olyan a játék amilyen, erősen hiányos, mind technikai, mind tervezési oldalról. Ezek mindegyikén lehet javítani, ha megvan hozzá az akarat és a vezetői hozzállás is. Meg a pénzt meg az idő is. Fél év kemény munkával be lehet fejezni a játékot sztem. Pályákat is minden további nélkül át lehet tervezni.

    A jó irány egyébként szerintem valahol a kettő között van, de valahogy nem sikerült megtartani, és integrálni ebbe a részbe a már jól műkődő, játékosok által szeretett elemeket, játékmódokat. Vagy csak keveset ezekből. Láttszik, hogy lesöpörték az asztalt és mindent előről akartak kezdeni. Nagyok akartak markolni, olyat csinálni ami még nincs. Így sikerült. Egyenlőre.

    Sztem a nagyobb mapok, a 128 fő, a botok, a természeti elemek, a portal mód mind jó elemek. A scoreboard hiánya is érthető valamilyen szinten. Egy részvétel/hozzájárulás alapon működő XP osztással (squadban több jár, utasítás teljesítésés több jár, együtt mozgásért több jár) lehetne terelni a játékosokat a csapatmunka felé, de nálam sokkal okosabb emberek ülnek a tervezőszékben a DICE-nál, remélem rá fognak jönni, hogy erre ekell ösztönözni a játékosokat. A scoreboardot is vissza lehetne hozni K/D nélkül, lehetne helyette valami contribution point (amibe lenne K/D, meg szerelés, ammó dobás, élesztés, sofőrködés, felderítés...) lenne rajt még ping, meg score.

    "I guess your purge wasn't efficient enough, Vader!"

Új hozzászólás Aktív témák