Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gery15
addikt
válasz Dominiator #33700 üzenetére
Ezzel semmi baj nincsen, ezek a 2D-s órajelek, azaz amikor nincs szükség a 3D-sre akkor vissza veszi magát, ezáltal kevesebbet eszik és nem melegszik annyira a kártya.
[ Szerkesztve ]
HyperX
-
VoidXs
nagyúr
válasz Dominiator #33700 üzenetére
Energiatalarékosság. Ha szükség van rá, visszaáll. Nálam is most épp 325 MHz-en áll a VGA, amikor 1150-re van túlhúzva.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Gery15
addikt
válasz Dominiator #33704 üzenetére
Hmm... nem ismerem a kártyádat pontosan csak azt tudom, hogy két gpu van benne. Volt már szétszedve? Lehet újra kellene pasztázni meg kitakarítani a hűtőjét. Vagy lehet, ez így normális.
HyperX
-
Gery15
addikt
válasz Dominiator #33708 üzenetére
Egyel fölötted megválaszolták.
(#33707) VoidXs: Értem.
[ Szerkesztve ]
HyperX
-
tka
tag
üdv srácok.olyan problémám volna, hogy van egy 6970 amire vettem egy A.Peterr hűtőt.Rendeltem hozzá 2 db Wing Boots ventit.A kártyán 4 pines a csati, éppen ezért rendeltem 4 pines csatis ventit, csak a kettőt nem tudom összedugni, mert más a alakjuk.Hányféle 4 pines csati létezik?Most mi szrt csináljak?Esettleg valaki járt már így?
a női hülyeség határtalan
-
Krakesz27
tag
valaki szedett már szét videókártyát?
-
Krakesz27
tag
olyan gondom van, hogy csapágyas lesz a karim de nem merem szét szedni és kéne aki hozzá ért és megcsinálná.
-
manaszon
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy alaplapom, amely PCI Express 1.0-es foglalatú, és szeretnék egy jobb videokártyát, amely PCI Express 2.0-ás. Annak utánanéztem, hogy visszafelé kompatibilis a dolog, tehát elvileg nem gond, hogy az alaplapom PCI Express 1-es verziójú, bele fog férni, és működni is fog a videokártya.
Eddig rendben van, csak az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e ilyen alaplapba PCIe 2-es videokártyát venni, ki tudja használni az alaplap a videokártyát rendesen? Mert ugye az 1-esnek 250 MB/s a sávszélessége, a 2-esnek meg már 500 MB/s. Tehát, az alaplap ki fogja tudni használni a PCIe 2.0-ás videokártyát, vagy igazából csak kidobott pénz egy jobb kártya, mert lefogja?
Üdvözlettel, és köszönettel,
Attila (manaszon)! -
BJanee
tag
válasz manaszon #33715 üzenetére
A kérdésedben végülis benne van a válasz is: mivel a lap csak pci-e 1.0, ezért csak azt a sebességet, szabványt képes támogatni, vagyis, ha beleraksz egy 2.0-s kártyát, vissza fogja venni a sebességét. Az, hogy megéri-e, neked kell eldöntened, én azt mondanám, hogy a jövőbeli esetleges bővítés miatt érdemes 2.0-s kártyát venned, mert ha esetleg valamikor lecserélnéd az alaplapod és ott állnál egy 1.0-s kártyával (nem is tudom, hogy gyártanak-e még ilyet...), akkor szívod a fogad...
Szóval szerintem érdemes, max. addig használod így, de végülis a döntés a tiedrövid az élet, hosszú a sír, addig nyögjön, ameddig bír..
-
babferi
tag
Nem vagyok nagy spiler , de nyugodtan hulyezz le ha hulyeseget mondok . Nem kell feltetlenul a kartyara dugni a ventit . Ha van/szerzel hozza atalakitot akkor kotheted egy szabad tapcsatlakozora is . Pl. en most csereltem a P&V GTX 550Ti-on a gyari hutott egy Accelero L2 Plusra mert behalt ! A karin 2 pines csatlakozo volt , az Acceleron meg egy nagyobb 3 pines , de ahhoz adtak atalakitot es igy egy tapcsatira kotottem . Neked ilyen jolenne gondolom : [link]
... Vicces fiu vagy te Sully , kedvellek ; eppen ezert teged ollek meg utoljara ... - Emlekszel , azt mondtam teged nyirlak ki utolsonak?! - Igen , emlekszem ! - HAZUDTAM ! ...
-
manaszon
csendes tag
-
TaylorXIII
őstag
-
Krakesz27
tag
valaki tudna segíteni vagy ötletet adni a vidikarimhoz?
-
kalap12
tag
Egy kérdésem lenne, fontos lenne, köszönöm. Van egy GTX 650 TI-om, megy minden vele szinte full hd-ben DE egy valami szinte minden játékban zavaró, amit sok helyen olvastam, és senki nem tudja mitől lehet. Van egy egyfajta döcögős effekt, döc döc döc a NFS tavalyi része pl. ahogy megy az autó akár lassan akár gyorsan döc döc döc, ez van a far cry 3-nál is amikor megyek, azt írták ez létező jelenség, de nagyon zavaró. Levettem totál minimumra mindent, akkor is ott a döc döc döc ahogy megy az autó vagy fordul a pályán vagy az ember a játékba, megindul normál sebesség megindul normál sebesség, ez meg fél másodpercenként, és ezt nem tudom orvosolni. Ötletetek mi lenne erre?
-
Rivaul
addikt
válasz Krakesz27 #33721 üzenetére
MIt szeretnél vele csinálni? Kicserélni a ventit? Ha igen akkor az oldalán a burkolatnak a kis csavarokat eltávolítod s leveszed a műanyagot. Utána a venti kábeleket lehúzod szépen a tüskékről. utoljára meg a venti lapátjai alatt lévő 3 csavarral eltávolítod a ventit. Ezután már csak fordított sorrendben vissza kell rakni az új ventit s a többit. Nem tudsz vele kárt okozni a kártyának max külsérelmi nyomokat ha barbár módon esel neki
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
TaylorXIII
őstag
válasz kalap12 #33722 üzenetére
Teljes konfig?
(#33725) manaszon: Ezeknél nem kell aggódnod ezek meg sem közelítik a PCI-E 1.0 határait majd Utóbbit vedd de nem 1gb-ost vagy ha 2gbos árában nézelődsz akkor meg ahogy nézem ott sajnos nincs semmi de picit feljebb van HD 7730 1GB GDDR5 illetve HD 6670 1GB GDDR5 de HD 7730 1GB GDDR5 erősebb.
[ Szerkesztve ]
-
manaszon
csendes tag
válasz TaylorXIII #33720 üzenetére
Igazából még nincs meg, de valamelyiket szeretném ezek közül, vagy hasonló kaliberüt:
1) Gigabyte GT440 (GV-N440D3-1GI)
- 1 GB
- DDR3
- 128 bit
- RAM órajel: 1800MHz
- Shader órajel: 1660MHz
- GPU órajel: 830MHz2) ASUS GT630-2GD3
- 2GB
- DDR3
- 128 bit
- hasolnó órajelekTehát azt mondod, hogy elenyésző a különbség, mert akkor nyugodtabb szívvel veszek egy PCIe 2.0-ás kártyát?
[ Szerkesztve ]
-
kalap12
tag
válasz TaylorXIII #33724 üzenetére
AMD athlon II x 250, 4 gb ram, 650 TI asus 1 gb. Mennek a játékok full hd-ben, DE döcög, akad, de nem azért akad mert nem bírja mondjuk nfs-ben, mert mondom levettem mindent minimumra és az effekteket is, és ahogy mondjuk körbe kanyarodom a házak közt, döc döc döc, meg ahogy megy az autó akkor is, far cry 3-ban is ezt tapasztaltam, sétálok előre és a növényeken látom döc döc döc, megy, laggol, megy laggol, mi az isten ez? Kevés a cpu alatta a x 250-em ? :-/
[ Szerkesztve ]
-
TaylorXIII
őstag
válasz kalap12 #33727 üzenetére
Tomb Raider, Skyrim, Remember Me alatt is? Ezek kevésbé processzorigényes játékok. Egyébként is porcesszorra gyanakszom. 650 Tihez nem elég egy 2 magos proci. Egyébként a vsyncet vedd ki hátha az segít vagy ha egyáltalán be van kapcsolva. Illetve ha nincs bekapcsolva akkor meg kapcsold be. Táp milyen van a gépben? Típusa érdekel szóval nem csak annyi, hogy hány wattos
(#33725) manaszon Milyen konfigba megy egyébként majd?
[ Szerkesztve ]
-
manaszon
csendes tag
válasz TaylorXIII #33728 üzenetére
Még nincs az összes alkatrész megvéve, de egy ilyesmit szeretnék:
- Intel Core i5 760 (LGA1156, 4 mag és 4 szál, 2.80 GHz, 8 MB gyorsítótár)
- Gigabyte H55M USB3 (alaplap, LGA 1156, USB 3.0 porttal is rendelkezik)
- Arctic Cooling Freezer(?) 11 Pro
- az előbb felsorolt videokártyák közül valamelyik
- 550W-as táp (jobb fajtából szeretnék)
- Medion MT6 (gépház)Szerintem egy egész kis használható gépecske lenne ez így. Csak ez a PCIe-s dolog érdekel. Tehát, elenyésző lesz a különbség?
-
kalap12
tag
válasz TaylorXIII #33728 üzenetére
Tehát te is procira gyanakszol...a Core I3 és I5 is két magos, csak erősebb, vegyek olyat alá? :-/ Táp chieftec 550+most kapcsoltam ki a nvidia driver vezérlőpultjában a vertical syncet, de ugyanúgy laggol a kép ahogy fordulok az autóval vagy megyek..érthetetlen, proci kevés alá? :-/
[ Szerkesztve ]
-
TaylorXIII
őstag
válasz manaszon #33729 üzenetére
Most már végképp nem értem miért aggódsz a PCI-E slot miatt Világosan le van itt([link] bocs de revíziót nem írtál így nem feltétlen pontosan erről van szó) írva, hogy PCI-E 2.0 van az alaplapon. Én azt hittem valami rohadt régi lga 775 lap ez vagy valami am2 lap. De most, hogy látom még USB 3.0 is van rajta meg egyébként is lga 1156 szóval annyira nem régi cucc így nem is értem A jóféle 550-es táp az legyen is jóféle a gépházról meg annyit találtam, hogy valszeg mATX és elég hosszú kártya férhet bele. Szellőzése nem tudom milyen lehet Király a proci és ez játékra lesz ez a gép? Mármint ha arra lesz akkor kb a videokártya lesz a leggyengébb benne már ha a házat nem nézzük Egy vinyó sem árt a gépbe egyébként Videokártyából miért ilyen gyengébbeket nézel csak?
(#33730) kalap12: Próbáld ki a játékokat amiket írtam előbb de egyébként én nem tudom pontosan mitől lehet. Processzorra gyanakszom és igen vehetnél egy i3 vagy i5 processzort bár Athlon II x2 250 tulajként inkább AM3 processzor kéne, nem? Bár nem tudom milyen lapod van lehetne akár AM3+ proci is ha tudja az alaplapod
-
KaakukK16
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék kis infót kapni arról,hogy mitől lehet (Battlefield 3-ban) FPS laggom?!ASRock Z87Extreme 6 + i5-4670K lett az új konfig a régi : FX-6300 + ASRock 970 Extreme 3 helyett..
a régi konfiggal nem voltak ilyen fps droppjaim ,hogy 1 fps-re leesik néha a játék, mi okozhatja??A lap nem kap megfelelő tápellátást a régi HKC tápom révén (HKC UPS 550) ? (Ma jön az új FSP raider 650-es)
Vagy a VGA hibája lehet ? VTX3D 7870 2GB... nem klappol az AMD az Intellel ?
Minden driveresen a maxon van frissítve stb...kicsit okoskodtam a játékbeállításokkal is ..mégpedig ha fullra rakok mindent ,akkor nem igazán jön elő ez a dolog,mit gondoltok ?
Esetleg ,ha nem ez a topic a megfelelő,melyikbe tudom ezt a kérdést feltenni?Köszi
-
TaylorXIII
őstag
válasz KaakukK16 #33732 üzenetére
VTX3D 7870 előtt milyen videokártyád volt? HKC 550 Wattos táp iszonyat kevés ide mivel ez gondolom ráadásul még a black edition 7870 ugye? Jól gondolom? Mivel az még többet fogyaszt mint egy 7950.Vagy az FX6300+970 Extreme pársonál is ugyanez a videokártya volt és akkor bírta a táp?
-
KaakukK16
aktív tag
válasz TaylorXIII #33733 üzenetére
Igen ,annál nem volt ilyen...de azért egy 50K-s laphoz (Z87 Extreme 4) több tápellátás kell,ezért lehet a gond?
7870 is cserélve lesz,de csak kövi hónapban... -
TaylorXIII
őstag
válasz KaakukK16 #33734 üzenetére
Előbb még Extreme 6 lapod volt Most akkor melyik? Extreme 6nál a bios frissítést kizártam mivel alapból támogatja a procid bár ettől függetlenül lehet, hogy segítene. De ha nem Extreme 6 hanem 4 van akkor nem sok értelme volt megnéznem... Bár azt írtad 50k és akkor az meg nem lehet Extreme 4 és akkor tényleg Extreme 6. Esetleg próbálj meg egy régebbi drivert(pl azt amivel előtte még jó volt) vagy egy újabbat ha még nem próbáltad bár nem rég jött ki a 13.10 béta szóval akár azt is kipróbálhatnád. Hát gondolom, hogy rádugtad a 8 tűs cpu tápcsatit az alaplapra(már ha van egy HKC tápon ilyen). 7870 mire lesz cserélve?
[ Szerkesztve ]
-
KaakukK16
aktív tag
válasz TaylorXIII #33735 üzenetére
Elírtam...bocs..pöppet már merülök.. extreme 6 van
-
KaakukK16
aktív tag
válasz TaylorXIII #33735 üzenetére
4 tűs a tápcsati...és 8 tűs kéne,ez a probléma forrása akkor?
Én csak erre tudok gondolni,mert a táp az egyetlen ami a tesóm régi "gépéből" még üzemel itten.. -
-
kalap12
tag
ehát te is procira gyanakszol...a Core I3 és I5 is két magos, csak erősebb, vegyek olyat alá? :-/ Táp chieftec 550+most kapcsoltam ki a nvidia driver vezérlőpultjában a vertical syncet, de ugyanúgy laggol a kép ahogy fordulok az autóval vagy megyek..érthetetlen, proci kevés alá? :-/
-
kalap12
tag
tehát te is procira gyanakszol...a Core I3 és I5 is két magos, csak erősebb, vegyek olyat alá? :-/ Táp chieftec 550+most kapcsoltam ki a nvidia driver vezérlőpultjában a vertical syncet, de ugyanúgy laggol a kép ahogy fordulok az autóval vagy megyek..érthetetlen, proci kevés alá? :-/
-
kalap12
tag
..valaki segítsen a problémámon..fentebb leírtam a microlaggolást döc döc, pedig a vga bírja és megy minden vele, csak a játékban zavaró a jelenség nagyon, több játékban is igen
-
KaakukK16
aktív tag
Sziasztok.
Adott egy i5-4670k +asrock z87 ext.6 mellé egy 7870-es előfordulhat,hogy nem szeretik egymást és ezért van a játékban fps droppom?Vagy mert egy 4tűs hkc tápom volt egy extreme 6-os laphoz?
Ma jön a raider 650-esem,ha az lehetett a problem akkor az estére kiderül...Más 5let?
-
TaylorXIII
őstag
válasz KaakukK16 #33745 üzenetére
Egyelőre nekem nincs. Várjuk meg az estét Reméljük a táp a gond Ha ez egy öreg táp ami HKCnél 1 évet jelent akkor érthető 3 év alatt 3db ilyet el lehet használni egy phenom II x6 1100T és GTX 460 SE konfiggal Mondanom sem kell ezt simán bírnia kéne a HKCnek ha tényleg 550 Wattos De hát nagyon nem az
-
varmi2
nagyúr
válasz KaakukK16 #33745 üzenetére
Számoljunk egy kicsit.
A procid ha nincs húzva akkor 84W-t eszik, de gondolom húzva van, ha már k-s prociról van szó, akkor több, legyen 100-120W.
A hd7870 175 tdp-s osztályba van sorolva, ha ez is húzva van, akkor 200W-t simán eszik, lehet még többet.
Számoljunk a többi komponensnek 80-100 W pluszt
tehát:
100+200+80=380W és ez jóindulattal, inkább több.
Na most a hkc-t nem nevezném tápegység gyártó cégnek , oszd el kettővel azt a watt mennyiséget, ami rá van írva. Hidd el a raider után meg fog változni minden.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Mantin
aktív tag
Sziasztok!
Egy Gainward 9800 GT GDDR3 512MB-ot mennyiért lehetne eladni pl. harveraprón?
Egyáltalán el lehetne adni?GTX 1060 - Ryzen 3 1200@3,85Ghz - Corsair 3200mhz - ASRock AB350M Pro 4 - Cooler Master Masterbox Lite 5 RGB
-
TaylorXIII
őstag
válasz Mantin #33748 üzenetére
Igen el lehetne adni. 8-9 ezer forintért de ide írjál és akár azt is írhatnád hány éves és milyen állapotú de szerintem kb annyit fognak írni mint én:
http://prohardver.hu/tema/mennyit_adnal_ezert_a_gepert_alkatreszert_topik/friss.html[ Szerkesztve ]
-
Mantin
aktív tag
válasz TaylorXIII #33749 üzenetére
ezt kerestem köszi!
GTX 1060 - Ryzen 3 1200@3,85Ghz - Corsair 3200mhz - ASRock AB350M Pro 4 - Cooler Master Masterbox Lite 5 RGB
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest