Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
tag
Azt megkérdezném hogy nem tudja e valaki mitől lehet az , hogy ha kikapcsolom a gépet bekapcsoláskor van hogy visszaveszi a felbontást 1024x768 ra és 60hz re . .
Intel 7300 a processor , Az alaplap Gigabyte p35 ds4 2giga ram videokártya 3870 ati radeon , táp 500 w lc power . hőmérsékletek nagyon rendben vannak , a videokártyán accelero 1 van már régóta, 40 fok körül van .
Néha az illesztő nem válaszol ilyet is ír , de van hogy csak elmegy a kép egy másodpercre .
Más videokártyával is csinálja ezt . Többször telepítettem már wint is , nem oldódik meg .
Windows 7 proffesional sp1 van , elvileg a legújabb driverrel .[ Szerkesztve ]
Minden napra van egy.....
-
NorbertoEco
tag
válasz solfilo #36551 üzenetére
CPU: Athlon II x3 455 (3*3300MHz)
alaplap: ASUS M4A785TD-V EVO
RAM: 2*2GB Kingmax
TÁP: Nos a táp az egy jó kérdés... azt tudom hogy 500W-osnem szeretnék túl sokat rászánni, de azért tűrhető kártyát szeretnék. 7ezer a határ vagy max 8ezer.
[ Szerkesztve ]
Kérsz egy falat falat? Szólt a falat faló, fa ló.
-
veterán
válasz NorbertoEco #36553 üzenetére
Táp nagyon nem mindegy, hogy milyen. Ha gyenge minőségű, nincsenek benne megfelelő védelmek, halálozás esetén viheti magával az egész gépet. Tápos topic.
Inkább a 4670-est venném, ég és föld a 4550-hez képest ez is, hiába lassúbb valamivel, mint a 3870-es.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Van egy asus geforce engtx560 ti dcii/2di/1gd5 VGAm, és az a kérdésem hogy az első hűtőventi az miért pörög sokkal gyorsabban mint a hátsó??? Amikor játékban vagyok szinte visit az első venti, mig a 2. csak épphogy tartalékkal megy. Így nem értem az osztott ventis megoldást, mert ebből kifolyólag nem sok értelme van.. Valami ötlet?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
NorbertoEco
tag
válasz solfilo #36554 üzenetére
Tudom, hogy nem a tápon kellet volna spórolni, de majd pár hónapon belül az is sorra kerül és lecserélem valami jobbra.
Egyébként meg tudnád indokolni, hogy miért választanád a valamivel lassabb 4670 kártyát a 3870-el szemben?azt azért nézd, hogy nem a sima HD 4670-ről van szó hanem a HD 4670 Ultimate. Én úgy láttam, hogy ez lassabb az alapnál, de az a baj hogy a videokártyákhoz nem igazán értek.
[ Szerkesztve ]
Kérsz egy falat falat? Szólt a falat faló, fa ló.
-
BogyóBP
addikt
válasz BogyóBP #36555 üzenetére
Frissiteni akartam volna a Biost de ezt irta ki:
"your graphics card of current system does not match this vbios", pedig teljesen új a kártya. Mit lehet ilyenkor tenni? Bootoljak be win98ról és onnan futtassam az Exe-t?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, adott egy régebbi gép, Athlon 64 x2 4000+ 2.1ghz, 200gb pata, asus nvidia 7600 256mb, asus m2n alaplap, 2gb ram.
Rossz volt a táp, kapott egy másikat.
Teszteltem, minden rendben volt.
Utána rendesen be is szereltem a tápot és kipucoltam a házat, ehhez kiszedtem a vga-t és az alaplapot.
Mindent rendesen visszaraktam, a gép bekapcsol rendesen, de kép nincs, a monitor nem kapcsol be a készenléti állapotból.
Vgat megpróbáltam kiszedni és vissza, de nem történt változás.Vajon mi lehet a probléma?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
veterán
válasz NorbertoEco #36556 üzenetére
Kb annyit tudhat, mint a 3850-es. A memória órajele nem vészesen alacsonyabb, mint a referencia (1764 vs 2000 MHz 512 MB esetén), csendes a passzív hűtés miatt, fejlettebb, mert tud DX 10.1-et, fejlettebb az UVD motorja (több mindent gyorsít, film, net alatt), kevesebbet eszik mint egy 3850-es, ergo még nagyobb a különbség egy 3870-eshez képest. Illetve ez is jó nagy ugrás a 4550-hez képest.
Ami ellene szólhat, az az, hogy passzív, nem tudni gondolom, mennyire volt jól szellőző házban.
De ahogy nézem, van 4830-as is 8k-ért aprón, az tuti erősebb, mint egy 3870-es.
solfilo
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz NorbertoEco #36553 üzenetére
Annyiért vegyél egy 4850-t inkább mint a 3870 / 4670 ekkel szenvedni..
[ Szerkesztve ]
Üdv.: Zsolt ___> ReVolution!
-
NorbertoEco
tag
válasz --HARDCORE-- #36560 üzenetére
Köszönöm a tippet. Megnéztem és szerintem ilyet fogok venni. Tényleg jó kis kártyának tűnik.
Még egyszer köszönöm a segítségetKérsz egy falat falat? Szólt a falat faló, fa ló.
-
os!
tag
válasz 800.henrik #36537 üzenetére
Arra gondoltam, hogy a felbontás korábban a windowsban magasabb volt mint amit a tv kezelni tud, így húzd le a felbontást a legkisebbre, majd úgy, menet közben kikapcsolás nélkül dugd át a tv-re a gépet és lépcsőzetesen menj felfele a felbontásokkal, hátha. De látom a specifikációban hogy 1080p-t tud, szóval ez esélyes hogy kizárva. Esetleg a frekvenciát állítsd át, hátha az a baja, vagy másik kábellel.
Ha menet közben dugod át a monitorról a tv-re, a vidkártya (bár érzékeli) teljesen ugyanaz megy a kimenetre, szóval attól nem változik meg a kártya által a kimenetre tett jel hogy a tv-re dugod.
Frissítsd a drivert, esetleg másodlagos képernyőként is kipróbálhatod, játszhatsz vele (nview almenü).
D-SUB kimenetére teszed, vagy átalakítod és a HDMI-be tetted?hál'istennek pogány vagyok
-
Tarill
őstag
hy!
win7-hez tudnátok mondani egy gadgetet? gpu observer és a gpu meter sem ismeri fel a 270x-et... :/ win reinstall előtt ami fent volt azzal szépen ment de nem tudom mi volt már az
-
BogyóBP
addikt
A GPU-Z vel lementett bios ugyanúgy teljesen jó backup mintha valami más programmal szedném le?
-
BogyóBP
addikt
Újabb kérdés fogalmazódott meg bennem amire nem igazán tudom a választ. Adott a lentebb emlitett Asus GTX 560 TI VGA, rajta a Direct CU II hűtéssel ami sztem nem a legjobb. Rászeretném szerelni az Artic cooling Twin Turbo II met, de van rajta 2 helyen is gyárilag fekete hűtőborda. Ezeket nem szivesen távolitanám el ha nem muszáj. : . Vagy mindenképp lekell ezeket is szedni?
-
törölt tag
Hello mindenkinek!
Mit tud kihajtani egy phenom ii x6 20k alatt? -
Zoli54213
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy HD 7970-en meg lehet azt oldani, hogy két kimeneten (hdmi és dvi-d) egyszerre kiküldje a jelet? Előre is köszi a választ!
Üdv.
GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
bandras54
aktív tag
Sziasztok! Giga r9 280x-nel mi a kulonbseg az r 1.0 es 2.0 kozott?
-
Toothy
csendes tag
Üdv mindenkinek!
kb 2 napja vettem egy használt videókártyát (amd 3870)
és az vele a bajom, hogy amikor játszok akkor kb 2-3percig megy rendesen utána fél percig lemegy 8fps-re majd újabb 2-3 percig megy rendesen végtelen ciklusba.
Több játékon is teszteltem és mindegyiken ugyanazt csinálja!
lefuttattam egy 3D MARK 06-ot de nem jelzett hibát sőt a teszteken egyszer sem csinálta ezeket a tüneteket!
xp-t használok a 3D MARK meg directX 9-et. először azt gondoltam, hogy a játéokok DX10-es verzióhiánya miatt csinálja, de aztán felraktam a NFS Most Wanted-et és ott ugyanúgy "kötekszik".
Hőfoka 40-60 C° között van.
A válaszokat előre is köszönöm! -
veterán
Sziasztok
Ismerősöm vett egy VGA-t, amihez kapott egy átalakítót. Egyik vége 2 db molex, másik vége meg 8pin-es PCIe csati. - katt Mindenképp ezt kell felhasználnia mivel a táphoz csak 6 pines PCIe csati van. Csak szimplán engem is érdekelne hogy miért van 2 molex a végén. Elég sokszor találkozom ezzel a megoldással, így mondom most már megkérdem.
Esetleg arra gondoltam, hogyha az adott tápnak 2db 12V-os ága van, akkor a 2 molexet külön ágra dugni, így a terhelés jobban eloszlik?Másik kérdésem meg az lenne hogy láttam olyan átalakító csatit aminek egyik vége 6 pines PCIe csati, másik vége meg 8 pines PCIe csati. Ez is valamilyen vga-hoz kapott táp átalakító lehet? Csak mert mind a 2 anya csati, szóval ezt milyen módon lehet felhasználni? katt - - katt
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
DonThomasino
veterán
Mit jelent a saphirenál a with boost?
Minden r9 270x boost?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
mcsabee
senior tag
Sziasztok,
nem tudtam, hogy ez hova szól, úgyhogy ide írom. Szükségem lenne egy 13.1-es AMD VGA legacy driverre 64 bites Win 7-hez (HD4770 a kártya). Link is jó lenne, ha esetleg az van, de kb már 30 perce keresem, és nem találom. Valószínűleg az én figyelmem kerüli el, de például Techspoton van 64 bites, de Win XP-hez, naná, hogy nem 64 bites Win 7-hez... Vagy ha mégis találok 13.1-es drivert, akkor az tutira nem legacy.
[ Szerkesztve ]
Stay a while and listen...
-
vitemerius
tag
Sziasztok!
Ami most van: Leadtek WinFast PX9600 GT (512 MB GDDR3-SDRAM 256-bit)
Kérdés, hogy érdemes-e váltani a következőre: Gigabyte PCIE nVidia GT610 1GB N610SL-1GI
Úgy értem, van-e értelme pénzt kiadni rá, vagy lényegében észrevétlen lesz a különbség.
Előre is kösz a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
os!
tag
válasz Zoli54213 #36572 üzenetére
A hdmi is csak egy kimenet, át is alakíthatod d-sub vagy dvi csativá...de alapvetően a catalystben a desktop managamentnél betudod állítani hogy duplicate legyen a két kimenet. Ha nem boldogulsz így, akkor hydravisionnel próbálkozz. Az kimondottan erre való, ugyanúgy az ati drivernél tudod letölteni.
hál'istennek pogány vagyok
-
VoidXs
nagyúr
válasz vitemerius #36585 üzenetére
Nem érdemes, szerintem még rosszabb is lenne. Legalábbis a nyers specifikációk szerint.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
mcsabee
senior tag
válasz VoidXs #36584 üzenetére
Sajnos ez az AMD oldaláról akarná tölteni, így ez kiesett.
Azért fontos, hogy 13.1 legyen, mert sajnos a monitorom képe egy hangyányit sötétebb, mint kellene, hogy legyen, és driverből finomhangoltam eddig. De most tettem fel 64 bites OS-t, ám a 13.9-es AMD driverben sehogy sem tudtam rendesen belőni, hogy világosabb legyen a kép. Ezért arra gondoltam, hogy ha sikerülne szerezni egy 13.1-es drivert, akkor azzal ugyanúgy be tudnám lőni, mint eddig.
Úgyhogy ha valakinek van 13.1-es AMD legacy drivere 64 bites Win 7 alá, és meg is osztaná velem, az szuper lenne.
Stay a while and listen...
-
Anaren91
senior tag
válasz vitemerius #36589 üzenetére
Hát annyiért nem fogsz a 9600gt nél erősebbet találni.. inkább gyűjts még egy ilyenre mondjuk ha passzív kell[link]
Iponon 26kDe am a sima 1 ventisnek sincs hangja még terhelés alatt sem.. és azt már 17k körül lehet hardveraprón kapni.
[ Szerkesztve ]
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
Gyors válaszra lenne szükségem. Egy Intel G840-ben lévő Intel HD graphics 2000 kiváltására milyen költséghatékony videókártyát ajánlotok, ami azért erősebb nála, és megéri pénzt költeni rá? Inkább Nvidia lenne a cél.
Köszönöm a gyors választ!
Üdv.:
Julot...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
vitemerius
tag
válasz Anaren91 #36591 üzenetére
Köszi a tippet, nem is néz ki olyan rosszul. De már emberemlékezet óta nem volt Radeonom. Anno jó sokat szívtam velük, aztán kezdtem Nvidiákat venni.
Egyébként a mostani 9600gt is ventisként kezdte a pályafutását, de zúgott, mint egy traktor, úgyhogy "ivartalanítva" lett.
[ Szerkesztve ]
-
Anaren91
senior tag
válasz vitemerius #36593 üzenetére
Nvidiába ne vegyél alsókategóriásat... GT610/630/640 mind hulladék... és nem azért mondom mert amd s vagyok hanem mert mind átnevezett vacak. Teljesítményben ennyiért 7750/7770 a legjobb hidd el. 7750 kb 650 szinten van 7770 meg 650 Ti.[link] 16k ért best buy.
Öcsémnek sapphire 7750 e van terhelés alatt sincs hangja. 1280*1021 ben viszi a mai játékokat is(ennyit bír a monitora) de nagyobb felbontásra is elég kompromisszumokkal.
[ Szerkesztve ]
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
Julot
aktív tag
válasz senzaj #36597 üzenetére
Minél kevesebbet, mert nem annyira égető. ezért használt is jó. Nem vagyok nagy játékos, egy játék van amivel játszanék, és elővettem pár év után de 7 fps.-nél nem tudok többet kihozni belőle a hd 2000.-el. ha most ez felmenne 30.-ig, már jó. ennyi az elvárás. De a játék nem komálja a radeonokat, azt tudom. régi gépemen 8800 GT.-vel jól ment.
[ Szerkesztve ]
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 3D nyomtatás
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NBA és kosárlabda topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest