Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Huroq
senior tag
válasz Bandita94 #13300 üzenetére
Hali.
Codec hibára gondoltam én is, de az a baj nincs fenn codec pack (Bár azóta tettem fel, hátha de semmi változás, és töröltem.) Azzal nekem mindig csak a gond volt. De ettől függetlenül szerintem még így is valami codec hiba lesz, de köszi a válaszod[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
Üdv!
Bontottam egy notebook vga-t, most eladnám, viszont bekérdeztek tőlem egy olyat, amiről fogalmam sincs. Tehát mxm II vagy mxm III csatlakozós ez a kártya:
Nvidia P621 V115 VER:3.1 G98-630-U2 512MB (9300M)?
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
port
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki ati/nvidia viszonylatban egy behelyettesíthetőségi sorrendet mondani?
Pl.: 5570 vagy gt240 nagyjából pariban vannak ?
Köszi mindenkinek -
Alister71
nagyúr
Mérd le, hogy az átvezető videók mennyi fps-el mennek. 30-al szoktak javarészt. Elképzelhető, hogy a vga-d ilyenkor úgy gondolja, hogy elég a kártya 2D-s teljesítménye is, és visszaveszi az órajeleket 100/150-re. Azonban ez nem elég az átvezető videók akadásmentes lejátszására.
MSI Afterburnerrel mindenképp monitorozd játkok alatt a vga-t, írass ki vele a képernyőre minden számodra fontos infót. Így könnyen rájssz, hogy hol lehet a hiba.port: nagyjából igen.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
agressiv
addikt
válasz Alister71 #13303 üzenetére
Bírom ezeket a driver maradványos elméleteket, azt, hogy vajon mi köze lehet az nvidia drivernek az AMD-hez, meg a windows-nak a fényerő ratyiságához.
Gondolkodj egy kicsit, bár látom az nem megy és képtelen vagy saját véleményre, csak a sablon szöveget nyomod.
Hát még a borz.....
-
Huroq
senior tag
Először is köszönöm a kommenteket.
(#13304) Boogie33:
Megpróbáltam sajnos ezt már és a hiba ugyan úgy jelentkezik.(#13307) Lord Vader:
A videó alatt 60 fps-em van. Megnéztem a kártya órajelei és videó közben is maxon van. Tehát sajnos ez is ki lett zárva.(#13308) kungzi:
Sajnos már ez a driver is volt fenn :/ és semmi javulás.Még egyszer köszönöm a segítségeteket. Újrarakom a win7-et mert már mást nem tudok. További kellemes napot.
[ Szerkesztve ]
-
kzs74
csendes tag
Sziasztok,
Vettem egy HD 6670 ultimate kártyát, de beüzemelés után (driver install, stb..) "hidegindításkor" kékhalált produkál, majd újraindul és utána tökéletesen működik. Sima újraindításkor nincs kékhalál. A Windows debugging tool a kékhalál okát az atikmpag.sys file-ban látja. Utána olvastam más fórumokon is, ahol a standard válasz az ati driver újratelepítése, esetleg régebbi verzió használata. Mindet kipróbáltam, de a helyzet ugyanaz. Az egyetlen dolog amit még nem sikerült megcsinálnom az "ajánlások" közül az alaplapi VGA kártya kikapcsolása. BIOS-ban a letiltása nem lehetséges, csak azt tudom beállítani, hogy a PEG eszköz induljon először és ha az nem található, akkor használja az alaplapit. Alplap típusa: Gigabyte G31M-ES2L.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
cashback
őstag
válasz agressiv #13310 üzenetére
Ez nem csak elmélet...
Nvdia vs AMD driver tud gondot okozni egymásnak. DX-ben is vannak saját fájljaik, de van nagyon sok egyedi vackok is.
Tegnap telepítettem fel egy játékot ami külön Physix drivert kért, ami Nvidia... amihez nekem annyi közöm van mint a m.kkomnak Jeruzsálemhez.
A windowsnak annyi köze van a fényerő makisághoz, hogy az kezel minden eszközt???
