Új hozzászólás Aktív témák

  • Lazarus911

    aktív tag

    Üdv!
    Sajnos segítségre szorulok.

    Adott egy samsung np300e5c laptop.

    Én nem is értem miért nem lehet alapból ki e lépkedni a biosba, és megválasztani hogy honnan bootoljon a gép. A papírformákat mind végigpróbáltam, egyedül csak akkor engedett be a biosba, ha a win10 alól indítottam újra, hogy hozza be az uefi-t de akármit módosítottam, nem csinálta. Billentyűparancsokra egyáltalán nem reagált.

    Na a lényeg hogy csak úgy sikerült pendirve-ról bootolni, és telepíteni a windows-t ha kikapcsoltam a biosban az OS Mode Selection-t cmos-ra állítottam. Na akkor egyből cd-t keresi bootra, vagy a pendirevot, viszont a telepítésnél nem engedi telepíteni a windowst, mert vmiért nem lehet telepíteni a friss partícióra. Gondolom, mert biosból ki van kapcsolva az uefi-s rész, de egyszerüen nem enged belépni a biosba a laptop.
    Hiába nyomkodok bármit, nem enged. bekapcsol, bejön a phoenix, de hiba nyomom neki az f2-t vagy a f4-et (secure) egyszerüen csak bootolni akar és ha nincs benne pendrive, akkor újra indul.

    Én eleve nem is értem mit képzel magáról akármelyik gyártó hogy a boot menüt ne érhessem el.
    Mit tudok csinálni? A win telepítésnél a javításnál van olyan opció hogy parancssor indítása, de gondolom onnan nem lehet a biots elindítani.

    Tehát hogyan indítom el a biost?
    Köszi!

    (Bocs az előző nem válaszként szerepel)

Új hozzászólás Aktív témák