Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz bluobluo75 #86148 üzenetére
Alaplap chipkészlet típusa?
CPU pontos típusa?
RAM mérete?
VGA típusa, videó RAM mérete?
Esetleg HDD mérete?
Oprendszer? -
DrojDtroll
veterán
Hol érdemes egy filmhez angol feliratot keresni?
-
MasterMark
titán
-
DrojDtroll
veterán
válasz MasterMark #86153 üzenetére
Elnézést, fáradt gőzösbe akartam írni.
-
Vertigo18
addikt
-
daczkó
aktív tag
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Telekom-os netünk van. Hol lehetne beállítani, hogy ne bontsa a kapcsolatot ha pl.alvó módba megy a gép?
Win8 az oprendszer.
Pontosabban csak annyi a gond, hogy alvó mód után ismét csatlakozni kell a hálózathoz manuálisan. Felhasználónevet és jelszót nem kell megadni szerencsére, de a csatlakozást ki kell választani. -
attiati
veterán
java problémám van
frissítettem java 8 update 45 verzióra (win 7 64 bit)
azóta egyik böngésző sem találja a java bővítményt (mozilla, opera, chrome, IE)
java settingsnél a "enable java content in browser" engedélyezve van
security level: high-on van, de úgy látom, hogy ebben a verzióban nem is lehet lejjebb állítani mára java version check oldalon is azt mutatja, hogy nincs engedélyezve a java-m
mit lehet ezzel csinálni?
[ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
Köszi mindenkinek a válaszokat. Lesz router,ill. már van is.,.csak kábelt kell szereznem.
-
demmer123
őstag
Elpárologhat a vízhűtésemből a víz? Asztalon van a gép sokszor rásüt a nap és úgy vettem észre mint ha kevesebb folyadék lenne benn.
Raijintek Triton -
ziggi_zug
aktív tag
Sziasztok!
A kulcsszavas keresés nem hozott eredményt, úgyhogy megpróbálom itt, hátha van aki tud segíteni. Adott egy D-Link DIR 655-ös wifi router. A probléma az vele, hogy a wifi jel hol elmegy, hol visszajön, mindenféle beavatkozás nélkül. Újabban viszont ha van is wifi jel nincs internet. A vezetékes kapcsolaton jellemzően jól működik, bár néha ott is van, hogy van kapcsolat a routerrel és látom, hogy a router előtt kábelmodemmel is (látom a WAN IP címet és a szolgáltató is a modemjét - ellenőriztük).
Ha van wifi, akkor be tudok jelentkezni a routerre és a belső hálózaton szabadon és jól tudok "mozogni", de internet kapcsolat nincs. Aztán egyszer csak újra van mindenféle beavatkozás nélkül.
Szóval tűzfal nem nagyon lehet - amúgy sincs semmi tiltás beállítva az alapon kívül. Nincs semmilyen policy sem arra, hogy egyes MAC-eket időszakosan tiltson a netről. Alapvetően egyszerűen csak megbízhatatlan.
WF1.32EU
Esetleg complett hard reset?Még fejlődöm... csak azt nem tudom, hogy előre vagy vissza
-
ziggi_zug
aktív tag
Szia! Igen WAN port. Nincs vezeték nélküli bill, csak egér, de azok sem újkeletűek. Évekig hibátlanul ment. Valamitől "megbolondult" vagy egyszerűen csak tönkrement.
Atköltöztetem a kérdést az ajánlott topikba. Köszi a segítséget előre is.Még fejlődöm... csak azt nem tudom, hogy előre vagy vissza
-
forintuser
őstag
Jó napot.Ha Lan kábelt szeretnék venni, kell valamire figyelni?Úgy értem vannak érdemi különbségek az eltérő típusok között?
Holnapkészítést vállalok.
-
VoidXs
nagyúr
válasz forintuser #86175 üzenetére
A hosszára figyelj.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Restart®
tag
Sziasztok!
Több kérdésem is lenne, segítséget szeretnék kérni. Szóval az Acer Aspire 5742 notimba az aksi meghalt. Így arra gondoltam, hogy az ebay-ről rendelek hozzá egy újat. Az első kérdésem rögtön ehhez kapcsolódik. Mennyire jó egy aksit pl. Kínából rendelni?
A mostani aksi 11.1 voltos. Viszont az ebay-en találtak 10.8-as csak (pedig minden más tulajdonságukban - kivéve a kapacitást - ugyanolyanok). Tényleg jól működne egy alacsonyabb voltos aksi a notimban? Valóban kompatibilis vele? Köszönöm a segítséget előre is! S elnézést, ha nagyon alap dologra kérdeznék rá Sajna az akkumulátorokhoz kevéssé értek."A vörösbor fáj, de azt mondja: "Jó lenne élni!" Ha többet iszol, így szól: "Élni kell!" Ha igen sokat iszol, ezt kiáltja: "Élni fogsz!" És ez akkor is szép, ha nem igaz." Rejtő Jenő
-
törölt tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogyha egy sim kártya érvényességi ideje lejár mert nem volt már régóta feltöltve az egyenleg akkor mi az újraaktíválás menete?T-mobil os mobilról van szó és Dominó feltöltő kártyás a készülék.Holnap jár le az érvényességi idő, de én csak hétfőn tudnám feltölteni. Tehát pontosan mit kell tennem a lejárt sim kártyás telefonnal? Köszi....
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #86182 üzenetére
Jött egy SMS, hogy a lejárat után 90 napig aktiválható a SIM kártya de levonnak 300ft-ot amikor újraaktiválom.
-
addikt
válasz #85154688 #86181 üzenetére
Ha lejár az a határidő is, akkor azt a számot/simet véglegesen kikapcsolják és nem lehet újra kérni, újra aktiválni, semmit vele. Tudom, mert pont T-nél nemrég volt egy ilyen esetem, az is feltöltős volt. Ez az sms új, akkor asszem nem volt semmi ilyen (csak hogy a legutolsó feltöltéstől számítva 1 évig jó, utána kuka ha addig nem tölt rá az ember).
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Hogen
tag
Sziasztok!
kaptam egy Dörr snapshot mini black 5.0 tipusú vadkamerát, csak le van kódolva .
Nincs meg hozzá a jelszó úgyhogy valahogy meg tudom kerülni ? Köszönöm -
Shingen
addikt
Hali!
Van egy laptop, ami hibája volt bekapcsolt felpörgött a hdd, meg a hűtő ventik de képernyő fekete volt sokáig, aztán vagy bejött a win, vagy maradt a fekete képernyő.
Tulajjal arra gyanakodtunk biztos koszos belülről és a hűtő venti nem a legjobb ezért túlmelegszik.
Billentyűzet sem működött megfelelően.
Megrendelte a hűtő ventit meg a bill.
Elvitte szervizbe kicserélték a bill+ hűtő ventit meg kipucolták a portól.
Aztán működött, most meg megint azt csinálja, bekapcsolod aztán vagy bejön a win vagy csak a fekete képernyő marad.Szerintetek mi lehet a gond?
köszi風林火山
-
MODERÁTOR
válasz #85154688 #86183 üzenetére
Ha jól tudom jelenleg minden feltöltés 365 napot ad, kivéve az 1500Ft-os, az talán 3 hónapot. Amikor ez az időszak (talán rendelkezésre állási időszak a becsületes neve) lejár, akkor az egyenlegen esetlegesen megmaradt, le nem beszélt összeg elveszik, és a kártyával sem hívást kezdeményezni, sem fogadni nem lehet. Utóbbi esetén a hívó fél "átmenetileg kikapcsolva" üzenetet kap. Akkor az SMS-ed tanúsága szerint 90 napig lehet még feltölteni az egyenleget, de ha ez az időszak is lejár, akkor onnantól vége, mehet a kukába a SIM!
Csak kérdés, amit még mindig nem tudok pontosan, hogy nálad milyen időszak jár le holnap???
A feltöltéstől számított egy év, tehát holnaptól lesz elérhetetlen a telefon, vagy pedig már a 90 napos időszaknak lesz vége? Mert utóbbi esetben holnapután már nem tehetsz semmit!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Shingen #86186 üzenetére
Szia!
