Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danshee
tag
válasz tagagaba53 #43799 üzenetére
Hát akkor sajnos a VGA halál közeli állapotban van.
Remélem sikerül szerezned egy jót helyette."Być albo nie być oto jest pytanie."
-
tagagaba53
tag
válasz Danshee #43801 üzenetére
8-10 év alatt elvérzett egy pár kártya a kezem alatt,
de speciel ezt a hibát még nem láttam.
Remélem én is hogy jó lesz.
[link]
Jobb híján most ez lesz, ha lesz.
Köszi a segítséget !!![ Szerkesztve ]
- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -
-
TJLavin
tag
Sziasztok, tesztelném a kártyám maximum órajeleit és kérdezném hogy ehhez milyen programot használjak ami szemmel láthatóan jelez ha már bibi van?
-
nonsen5e
addikt
válasz TJLavin #43804 üzenetére
Furmark.
ÉS az én kérdésem:
A napokban cseréltem le egy 650Ti Boostot egy R9 280x-re. Elég nagy ugrás.
Viszont ami nagyon hiányzik az a ShadowPlay felvevőszoftver. "Elvileg" van rá egy AMD alternatíva raptr néven, de az valami katasztrófa. Játékaim felét nem érzékeli (Diablo 3 szerintem eléggé híres...), maradék felére kiírja, hogy nem elérhető a HUD, s a felvevőfelület, katasztrofális.
Létezik valami hasonló hardwares h.264 enkódoló chip alapú felvevőszoftver ami nem eszi meg a videokártyám 90%-át mint a fraps és társai? Mert hiába vettem 2x olyan jó videokártyát akkor ha bekapcsolom a felvevőt és 100fps-ből lesz 20.Ja amúgy az a felvevő HUD is hatalmas és ronda, nekem ne jelenítsen meg semmit, kb. egy egy pixeles villanón kívül, a játékot szeretném látni.
[ Szerkesztve ]
D4: hunPH, nonsense#2596
-
mekker
őstag
Kicsit kilóg a sorból, de lenne itt egy elméleti kérdésem:
Amennyire én tudom, régebben nagyon oda kellett figyelniük a poligon-számokra a készítőknek, míg ma első sorban a játékmotoroktól (és a stúdiótól) függ, hogy milyen részletességgel dolgozzák ki a modelleket, mivel ha nem túl extrém számokról beszélünk, általánosságban elbírják a high-poly modelleket a mai kártyák és inkább a textúrázás és hasonló műveletek terhelik le őket.
A kérdés:
Manapság (játékoknál) mi izzasztja meg keményebben a kártyákat? Pl.: poligon-számítások, textúrázás, fények, effektek stb.Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
esde
tag
Valaki legyen szíves adjon tanácsot kérem.
Mint írtam egy kicsivel nagyobb effektnél (cod2nél gránátrobbanásnál néha elég)egyszerűen lefagy a gép.
De hogy újabb játékot is példának hozzak Deadlight-nál fél perc sem kell és meghal lefagy a képernyő és reset kell. És ugyanúgy bármilyen játéknál. A gépben: ati radeon hd 6750, core 2 duo E6300, 2gb ram és xp rendszer.(tudom használjak újabb rendszert, de csak 2gb ramom van azt is bővítsem meg procit jobbat.) Próbáltam letöröltem videókártya drivert újra feltettem frissítettem nem segített. A videókártya driver kezelőjében rendszerüzeneteknél ezt találtam, ezt írja rá:
"A szolgáltatás (Prime95 Service) a következő hiba következtében leállt:
A rendszer nem találja a megadott elérési utat."
Valami ötlet? -
Danshee
tag
válasz nonsen5e #43805 üzenetére
Hali!
Ha gameplay videókat tervezel felvenni én a DxTory-t ajánlom a legjobb az összes közül!!!
Kicsit utána kell nézni a megfelelő beállításoknak, meg kelleni fog neked egy x264vfw illetve egy lame mp3 kodek, de ha mindent jól bekonfigoltál, már veheted is fel a nagyon jó minőségű kis helyet foglaló vidiket szinte 0 erőforrásigény mellett.Persze a szoftver nem ingyenes, de könnyen be lehet szerezni a fekete piacon.
Ha további segítség kell priviben írj nyugodtan."Być albo nie być oto jest pytanie."
-
WinPho
senior tag
Üdv mindenki! Remélem jó topicba írok.
Adott egy (Win8.1-es) Fujistu Celsius H270 veterán lapos, amire ha telepítem a hivtalos Nvidia Quadro FX770M drivert a gyártó honlapjáról, egyből kékhalált kap, ezzel az üzenettel: VIDEO_TDR_FAILURE(nvlddmkm.sys). Erre a hibára rákerestem, sokmindenhol nézelőttem a probléma iránt, de semmi jót nem találtam. A gyártó honlapján már nem találom a legrégebbi drivert, pedig azzal működne elvileg. (Win7 alatt is csak így tudott életre kelni normálisan)
Remélem tudtok segíteni!I don't believe in the moon, I think it's just the back of the sun.
-
sebijani1982
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte 8600gt 256 MB kártya. Az eddigi helyén nem ad semmiféle képet, másik gépben BIOS és Boot látható+ Windows 7 töltő képernyő. Amint a bejelentkező képernyőre vált a Windows a kép elmegy. A monitor (crt) pedig kiírja, hogy nem jó a képfrissítés illetve a felbontás. Már probáltam azt is, hogy 800×600-ra illetve 75 Hz-re állítom a Windowst, de semmi eredménye.(Ismétlem ezt is csak a másik gépben tudom egyáltalán elérni.) Jól gondolom, hogy a kari elhalálozott? Vagy van van valami ötlet? Másik vidkarival simán megy a rendszer.
"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
dr.amd
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy fontos kérdésem/segítség kérésem!
Egy AMD ati 6970 vga, működik a kártya, de kép nincs
táp csati a helyükön, monitor jó!
Bevizsgált, gpu, fat ic jó!
Mi lehet mégis a probléma? -
troll81
addikt
sziasztok készülök 7970 cf épitésére ehhez kérnék segitséget. hogy tudom össze állitani a két kártya óra jelét? és egyebek.köszönöm elöre is
-
törölt tag
válasz dr.amd #43813 üzenetére
Monitor ledje pislákol, vagy folyamatosan ég? Ventik hogy pörögnek rajta, max fordulat, illetve normálisan?
Más monitorral kipróbálhatod, ha használsz VGA átalakítót lehet hogy az a baja, vagy maga a kártya halt meg.
Nekem is így ment tönkre a HD6950-es kártyám, másnap indítanám be, kép nincs, vga meghalt. -
nonsen5e
addikt
válasz nonsen5e #43817 üzenetére
Na ezt sem fogom megvenni, Shadow of Mordort próbálgattam, ultrán bőven 60-70 fps-em van benne, elindítom a felvételt és beszaggat simán 20-30-ig is. A felvett videóból meg másodpercek maradnak ki...
Komolyan csak az nvidia tudott egy normális felvevőprogramot csinálni?
A kedvencem akkor is a raptr. Tök jó lenne, mert tesztek alapján neten tényleg azt olvastam, hogy az is 0 performance impact, de a játékok felével nem működik mert "nem supportolja". Mi a tökömet kell benne supportolnia? Vegyen mindent amit lát ozt csókolom...Ha veszek egy AverMedia felvevőkártyát akkor az ugye tényleg semmilyen negatív hatással nem lesz az fps-re?
D4: hunPH, nonsense#2596
-
dr.amd
csendes tag
válasz #97716736 #43816 üzenetére
mint írtam, működik, szervizbe is nézték, nincs vele úgy baj, csak képet nem hajlandó adni monitor led folyamatos és írtam is hogy monitornak baja nincs(am 5 monitorral volt nézve)
egész egyszerűen a dvi kimenet halottnak tűnik.cf ben minden bizonnyal menne, de nekem az nem jó... -
perecKING
senior tag
Sziasztok!
Valaki elmondana, hogyan lehet leszedni a vga- ra az accelero hoz mellekelt ragasztoval felrakott ram suniket?Holnap megveszik a gyari hutessel de nem birom visszaalakitani. Nem jon le a kicsike....
Olyan kellene ami tuti! Nem szeretnek a vga-n gyakorolni
-
Jackie_Chan
senior tag
Hi!
2 napja vettem meg a z Asus GTX 970 es VGAmat. I7 4770K és 16 giga ram társaságában használom 27"os monitorral 2560*1440 es felbontáson,Win7 64 bittel.A legujabb Nvidia Driver (16) van fenn,de feltettem az előzőt (11) is és állandóan az alábbi linken található (piros pontok) hibával jeleniti meg a játékokat.
Nem mindenjátékot,de pl. Dead Rising 3,Ryse Son of Rome ,Bf 4ben más hibát produkál,Watch Dogsban pedig az árnyékok vibrálnak.
Mi lehet a hiba és hogyan lehetne orvosolni??[ Szerkesztve ]
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."
-
kiralytigris
csendes tag
Sziasztok. Nemrég vettem egy laptopot, amiben geforce kártya van. Mivel mindig Atim volt így nem nagyon ismerem a Control paneljét. De a beállításoknál nekem csak a 3d beállításokat: -képbeállítások, -3d beállítások, -Physx beállítások hozza elő. Neten néztem videót és ott a monitor beállítása is látható volt. Ezt hol tudom elérni? A 340.x-es verziójú driver van feltelepítve.
-
trancemusic
senior tag
válasz dr.amd #43813 üzenetére
Bios hiba is lehet.Egy próbát megér. :-) Szervíz nem oldja meg,marad a jól bevált házi recept:szerzel egy ősrégi pci vga-t,vagy egy igp-procival szerelt lap is jó.(tuti ha neked nem is vmelyik havernak bizti van olyan gépe.
Pont tegnap silerült egy 6850-t életre keltenem így. :-) :-DD
Bios frissítő progi(winflash) ha látja a kártyát meg az eszközkezelő is (szabványos vga vezérlő) akkor sikerülhet a bios frissítés. :-)
Olvass utána a neten,vagy itt visszafele,josszú lenne elmagyarázni hogy kell...[ Szerkesztve ]
-
dlaj
őstag
Sziasztok!
ASUS P5Q Premium alaplapomba szeretnék még betenni pluszba egy PCI-E videókarit, hogy tudjam használni 4! (négy) monitorral.
Az lenne a kérdésem, hogy megoldható-e, át kell e majd állítani valamit a bios-ban, illetve milyen szoftot ajánlotok négy monitor kezeléséhez.Játszani nem akarok, csak gyönyörködni a sok eladhatatlan monitoromban!
-
dr.amd
csendes tag
válasz trancemusic #43829 üzenetére
köszönöm!!!
-
dr.amd
csendes tag
válasz trancemusic #43829 üzenetére
egy próbát mindenképp megér, mert tényleg nem teljesen döglött.
-
trancemusic
senior tag
válasz Jackie_Chan #43826 üzenetére
Próbaképp vedd vissza az órajeleket mooondjuuuk 10%-val elôször a magét utána a memoriáét.Bármelyik esetben megszűnik akkor hardveres,ha nem akkor szoftveres hiba szerintem... :-/
De a legjobb megoldás:irány a garanciáztatás!!! -
RichiE24
csendes tag
Sziasztok ! A kérdésem a következő lenne: Full HD monitorom van és hogyha 720 p-re állítom a felbontást teljes képernyőre teszi ki nem lessz 2 oldalt a fekete csík aminek ott kellene lenni. Digitális kábellel van összekötve a VGA-val viszont kipróbáltam Analóggal ott probléma nélkül működött a fekete keret. 4:3 működik probléma nélkül. Tudtok ebben nekem segíteni ?
-
RichiE24
csendes tag
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz trancemusic #43834 üzenetére
Holnap kipróbálom .Köszi a segitséget.Windows bug és driver bugra van esély??
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."
-
JoinR
őstag
válasz RichiE24 #43837 üzenetére
Az biztos, hogy nem a legszebb, de hogy képarány-torízással hogy lesz szebb, na az rejtély számomra
Lehet azért volt ott 2 csík, mert analógon felbontásváltás után nem volt újrakalibrálva a monitor (nálam auto image adjustment névem fut). Digitálisnál meg nincs rá lehetőség és nyilván szükség sem, mert magától tudja a legjobb megoldást. -
törölt tag
Sziasztok!
Csak remélni merem, hogy jó topicban teszem fel a kérdést, de úgy vélem, azért ide tartozik.Tehát: a probléma a következő.
Van egy TV, 4 pines S-VIDEO inputtal.
Van egy nVidia 9600GT, 7 pines S-VIDEO outputtal.
Létezik átalakító kábel/elektronika, akármi?Amit idáig néztem, az az, hogy voltaképp csak a középső három pin hiányzik a 4 pinesről, egyebekben teljesen ugyanaz, a többinél nagyobb "lyuk" is, a vele ellentétes oldalon is ugyanolyan a bevágás, szóval... Létezik ilyesmi?
Ja, és ha igen, hol tudok ilyet kapni? Elsődlegesen webshopra gondoltam, amiket én idáig találtam szegényes keresőszó-készletemmel, az a 4 pines oldalon még kihozott 3 másik csatlakozót, amire nemigen van szükségem, mármint, ha jól tudom.
És még egy szerk.: ugye színes képet fog áthozni?
[ Szerkesztve ]
-
trancemusic
senior tag
válasz Jackie_Chan #43838 üzenetére
Lehet driver hiba mert elég új fejlesztés...
Csak szerintem nem.. :-)
Memória hibázik akkor csíkok jelennek meg a térben( néha derékszögű)
Ha a mag hibázik akkor jönnek elő a kis pontok...
Remélem tévedek.. -
WinPho
senior tag
I don't believe in the moon, I think it's just the back of the sun.
-
bookninja
tag
sziasztok!
alien isolationnel kapcsolatban merult fel problemam a geppel, megpedig a kovetkezo:
a bevezeto utan betolt a jatek es a vga ventije felporog maxra, elkezd a kartyan valami kattogni (nem tudom, hogy ez kondi lehet, vagy mi) majd levagja a kepet es csak hang marad, ezen aztan egy jo resettel tudok segiteni. erdekes, hogy semmilyen mas kornyezetben nem produkalja ezt a jelenseget, se mas jatek, se furmark/prime alatt. a tapot mar kizartam, az tuti jo. (gepem: fsp bluestorm 350w, g3420, xfx hd7770)
egyelore azt se tudom eldonteni, hogy a hiba szoftveres vagy hardveres eredetu. ha valaki talalkozott mar hasonloval, megkoszonom az infot.
-
trancemusic
senior tag
Bios hiba is lehet.Egy próbát megér. :-) Szervíz nem oldja meg,marad a jól bevált házi recept:szerzel egy ősrégi pci vga-t,vagy egy igp-procival szerelt lap is jó.(tuti ha neked nem is vmelyik havernak bizti van olyan gépe.
Pont tegnap silerült egy 6850-t életre keltenem így. :-) :-DD
Bios frissítő progi(winflash) ha látja a kártyát meg az eszközkezelő is (szabványos vga vezérlő) akkor sikerülhet a bios frissítés. :-)
Olvass utána a neten,vagy itt visszafele,josszú lenne elmagyarázni hogy kell... -
esde
tag
Köszönöm a segítségeket, kitakarítottam a gépet elég poros volt a vga is, és megjavult. Lehetséges hogy valóban ez volt a baja? Ha ismét lesz ilyen probléma, kipróbálom amit írtatok, köszönöm mégegyszer.
Új hozzászólás Aktív témák
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Farming Simulator 25
- További aktív témák...