Lehet bármilyen drivered, ha a windows utálja, nem engedélyezi, rosszul kezeli.Értesz te egyáltalán a számológépekhez?
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
agressiv
addikt
válasz cashback #13313 üzenetére
Sosem okozott még gondot nálunk többféle driver, mivel folyamat cserélgetve vannak a különböző kártyák a tesztgépekben és itthon is sokat cserélgettem és sosem volt ilyen problémám. Az, hogy egy gépen maradt file amit nem is használ semmi gondot okozzon nonszensz. Ha esetleg használja is akkor nyílván kell neki és a DX része ami mindíg kelleni fog.
És ha elolvasod a történteket láthatod, hogy elmondta a tüneteket, én elmondtam, hogy miért van, utána, hgoy mit csináljon és végül kiderült, hogy igazam volt. Aki nem gyépés annak ez egyértelmű..
amúgy:
Ha a windows nem engedi a drivert indulni akkor nem is fog működni és a 640x480-at fogod élvezni mindenféle gyorsítás nélkül. Konkrétan ez történik, ha egy AMD5xxx vagy GTX4xx-től újabb kártyát raksz 1.1-es 4x PCI epresszbe, ugyanis hiába megy fel a driver nem képes elindítani a kártyát és semmire nem lehet használni.
Tegnap telepítettem fel egy játékot ami külön Physix drivert kért
A rendszerszoftver nyílván kell neki, merta physx benne van a motorjában és anélkül nem megy.
Értesz te egyáltalán a gépekhez?...
Ja és csak a poén kedvéért amíg az AMD driverei után registry-t kell pucolni, hogy visszaálljon alapra addig a másik oldal megoldotta ezt egy clean installation lehetőséggel és máris tiszta a driver, a control panel stb...
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
Alister71
nagyúr
válasz agressiv #13314 üzenetére
Egy friss windows telepítés sok gondot megold. Sok hardver csere nem tesz neki jót. Elég sokszor előfordult, ahogy olvasgattam, hogy a vga csere után, a régi kártya órajelein működött az új. Hiába törölték le a drivert, és rakták újra.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
cashback
őstag
válasz agressiv #13316 üzenetére
Nálam max 2órát vesz igénybe egy teljes telepítés... A legtöbb esetben sokkal célravezetőbb újratelepíteni a gépet mint szívni vele napokat, hogy ugyan mi lehet a gond.
Sok gondot okoz a telepítés? Becsukot szemmel is fel tudok telepíteni egy gépet... bár nem dolgozok a gép iparban és nem is vagyok agyon kocka, de nem egy bonyolult művelet.
Bios (ha nincs lehetőség popup választásra), boot setting - cd/dvd - elment, kilép - lemez betesz - any gomb megnyom XP esetén: - javítás/telepítés? telepítés... elfogadom f8, partició? c: (törölhetem is akár), formázás? Másolás, újraindít... név, gép? nyelvi és területi beállítások /idő? hálózat? (esetleg még kódot is kérhet valahol valamikor)AMD esetében is van tiszta telepítésre lehetőség.
"640x480-at fogod élvezni mindenféle gyorsítás nélkül"
Xp esetében ez még helytálló is lehet. Viszont ott is már 800*600-ban indít driver nélkül (amit egyből át is állít 1024*768-ra - standard vga ként kezelve).
Ha 640*480-ba vált és nincs más lehetőség ott az oprendszer vga driverének is kalap van, nem a vga hibázot. Megint csak egy user error.Ha vissza olvasol folyamatosan fikázod az AMD kártyákat de csak te és az ismeretlen forrásod az akinek nem tetszik valami...
Továbbra is fenntartom az álláspontom... szűk látókörű és csak affektáló egyének ne osszák az észt.
És én nem értek a gépekhez...
Tényleg... van aki ért hozzá, de én nem... sima natúr felhasználó vagyok. Plusz extra tudással.Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
agressiv
addikt
válasz cashback #13317 üzenetére
Viszont ott is már 800*600-ban indít driver nélkül (amit egyből át is állít 1024*768-ra - standard vga ként kezelve).
Ha 640*480-ba vált és nincs más lehetőség ott az oprendszer vga driverének is kalap van, nem a vga hibázot. Megint csak egy user error.
Nem, mert indulna a telepített driver, viszont nem tud indulni és nem rakja fel ilyenkor a szabványos vga drivert sem.
Én vagyok szűk látókörű? tudod egyáltalán mit jelent? Most erre mégis mit mondjak, hogy ne legyen személyeskedés és ne cirkuszoljanak nekem...
Sok gondot okoz a telepítés? Becsukot szemmel is fel tudok telepíteni egy gépet... bár nem dolgozok a gép iparban és nem is vagyok agyon kocka, de nem egy bonyolult művelet.
Nem a windows-al van a baj, hanem a programokkal és azoknak is a beállításával stb
.
Mivel látom, hogy nem sikerült felfogni, hagyjuk ezt inkább, mert a hűtőszekrénnyel is több értelme van vitatkozni..Lord Vader
Elég sokszor előfordult, ahogy olvasgattam, hogy a vga csere után, a régi kártya órajelein működött az új. Hiába törölték le a drivert, és rakták újra.
B+ az órajelet a BIOS vezérli... Hacsak nem volt valami OC program a gépen ez teljesen nonszensz..
Ha volt program akkor user error van és igen, ezt hívják user errornak.
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
Boogie33
senior tag
Srácok , ha lehetne egymást köpködni tiszta nyál lenne minden . Ménem fejezitek be,tanácsot lehet adni azért van a fórum , de nem kéne kommentálni hogy azt megfogadja az illető vagy nem. Ennyi.
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
prmcsk
addikt
Halihó.
Nem átlag felhasználós VGA-k ról szeretnék tanácsot kérni, a hozzá értőktől...
Egy "nyers" mozifilm készre konvertálására renderfarmot hoznánk létre. Egy másik topikban már körvonalazódott szinte minden, az ismertetett anyagi és technikai ismérvek alapján.
A renderelés, a VUE10 program, saját fájlformátumából lenne tömörítetlen AVI-ba konvertálva.
Ehhez négy ilyen gép lenne, gigabites hálózatba kötve és egy közös adattárba dolgozna.i7 2600K = 75k
ASrock Z68 Pro3 lap = 26K mert bármilyen lapot választok is, no tuning...
DDR3 = 4x4GB 1600Mhz ram = 25K
Chieftec 500W = 13K
SSD: OCZ agility 120GB = 37K
VGA: PNY QUADRO 4000 = 210K
Ház = 12KEgy lényeges kérdésem volna:
Erre a munkára és a CPU-val való együtt dolgozásra alternatívaként felmerülhet e mondjuk az AMD FirePro™ V7900 VGA-ja is ? Jobb lenne e az előzetesen kiszemelt nVidia Quadro 4000 PNY kártyájánál ?[ Szerkesztve ]
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
fatal1ty1984
őstag
valaki tudna nekem segiteni,hogy milyen vga-t vegyek?
nvidia gtx 295
ati hd 5870
nvidia gtx 560tifogyastás az mellékes
-
Apone33
őstag
válasz fatal1ty1984 #13322 üzenetére
560ti-re szavazok!
Mert ugyanaz a teljesítménye mint az 5870-nek, de újabb kártya annál, meg támogatja a physx-et is pl.
[ Szerkesztve ]
Play Hard!!!
-
csucsbicep
nagyúr
válasz fatal1ty1984 #13322 üzenetére
GTX295 felejtős. 5870 vagy GTX560Ti, de inkább utóbbi.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz csucsbicep #13325 üzenetére
mia baj a 295-el? elvileg hozza a 48 szintjét és van hogy megis előzi pár játékban
-
csucsbicep
nagyúr
válasz fatal1ty1984 #13326 üzenetére
Öreg, sokat eszik, 2gpu-s, nagy táp kell hozzá, nagy hő miatt könnyebben elromlik stb.
-
Apone33
őstag
válasz fatal1ty1984 #13326 üzenetére
Nem mai darab, meg nem minden játékhoz elég a 896vram, legalábbis nekem azt mondták rá anno.
Play Hard!!!
-
Apone33
őstag
válasz fatal1ty1984 #13329 üzenetére
Én a 3-ik 480-at használom, mindenféle hiba nélkül, az tény ha húzza az ember akkor nagyon sokat eszik, de amúgy semmi baj sincs vele, erő is van benne bőven. Sli-be is próbáltam őket, de szvsz full hd-ra elég 1 db is. Driver terén még nem volt gondom vele, atinál megsett az ilyen.
Play Hard!!!
-
droving
aktív tag
Hali!
Van egy Asus 5870V2 kártyám.
A mai napon elkezdett pöttyösödni a képernyő.
A hiba sok mindenkinél megjelenik és ezt a smart doctor nevű programmal lehet orvosolni.
Csak , hogy nállam még ez sem segített annyira.
Viszont ha teljesítményre rakom a sajátgép-ben.
Akkor nem annyira szembetűnő.
A problémát minél előbb orvosolni akarom !
Ezért aki tudna nekem segíteni ,az írjon privátban.
droving felhasználónak 145 pozitív értékelése van a fórumon!
-
droving
aktív tag
Nem tudom minek nyilt akkor ez a topik.
Ha mindenre az lenne a válasz , hogy garancia.
Ez nem olyan probléma amire itt egyesek gondolnak.
Ez egy típus hiba.
Bejelentkezéskor , leállításnál például nincs ez a probléma.
Ha pedig leszedem a catalystit és gyári hardverel futtatom , akkor semmi probléma nincs !
Youtubon van egy kis videó ahol mutatják az órajel húzásával lehet ezt megoldani.
De nekem nem sikerült lekoppintani mert nem annyira részletes videó , mert inkább csak beszél róla.
És a smart doktor programot mutogatja.
Más külföldi honlapon pedig bios resetet ajánlanak hozzá.
Amit én magam speciál nem szívesen hajtanék végre.
Tehát ha van olyan szakember esetleg javító , aki tudna segíteni.
Annak minél előbb várnám jelentkezését.
Remélem lesz itt valaki , aki jobban konyít ezekhez a dolgokhoz és tudna segíteni.
-
DonThomasino
veterán
Csak nekem van gondom az új ATI driverel 6850 nél?
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
droving
aktív tag
Értem.
Nagyon sokan hivatkoznak az úgy nevezett " smart doktor" programra.
Állítólag ott kell valamit beállítani , és eltűnik ez a fajta pöttyözés.
Esetleg tudna nekem valaki ajánlani egy megbízható budapesti VGA szerelőt ?
-
droving
aktív tag
Értem.
tudom ,hogy minden szerelő más árral dolgozik.
De sacper kb mennyibe fog ez fájni ?
-
FingR86
őstag
Hali mindenki. A kérdésem az lenne: ha a vga-n a core voltage-t elkezdem lentebb tornázni, abból ugye nem lehet baja a kártyának ?
-
Repsol600
addikt
Sziatszok.
Van valakinek tapasztalata ATI + Nvidia Hybrid megoldásokról? Elvileg sokat dob a teljesítményen bizonyos játékoknál. Ha bevát lehet én is kipróbálnám. -
Dani_kp
addikt
válasz Repsol600 #13343 üzenetére
Nem mai cikk, de anno engem is érdekelt és elolvastam.
Én lemondtam róla, mivel nem vagyok akkor játékos, hogy mindenféle-fajta játékot végig játszak. Amikkel meg sokat játszottam ott meg nem volt physx támogatás, vagyis nem kamatozott volna belőle semmit, hogy ha meg is csináltam volna.
https://ingatlan.com/33821564
-
Repsol600
addikt
OK, köszi a segítséget.
Majd körbenézek a fórumon.
Nem egy drága kártyára mondjuk egy gt220-230-ra gondoltam ezek olcsók ha nem jön be akkor megmarad tartalék kártyának. -
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest