Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Olympos

    aktív tag

    Csalásról:
    Humble bundle jótékonysági akciónak köszönhetően fillérekért tudtam új BF3-at venni nyár végén.
    Mivel admin vagyok, ezért az új accountot arra használtam, hogy ezzel teszteljem szerverünk védelmét, tehát:
    - az alapból futó PB-t, ill. ezek különféle beállításait;
    - az PB és GGC stream adatbázist, amely 100%-ig vagy csak fényképes igazolással rendelkező csalókat tartalmaz, vagy csak olyan csalókat, amelyet a lokális PB csalónak minősített egy ismert csaló program felfedezése miatt számítógépünkön, annak is memóriájában;
    - Metabans-t, ami sajnos szubjektív döntésen alapuló adatbázis, ezért szinte nem is használjuk a PBScreen streamelésen kívül;
    - valamint további egy-két képnézegetőt és PB beálítást.

    Totál kezdőként kb. fél óra alatt már meg is volt az első csaló DLL program, ill. az ezt injektáló EXE fájl és indulhatott is a tesztelés...pedig azt se tudtaom, eszik e vagy isszák.
    Rá 5 percre már 0-as ranggal rohangáltam a szerveren WH beállítással és teszteltem a védelmet, hogy mennyi idő múlva dob ki a helyi Punkbuster.
    Kb. 3-10 percet tudtam rohangálni ölés nélkül, és automata már osztotta is a PB bant. Pedig nem is gyilkoltam.

    Mivel streamelek, ezért hitelesített csalásomról ment az infó a közösbe vagyis a GGC, ill. PBbans adatbázisba, így a legforgalmasabb szerverek 90%-ra már be se tudtam menni, ami jó hír. (A miénkre sem, mivel mi is megosztjuk adatbázisunkat.)
    A kezdő csalók nagy része is az előbbi esetbe fut bele, amely miatt igen hamar el is veszítik belépési lehetőségüket a legnagyobb szerverekre, így kedvük hamar elszáll, mivel mehetnek kisebb vagy népszerűtlenebb szerverekre csalni.

    Az ügyesebb csalók megpróbálják kijátszani a helyi PB beállításokat, de ez is ugyanolyan rizikós, mert szerver oldali PB frissítéssel a helyi PB machinálása ismerté válhat (de csak válhat), ami szintén bannal jár, véglegesen.

    De sajnos vannak olyan programok, amelyek még mindig láthatatlanok és aimbot-tól kedzve wh-n át minden vacakot tartalmaznak és még a PB is eltűri. (Ilyenhez nekem is volt szerencsém.)
    Ezeket a csalásokat adminként úgy lehet észrevenni, hogy nem tudsz screenshotot készíteni az illető gépéről.
    Erre is fel lehet készülni és automatikusan lehet bannoltatni az illetőt, de nem azonnal: úgy kell beállítani a szervert, hogy ne azonnal kapjon bant a játékos mihelyt nem tudom megnézni a képernyőjét, ugyanis screenshotok készítése nem mindig sikeres: pl. lekicsinyített játékról nem fog érkezni screenshot, mert pl. épp kiléptél Winampot állítgatni, de emiatt bant nem lenne jó kapni....
    Egy profi csaló tehát be tud menni bármilyen szerverre, de ha van admin, akkor nagyon nagy eséllyel meg lehet találni az árulkodó jeleket arról, ha vki csal...csak épp sok időbe telik:
    - nincs PB vagy EA guid száma
    - nem érkezik semmilyen screenshot a gépéről
    - ping értéke blokkolt.
    - stb.

    Összességében nem könnyű csalni, a gyanúsnak minősülő esetek kb. 90%-as nem is csalóról szól - inkább csak rinya, mert megöltek -, de aki nagyon akar és van rá tanuló pénze, az meg tudja találni a módját annak, hogy 1-2 kőr erejéig bármelyik szerveren beállítsa rekordját félelem nélkül.

    (Bocs a hosszú rizsáért, nem akartam okoskodni. Tanulgatom én is a védelmi beállításokat, nem is vagyok benne profi - még csak haladó sem, sőt, nincs is benne akkora lehetőség, mint amennyire reklámozzák -, de azt veszem észre, hogy minél szigorúbb egy szerver beállítása, annál hamarabb kapnak bant a vétlen játékosok is szélsőséges esetek miatt...
    ...így az adminokat ne mindig okoljátok tétlenséggel, mert sokszor egyszerűen csak tehetetlenek.)

Új hozzászólás Aktív témák