Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
LámaZ
addikt
válasz zambogyuri #3950 üzenetére
Első körben ajánlom elolvasni a blogom, hogy képben legyél.
2. körben, ha jól megy a gps Androidon, mákod van.
Ekkor érdemes navigálni vele.
1. ajánlatom, ha nagyvárosban laksz és van mobilinterneted: waze
2. ha nincs mobilnet: Google Térképek, de nem biztos, hogy sima ügy lesz az off-line térképek letöltése.
--..........Én is kérdezek, hátha tudja vki: a google hová menti az off-line térképeket?
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
zambogyuri
csendes tag
Azta
Nagyon köszönöm a blogot. Érdemes volt átolvasni sok tanulság szűrhető le.
Nem nagy városban lakom,hanem faluban,de sokat utazom.
Nincs még mobilnettem,de itthon van wifi és így le tudok mindent szedni gyorsan.Erre gondolt mikor írta a mobilnettet. Letölteni a térképet és amit kell?
Elnézést ha hülyén hangzik,de nagyon kezdő vagyok
Nekem Sygic: GPS Navigation van most fent,de nem vagyok megelégedve. Igaz full verziót tudtam egy helyről letölteni,és kezdetnek csak Magyarország érképet használok, de sajnos hiányolok egy dolgot amit észre vettem. De kipróbálom amit a második helyen írt.
A gps-em szerintem elég jól működik, nem kell sokat várni és már fogja. Szobában ahol 70cm vert fal van, ismerősöm gps jelet sem tud fogni. Kint szabad ég alatt is nehezen még akkor is ha fent vagyunk a dombokon,mert amúgy völgy részben lakom. De én nekem az ágyban fekve max 10 mp és fogja is. Igaz új tab2 7.0 van. Elméletileg azt mondták,h legújabb rajta minden. Ha hazudok,akkor utánuk.Köszönöm szépen
-
zambogyuri
csendes tag
Tisztelt LámaZ!
Kicsit ég az arcom,h ismét segítséget kérek, csak elakadtam. Feltettem a Waze-t.
Hogyan tudom beállítani,h mutassa a házakat? Illetve ne csak az utakat mutassa?
Köszönöm -
LámaZ
addikt
válasz zambogyuri #3953 üzenetére
Szia!
A waze-ben a házszámozás nem megoldott. Elindulás előtt javasolom megkeresni a pontos címet a local.google.com-on, utána kb. belőni a waze térképen, és gyakori használat esetén felvenni a kedvencek közé.Legyen minden jó!
-
LámaZ
addikt
válasz zambogyuri #3952 üzenetére
Igen, erre gondoltam.
Ami engem illet, ha csak el akarok jutni egy címre minden gond nélkül, akkor a Windows CE alapú iGo-t használom. Gyorsan fog műholdakat, tartja a jelet, pontos. Ha lenne hozzá TMC is, csúcs lenne. Talán sikerül megoldani.Az androidos eszközöm sajnos nem működik kifogástalanul, pedig 5x annyiba került, mint a fenti. Ha épp jól működik, akkor a waze-zel használom.
Kár, hogy nem minden kínai androidos gép gps-e jó, mert pl. túrázásnál egyértelműen a műholdképpel dolgozó alkalmazások, mint amilyen a Google Térképek felülmúlhatatlanok.
Apropó, ha van is mobilnet, akkor is érdemes letölteni az off-line térképeket, mert kint a mezőn valszeg nem lesz 3G. Erdőben még a GPS-vétel is gpnd, ezért fontos, hogy a GPS-vevő érzékeny, modern legyen.Legyen minden jó!
-
zambogyuri
csendes tag
válasz zambogyuri #3956 üzenetére
Amiért megtartom a waze-t,h tetszenek a funkciok. A trafi jelző,úthibák,lezárások stb stb. Ehhez kell net mikor használom útközben?Akkor már hagy lássak tisztán azért kérdezem
-
LámaZ
addikt
-
zambogyuri
csendes tag
-
LámaZ
addikt
-
zambogyuri
csendes tag
elnézést most olvasom,h elirtam valamit.
a hülye szót. nen önre értetem,hanem magamra
eredetileg azt szeretem volna, HOGY NEM LEHETEK ILYEN HÜLYE,H ENNYIRE NEM ÉRTEM A NAVIKAT. Én magamat szerettem volna lehülyézni,csak kapkodtam,és nem jól irtamElnézést a kellemetlenségért mégegyszer
köszönöm -
DM43
őstag
válasz zambogyuri #3959 üzenetére
A navigálás gps alapján történik, nem net alapján. Akkor minek az offline térkép?