Ezt így ennyi infó alapján nagyjából lehetetlen megmondani...
Ez lehet VGA hiba is, lehet memória hiba is, alaplap, bármi... Még hibás HDD is lefoghatja a gépet adott esetben. Esetleg ha van benne több darab RAM modul, azt ki tudjátok próbálni, egyet-egyet kivenni, ha kikerül belőle a hibás darab, akkor stabil lesz a gép. Optikai meghajtót is ki lehet húzni belőle próbára, de lapossal mást nem nagyon tudtok csinálni, mert feltételezem, még ha cserélhető is, nincs otthon másik belevaló VGA kártyátok pl.
Esetleg nem sípol olyankor, amikor nem indul el?
[ Szerkesztve ]
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
Apám videó digitalizáló kábelt szeretne venni. Pontosan ilyet. Mi erről a véleményetek? Videó digitalizálás kimaradt az életemből, nincs tapasztalatom, h mit érdemes venni.
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
HDS egy USB-s külső rackben lévő Wester Digital hdd-re azt írja, hogy:
A lemez felületén található 1 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.ez a gyakorlatban a lemez hamarosan bekövetkező halálát mutatja? Vagy ezzel nem kell foglalkozni?
A kondició 99%-os.üdv, adika4444
-
MODERÁTOR
válasz adika4444 #86191 üzenetére
Szia!
[Re:] Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
Itt akár hdsentinel topikgazda / fejlesztőtől kaphatsz választ, első kézből!
-
Shingen
addikt
válasz Intruder2k5 #86188 üzenetére
Értem.
Nem nem sípol.
Vmikor hosszú idő után bejön a win, de akkor tök lassú, máskor meg be sem jön, csak a fekete képernyő van.
Majd elviszem szervizbe bevizsgálásra olyan 3000 megúszom.
Aztán majd megmondják mi a baja.風林火山
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #86187 üzenetére
Szia.Holnap kezdődik a 90 napos időszak.
-
Zyelor
aktív tag
Sziasztok!
A minap vettem egy új számítógépet, Asus H97-Plus alaplappal, i7 4770-es procival. Szépen össze lett pakolva, bekapcsolom és nem megy a billentyűzet... Separa, végig próbálom az összes USB portot, sehol sem megy...
Lehúztam a tápról az SSD-t, hogy hátha csak az a baja, hogy be akarja force-olni a régi Windowst. Így eljutottam az UEFI-be. De ott sem reagált semmire az amúgy jó billentyűzet ( most kipróbáltam a laptopomon is, biztos ami biztos). Viszont az egér az működött. Régi billentyűzet elő: Azzal sem megy, normálisan, de a balra gombra pl. beír egy 7-est, a page down-ra egy 6-ost... Szóval nem úgy megy ahogy kéne neki....
Csináltam CMOS resetet és kivettem az alaplap elemét is, de sajnos a billentyűket továbbra sem érzékel
Ötletem sincs, hogy mi lehet a baj, nem szívesen gariztatnám rögvest a gépet, de persze, ha muszáj akkor muszáj... Még egy kis addícionális információ: A billentyűzetem USB-s, Genius. A furcsa még az, hogy a billentyűzet LEDje világít, szóval kap tápot, de a num lockot, caps lockot, hiába nyomogatom nem változik az állapot. Az UEFI amúgy megy, mutat mindent amit kell, csak épp a billentyűzet nem működik.
Így az elem kitét/betét óta a Please run setup, press F1 üzeneten sem jutok túl sajnos... Van tippetek, hogy mi lehet a baj?
Köszi előre is
-
MODERÁTOR
-
janos1988
addikt
Milyen progival érdemes felvenni a gépen dolgokat? Fraps állítólag már nem az igazi és jó lenne vmi könnyen kezelhető ingyenes megoldás.
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- 3D nyomtatás
- Formula-1
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Gitáros topic
- Fotón a Xiaomi 15 Ultra kamerái
- Okos Otthon / Smart Home
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs