Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz pjen #50627 üzenetére

,,...Az ábrán látszik, hogy a cellákat elõször nagy töltõárammal és viszonylag gyorsan emelkedõ feszültséggel töltik (ez a töltés elsõ órája), majd a feszültség szintentartása, illetve kismértékű emelése mellett, de egyre kevesebb bevezetett árammal töltik (ez a maradék 2-3 órában jellemzõ)...."

Egyáltalán nem ezt írtad, végig konstans töltőáramokról és konstans töltőfeszültségekről beszéltél, valamint nem tettél különbséget savas-NiMh-LiIon akkumulátorok között. Nem vetted figyelembe a csepptöltés fogalmát sem, te konkrétan azt feltételezted az elején, hogy az adapter és az akkucsatlakozó közvetlen kapcsolatban állnak.

De nem magyarázkodom, hogy te miket nem tudtál, és hogy mennyi irreleváns összehasonlítást csináltál. Rád bízom, hogy mennyi része konkrét tanulmány és tény a tudásodnak, és mennyi része sufni "havernak működött" mókolásból eredő. Nekem egy idegennek nem kell bizonygatnod, csak magadat csapod be, ha nem ismersz el valamit. Viszont arra szerettem (szerettünk) volna rávilágítani, hogy ha nem szakmai a hozzászólásod, akkor érthetően jelezd ezt. Sok itt az olyan fórumozó, aki segítséget vár, mert szinte 0 a hozzáértése. Az ilyen embereknek ha olyan dolgot mondasz, aminek ők nem látják a veszélyét, azt hiszik a magabiztos tanácsaid alapján, hogy nyugodtan követhetnek. Pl ha én kértem volna tőled segítséget, már szétlövettél volna velem egy 40 ezer forintos GPS-t.

[ Szerkesztve ]

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

Új hozzászólás Aktív témák