Azért az nem mindegy, hogy a teljes térkép a gépen van (offline), vagy ahogy haladunk, az adott hely környéke folyamatosan töltődik le (online).
[ Szerkesztve ]
-
zambogyuri
csendes tag
Köszönöm szépen, már kezdem kapizsgálni.
Jól gondolom,h ha letöltöm valahonnan a ful verziót akkor nem kell net neki. például,most fent van 2 is. waze,neki kell a net anélkül nem indul. de a igo fullhoz nem kell. csak az a bajom amit most vettem észre eddig,h nincsenek házak,csak utcák, és waze-z képes elég sokáig keresi a gps jelet.
még azért keresgélek navikat, mert egy blogban találtam egy listát,amit kipróbálok, mert mindenkimást javasol.köszönöm a kielégítő választ
kellemes vasárnapot -
draff
aktív tag
Tegnap jöttem haza az 5-ös úton, a GPS-em a fix sebességmérő kamerákat bizony elég intenzíven jelezte.
De a valóságban, bárhogy bámészkodtam, én csak néhány darabot láttam meg. Létezik olyan, hogy már leszerelték őket, de a régi POI azt még mindig tudja? ... és jelzi?Lehet külön csak a POI-t frissíteni, vagy az a térképpel mindig együtt van?
-
MODERÁTOR
válasz zambogyuri #3965 üzenetére
Kedves zambogyuri,
Azt hiszem elég egyértelmű volt Bog hozzászólása az iGO Primo topikban. Ha OFFline navigációt keres, a Sygic és a Navigon a megfelelő ellenösszegért megvásárolható a Google Play storeból.
Ha ingyenes megoldást szeretne, azok általában online navigációk (mint a waze és a google maps navigation), de ehhez megfelelő mobilinternet kapcsolat szükséges.
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
nemcso
őstag
Speedcam poi-t tölts le (fix, mobil), majd másold a \content mappába.
A poi-k frissülése attól, függ, hogy a készítő mikor frissíti azt, vagy készít újat.Fix sebességmérőket is lehet áthelyezni, kikötni (nem igazán jellemző), de lehet hibás poi is.
[ Szerkesztve ]
Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
M62-501
csendes tag
Ugyan már, LámaZ...az én "kacatnak" és "gagyinak titulált gps-em a felhős égbolt ellenére és a vastag tégla és betonkoszorúk+ felsőszint ellenére is remekül látta/látja a műholdakat. Igaz, nem is 40 usadolcsis "hipergagyi". És csak SirF III-as. Az a SirF V által említett majdajövőbensugárzotttípusújelekre meg csak annyit:ha az a mi életünkben el is jön, akkoris szerintem egy jódarabig még utána is fognak előzőgenerációs jeleket sugározni a műholdak márcsak a lefelékompatibilitás elmélete miatt amit ugye a számítástechnikából is ismerünk a szoftvereknél többek közt.
-
M62-501
csendes tag
Ehehe...offlájn térkép erről az offline internet jut eszembe...olyan mintha azt mondanám, van internetem csak épp nem csatlakozik a hálózathoz. Vagy van egy tv de offline kint a dombon mert se áram se antennajel odakünn. Na jó ez nem jó példa mert már van földfelszíni, szinte bárhol fogható antennajel.
-
M62-501
csendes tag
Draff lehetséges de súgok:ha szereltek is le mostanában kamerát, most csak felszerelni fognak, több milliárd forint értékben...úgyhogy kevesebb nem lesz az tuti...meg még egy jótanács...én mint notórius gyorshajtóüldöző, azt tanácsolom, inkább a km-órádat lesd és inkább tartsd be a sebességhatárokat, a veled egy útszakaszon közlekedők is haza szeretnének valakikhez érni!
-
M62-501
csendes tag
Egy kérdés: Igo 8 (8.0.0.49545) menü/beállítások/térképnézet/színek beállításnál átállítom pl. automatikusra és a készülék illetve a navigáció program ki-bekapcsolása után nem tartja meg ezt a beállítást. Ki tudja, mi a gondja, vagy ez így normális?
-
safy
tag
Sziasztok,
Szereztem 1 LST-GPS típusú gpst...98as térkép fut rajta...Win ce 4.2. ...tudna nekem valaki segíteni privátban a frissítésben, hogy picit frissebb legyen?Amit találtam a hátulján: LST-GPS07 1134189Nagyon szépen köszönöm.
Xbox one X + LG oled 65" c2
-
draff
aktív tag
válasz zambogyuri #3965 üzenetére
Meg.
Ha jól látom a tipusszámán, iGO 8.3.4.117940.
"2009-es" kiadás.És hogy offine-ban működik-e?
Sajnos annyira nem értek hozzá, így azt sem tudom, mi az az "offine". -
draff
aktív tag
válasz M62-501 #3970 üzenetére
Apám, én többnyire betartom a sebességkorlátokat.
Ezeddig még csak kétszer meszeltek le, holott már csaknem 40 éve vezetek.
Az egyiknél 300 pénzt kellett kicsengetnem valami sárga postai utálványon okmánybélyeg formátumban, (Biharkeresztesen a megengedett 60 km/h helyett 73-mal mentem) - s ez volt már vagy 30 éve ...
De a másik az kissé jobban fájt, 30 ezer sárga csekken.
Gyöngyösre menetben három éve - Aszód után.
Ott szinte kisértetiesen, de - 74 km/h, emelkedőn előztem egy Moszkvicsot, és a dombtetőről mértek be a rohadékok, de ott állítólag - hiába van a nagy pusztaság és a városszéle - 50 km/h az állítólagosan megengedett. (Mert "lakott" terület. Oszt miközben a laktanya is régóta üres ...)
Gyökér aszódi közlekedésiek. Cserélhetnének már táblát. Amikor a makói határ utáni "30-as" táblákat interneten lecikiztem, mindjárt átcserélték "40-esekre" ... (30-cal a mai autókkal egyszerűen lehetetlen menni, az még csak az egyes sebesség-fokozat!)
Más, normálisabb helyeken az ilyen kültelki, városszéli utaknál még Budapesten is megengedett a 70!
Lásd pl. Szentendrei út, stb.
Alig tudtam összekaparni a zsét, hogy nem borítsa fel a családi költségvetést.
De nem is az én pénzemből lett kifizetve ... ha már egyszer van adóbevallás és adó-visszaigénylés.Egyébként a kilométeróra a kocsiban ugyanazt mutatja, mint a GPS-en a sebesség-mező.
Nálam nem is azért csipog, hogy nagyon odafigyeljek, mert okom soha nincs rá, csak hát a kiváncsiság.Volt nálam egyszer javítani egy amerikai radar-jelző. Az nagyon jó volt.
Bár akkoriban hatóságilag erősen üldözték, tiltották, stb. Én kipróbáltam.
Még a Yamahás ávósokat is bejelezte az Üllői úton, mikor azok a motorjukkal mögöttem jöttek - akkoriban.Mindig lassan vezetek ... és inkább részegen ...
[ Szerkesztve ]
-
nemcso
őstag
-
Balinov
titán
erdekes, mert mind PNA-val (Navigon 2310) mind Androidos cuccal (HTC Legend, Sensation, One S, navi tobbnyire CoPilote, de probaltam a Sygic-bol meg a Ndrive-bol is mar a probaverziot) rendre a GPS mutatott 5-10kmh/h-val alacsonyabb realitime sebesseget. Tobbfajta autoval is.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
M62-501
csendes tag
válasz PLaci58 #3980 üzenetére
Placi58 perszehogy megkérdezheted...mert ez segít a kérdésem megválaszolásában egyébként? 2010 január 28-án, 24990 Ft-ért. Nem 40 (alatti) usadolcsiért, tán ezért látja fölhős időben is a műhódakat még vastag beton/téglafalakon keresztül is. Habár talán az ablaküvegen beszűrődik annyi jel amennyi neki elég.
Draff, oké, oké, elnézést kívánok. Meg kevesebb gyorshajtási bírságot. A "gyökér aszódi közlekedésiek" megjegyzéshez annyit...igaza van mindkét félnek: őnekik azért mert túllépted a 30-at mégha a km-óra osztása alacsony tartományokban tényleg nagyon hiányosan feltüntetett is, neked pedig az utóbbiért...pereld be az autógyártót. Most úgyis ez a divat, mindenki mindenért perre megy. Én 30-nál már 3-asban megyek ha a szitu olyan. Így még kevesebbet is fogyaszt az autó. Meg én használok motorféket, akkor pedig még alapjárati mennyiséget sem kap, tehát motorfék alatt, a motor alapjárati fordulatáig szó szerint nulla az üzemanyagfogyasztás de ezt kevesen tudják. Igaz, nem minden motortípus és üzemanyagfajtájú motorra érvényes, a régi 1,4 l-es 8-szelepes benzineseknél központi befecskendezésnél még így van.
Azt viszont örömmel hallom, hogy a kocsid km-órája pontosan a gps általi sebességet mutatja, becsüld meg mert ennyire pontos ritkán akad. Ha nem titok, mi a márkája típusa? Azt hiszem, DM43 te írtad, hogy gyárilag tényleg úgy állítják/állították be, hogy picivel többet mutasson mint a valós. Az én kocsim pontosan 8 km/h-t siet, annyival mutat többet...ami viszont nekem érdekes, hogy 30-nál, 50-nél, 70-nél is, 130-nál is...tehát bármely sebességtartományban állandóan 8 km/h-val mutat többet. Tehát én 60-as vonalig mehetek lakott területen belül, és még akkoris csak 52-vel megyek valójában. Megengedett sebesség + 4 km/h-tól van bünti hivatalosan én így olvastam...az más kérdés, hogy az autók km-beosztása ezt jelezni képtelen.
Ne vedd szőrszálhasogatásnak de a lakott terület pedig nem ott ér véget ahol már nem látsz embert az úton/út mentén hanem ahol azt tábla jelzi. Javaslom, jelezd az illetékes önkormányzatnál, hogy a laktanya már üres, így hozzák beljebb a lakott terület vége városhatár táblát, hátha... Hozzáteszem, engem is irritálnak ezen dolgok, mintahogy az indokolatlanulk kitett vagy kinthagyott, alacsony sebességre utasító táblákat.[ Szerkesztve ]
-
nemcso
őstag
válasz M62-501 #3990 üzenetére
"Megengedett sebesség + 4 km/h-tól van bünti hivatalosan én így olvastam..."
Abban az esetben, ha a sebességmérés után nincs rendőri félreállítás, akkor kb.10-15 %-os ráhagyással dolgoznak a tarfiba szerelt fényképezőgépek. Ha megállítanak mérés után az út szélén, akkor akár 1km/h túllépéskor is joga van birságolni a hatóságnak.
De segíthet a számolásban ez is : gyorhajtási kalkulátor
-
M62-501
csendes tag
válasz PLaci58 #3992 üzenetére
"Igazából nem segít, csak kiváncsi voltam, hogy mikor árulták azt az ősrégi 2008 nyarán megjelent programot "
Teee, Laci, teee... Ősrégi vagy sem, hidd el, szuperül működik. Meg tényleg biztosan van csúcsabb iGO de nekem nem búvárkodáshoz, nem légiirányításhoz, nem is bányászathoz kell tehát nekem az vidáman megfelel... Bár a térkép nem új rajta, azt sajnálom. Mert azért 2008 óta igencsak sokminden változott, Budapesten 2 éve csúnyán bekavart nekem. Nadehát ne akarjak ma holnapi térképet, nem igaz?"Találtam egyet, kipróbálom menti-e a beállításokat." Na, azaz, arra vagyok kíváncsi...micsodaaa???Neked halmokban áll az igo 8.0.0....???
-
nemcso
őstag
válasz M62-501 #3994 üzenetére
Hivatalosan a táblázatok szerint úgy szól, hogy az alső mérési határ a sebességhatár +4km/h , de a büntetési határ (trafis fényképezésnél) ennél azért magasabb.
Hogy pontosan mennyi : Büntetési tarifák gyorshajtás esetén
A 10-15 %-ot azért érdemes megjegyezni, mert ezzel sebesség túllépéssel még nem kapsz csekket.
[ Szerkesztve ]
-
M62-501
csendes tag
Oh, én bőven 10 % alatti értékkel lépem túl (már ha túllépem egyáltalán!) az éppen megengedett sebességhatárokat mert ... na ennek sok oka van, lényeg, hogy nálam van a gps, ő pedig pontos sebességet mutat, mint a traffipaxok is. Megnéztem azt a kalkulátorlapot amit belinkeltél, nagyon szuper oldal, pluszban egy kupacon töményen még egy hadsereg hasznos infó is van ami felmerülhet egy kezdőbb autósban kérdésként, nagyon jó, faintos kis oldal.
Nos, Placi, mire jutottál? Neked megtartja a készüléked azt a beállítást?
[ Szerkesztve ]
-
draff
aktív tag
válasz M62-501 #3990 üzenetére
Bocsi - de attól, aki valójában félreértette, mivel én csak nagy vonalakban mondtam illetve írtam azt, hogy a sebességórám ugyanannyit mutat, mint a GPS-em.
Az autóknál - ez eléggé köztudott dolog - már gyárilag egy kicsit feljebb állítják az órát, tehát ha mondjuk 60-nal megyek, az a valóságban csak 55-56 km/h a valós.
Nem gondoltam azt, hogy itt erre majd ennyire rástartol mindenki.A 30 km/h-s táblák nem Aszódon, hanem Makón voltak, ahogy Nagylak felől átlépjük a határt. Szinte minden utcasarkon ez volt. Persze senki sem foglalkozott vele komolyabban, de a rohadt ávósok meg jó nagyokat kaszáltak - különösen a külföldieken.
Mellesleg - én is mindig használom a motorféket, de azért egy emelkedőn fölfelé kissé érdekes lenne ... ugyanis Aszódtól kifelé Miskolc irányában 6 %-os emelkedő van!
Amúgy Opel az én márkám - sose kop el."Ne vedd szőrszálhasogatásnak de a lakott terület pedig nem ott ér véget ahol már nem látsz embert az úton/út mentén"
- nem is veszem annak s valójában teljes mértékben még igazad is van! Az itt inkább a szőrszálhasogatás, hogy ilyen helyen bohóckodnak ezek a szemetek. Persze - mondhatja rá mindegyik - a KRESZ mindenkire éjjel-nappal vonatkozik ... és kötelező. -
Bucy
aktív tag
Az autók sebességmérőjének a tűrése 0/+ -os, tehát kevesebbet nem mutathat a ténylegesnél és ezt a váltóméretű gumival is teljesítenie kell, ezért mutat többet a gyári méretű gumival az autók sebességmérő órája.
A büntetéshatár meg attól függ a helyszínen megállítanak-e, ha igen, akkor műszer hibahatár felett már büntethetnek ez általában 3 km/h vagy 1-2 % műszertől függően. Ha nem állítanak meg, akkor lép életbe a közig bírság, ami a táblázatban szerepel, de az ott lévő értékekhez is hozzáadódik a műszer hibahatár, ez városon belül 68-at jelent általában. -
horabora
csendes tag
Sziasztok!Van egy Prestigio Geovision 350-es készülékem,egy fél éve nem használtam és ma kellett volna,de mikor bekapcsoltam,ezt irja mindig ki: (cannot find igopna or one of its components. make sure the path and filename are correct and that all the required libraries are available)
Van valakinek valamilyen ötlete,hogy mit tegyek vele,hogy megint tökéletesen működjön?Mert eddig sosem volt vele problémám,tavaly nyáron frissitve is lett IGO 8-al!
Köszönöm előre is annak,aki tud adni tanácsot!
Új hozzászólás Aktív témák
A warezzal kapcsolatos segítségkérés szigorúan tilos a fórumon!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Eredeti játékok OFF topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egyszerű kávé topik
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Autós topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs